Στιγμιότυπο από το παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Περιστέρι που έληξε με σκορ 2-1 υπέρ του Ατρόμητου
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Άγγιξε τη νίκη αλλά δεν πήρε ούτε ισοπαλία o ΠΑΣ

Την ευκαιρία ενός θετικού αποτελέσματος στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου έχασε ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς βρέθηκε στο 63’ να προηγείται με 0-1 με καρφωτή κεφαλιά του Παντελάκη, αλλά λίγο μετά, χάνοντας για λίγο η άμυνα τον προσανατολισμό, δέχθηκε δύο γκολ από τον Κιάρτανσον, στο 75’ και 86’, μη παίρνοντας έτσι ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Δέχθηκε με πανομοιότυπο τρόπο δύο γκολ σε φάσεις που θα μπορούσε να καθαρίσει ο ΠΑΣ. Ο Ισλανδός επιθετικός έδειξε φοβερή εκτελεστική ικανότητα, σκοράροντας σε δύσκολες φάσεις ξεφεύγοντας από την επιτήρηση των αμυντικών του ΠΑΣ. Κρίμα για την τοπική ομάδα που δεν πήρε τίποτα από αυτό το παιχνίδι, κάνοντας μεγάλη προσπάθεια και δείχνοντας σημεία βελτίωσης σε ικανοποιητικό βαθμό, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στον Παναιτωλικό. Είχε δεμένες τις γραμμές, προσήλωση στο παιχνίδι, υπήρχαν κλειστοί χώροι, βγήκαν επιθέσεις και γκολ σε ένα καλό χρονικό διάστημα του αγώνα, αλλά όλα χάλασαν στο τελευταίο τέταρτο, όπου στην ασφυκτική πίεση του Ατρόμητου ο ΠΑΣ δεν μπόρεσε να κρατήσει λίγο τη μπάλα έξω από την περιοχή για να παγώσει κάπως τον ρυθμό και να πάρει ανάσες για να καθαρίσει το μυαλό. Έτσι σε δύο φάσεις από το….πουθενά δέχτηκε δύο γκολ. Ενώ τα περισσότερα πράγματα στο παιχνίδι πήγαν καλά, στο τέλος επήλθε έλλειψη συγκέντρωσης και πήγε στράφι όλη η προσπάθεια. Το να έχεις καλή παρουσία σε ματς χωρίς το ανάλογο βαθμολογικό αντίκρισμα, δεν λέει τίποτα στο ποδόσφαιρο. Απλώς μπορείς να πεις ότι αν υπάρχει συνεχόμενη βελτίωση, μπορεί να έρθουν και τα καλά αποτελέσματα. Ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να κάνει παιχνίδι που να δικαιολογεί την βαθμολογική θέση του. Αυτό οφείλεται και στο καλό πρεσάρισμα που έγινε από τους φιλοξενούμενους. Όμως κάποιοι ποιοτικοί παίκτες του Περιστερίου, όπως ο Μουνίθ και ο σκόρερ Κιάρτανσον, έλυσαν τον γόρδιο δεσμό και χάρισαν τους τρεις βαθμούς στην ομάδα τους. Οι ομάδες που εμπλουτίζουν με μεταγραφές το ρόστερ τους και σε μια όχι τόσο καλή ημέρα έχουν τους παίκτες κλειδιά για να δώσουν λύσεις. Κάτι που δεν συμβαίνει στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο άλλοτε κραταιός «Άγιαξ της Ηπείρου», δεν έχει άλλη επιλογή από το να συγκεντρωθεί καθώς την ερχόμενη Κυριακή έχει το δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Ένα παιχνίδι ιδιαίτερα κρίσιμο, όπου η νίκη θα είναι χρυσάφι για τους κυανόλευκους.
Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ έπαιζε με αμυντικό προσανατολισμό, κρατώντας σε απόσταση τους παίκτες του Ατρόμητου, οι οποίοι το μόνο που έκαναν ήταν κάποια σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, όπως στο 14’ με τον Έντερ, στο 31’ με τον Κιάρτανσον. Αντίθετα ο ΠΑΣ, μπορεί να μην έκανε πολλές φάσεις, αλλά στο 42’ έχασε σπουδαία ευκαιρία όταν σε μπαλιά του Κιάκου ο Ροσέρο από αριστερή πλάγια θέση σούταρε πάνω στον Γιαννιώτη. Υπήρξε και η ατυχία με τον τραυματισμό στο 10’ του Σταματελόπουλου που παραπάτησε και τη θέση του πήρε ο Μπάλαν.
Καλά ξεκίνησε για τον ΠΑΣ και το δεύτερο ημίχρονο. Είχε μεν κατοχή μπάλας ο Ατρόμητος αλλά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Ένα σουτ του Ρομπάιγ στο 49’ μπλόκαρε εύκολα ο Σούλης. Ο ΠΑΣ στις αντεπιθέσεις ήταν επικίνδυνος. Στο 53’ ο Τζίμας μέσα στην περιοχή έγινε κάτοχος της μπάλας, αλλά άργησε να πλασάρει και τον έκλεισαν. Στο 59’ ο Ροσέρο ανακόπηκε την τελευταία στιγμή μέσα στην περιοχή του Ατρομήτου. Στο 63’ ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ με καταπληκτική κεφαλιά του Παντελάκη σε εκτέλεση φάουλ του Σόρια από δεξιά. Μετά το γκολ και με τις αλλαγές που έγιναν ο Ατρόμητος άρχισε να πιέζει περισσότερο και να ανεβάζει ψηλά στις γραμμές. Για ένα διάστημα πριν από το γκολ της ισοφάρισης η πίεση έγινε ασφυκτική. Στο 65’ ο Σούλης έκανε σπουδαία απόκρουση σε βολίδα από το ύψος της περιοχής του Κλωναρίδη. Στο 75’ ισοφάρισαν σε 1-1 οι γηπεδούχοι. Ο Κεσχρίντα από δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Τζαβίδας έβαλε το πόδι του στο πρώτο δοκάρι, από τύχη η μπάλα πήγε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Κιάρτανσον που ήταν ακάλυπτος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο ΠΑΣ προσπάθησε έστω να κρατήσει την ισοπαλία αφού και ο ένας βαθμός θα ήταν πολύτιμος. Όμως στο 86’ από το πουθενά ο Ατρόμητος έκανε το 2-1. Ο Μουνίθ έκανε την κάθετη στον Κεσχρίντα εκείνος από τα δεξιά στην πλάτη του Ποζνάνσκι έβγαλε τη σέντρα και ο Κιάρτανσον από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ. Το αποτέλεσμα αυτό, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι αφήνει πικρία στους Γιαννιώτες. Από τον ΠΑΣ καλά τα πήγαν Παντελάκης, Σόρια, Τζίμας, Ροσέρο. Από τον Ατρόμητο Κιάρτανσον, Ρομπάιγ, Μουνίθ, Κεσχρίντα.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Αγγελάκης (Μακεδονίας) σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά. Βοηθοί: Στεφανής (Καρδίτσας), Κορωνάς (Πειραιά). 4ος: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης). VAR: Γκορτσίλας (Μακεδονίας). AVAR: Νικολαΐδης (Μακεδονίας). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Ντε Μποκ, Κλωναρίδης, Κιάρτανσον, Έρλινγκμαρκ (Ατρόμητου) – Κιάκος (ΠΑΣ Γιάννινα).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Ντε Μποκ, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Γκονζάλες, Κούεν (61’ Έρλινγκμαρκ) , Φριντζόνσον (61’ Μουνίθ), Κλωναρίδης (73’ Τζαβίδας), Ρομπάιγ, Κιάρτανσον (92’ Τζοβάρας).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σούλης, Σόρια (88’ Μορέιρα), Ποζνάνσκι, Εραμούσπε, Παντελάκης, Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Κιάκος (81’ Μπαγκαλιάνης), Τζίμας, Ροσέρο, Σταματελόπουλος (12’ λ.τρ. Μπάλαν).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Παναιτωλικός – Βόλος 2-3
Ιωνικός – Λαμία 1-1
ΟΦΗ – Ολυμπιακός 1-2
Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 1-1
Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-0
Άρης – ΑΕΚ 0-2
Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(7η Αγωνιστική)
Παναθηναϊκός 21
ΑΕΚ 15
Ολυμπιακός 14
Βόλος 14
ΠΑΟΚ 12
Ατρόμητος 11
—————————————————————————
Παναιτωλικός 10
Άρης 10
Αστέρας Τρίπολης 7
Λαμία 7
ΟΦΗ 4
ΠΑΣ Γιάννινα 4
Λεβαδειακός 3
Ιωνικός 2
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (8η)
ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
17.00 Βόλος – Λεβαδειακός (COSMOTEsport)
20.30 Άρης – Ιωνικός (NOVAsports)
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
16.00 ΑΕΚ – Ατρόμητος (COSMOTEsport)
18.00 ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ (NOVAsports)
19.30 Λαμία – Παναθηναϊκός (COSMOTEsport)
20.30 Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός (NOVAsports)
ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
20.00 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (COSMOTEsport)

Σχετικά άρθρα

Ξεκίνησε προπονήσεις ο Τούτου αλλά πάλι αποχώρησε με ενοχλήσεις

Πικρός υποβιβασμός και αβέβαιο μέλλον του ΠΑΣ Γιάννινα

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Φουλ για νίκη ο ΠΑΣ με σύμμαχο την παράδοση