Οι παίκτες του ΠΑΣ πανηγυρίζουν τον περσινό θρίαμβο με 3-0 επί του Παναιτωλικού στα Γιάννινα. τα τωρινά δεδομένα είναι διαφορετικά αλλά ο "Άγιαξ" μπορεί να κερδίσει
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Δύσκολο ματς αλλά μπορεί να κερδίσει ο ΠΑΣ

Η ανάλυση του αγώνα της Δευτέρας με τον Παναιτωλικό, η προϊστορία, πιθανή ενδεκάδα και τα τελευταία νέα από το κυανόλευκο στρατόπεδο

Ένα δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι δίνει μεθαύριο Δευτέρα 3 Οκτωβρίου και ώρα 18.00 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς θα υποδεχτεί τον Παναιτωλικό για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ. Στόχος είναι η κατάκτηση της νίκης και των τριών πολύτιμων βαθμών. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει η ομάδα του Θανάση Στάικου να παίξει με ιδιαίτερη προσοχή και επιμέλεια, αφοσιωμένη στο πλάνο της και αποφεύγοντας τα λάθη. Έχει να αντιμετωπίσει μια καλή ομάδα, ανεβασμένη σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, η οποία φέτος μπορεί να διεκδικήσει συμμετοχή στα πλάι οφ. Δεν είναι ο μέτριος Παναιτωλικός των προηγούμενων χρόνων, όπως φάνηκε στους μέχρι τώρα αγώνες. Συνεπώς αναμένεται να γίνει ένα πολύ δυνατό και ενδιαφέρον παιχνίδι, δύο ιστορικών ομάδων που εκπροσωπούν και τον άξονα της δυτικής Ελλάδας στη Σούπερ Λιγκ. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου», έχοντας την συμπαράσταση των φιλάθλων αλλά και την παράδοση με το μέρος του, είναι σε θέση να πάρει τη νίκη και να δείξει ότι μπορεί και φέτος να τα καταφέρει καλά στη μεγάλη κατηγορία.
Ο Θανάσης Στάικος δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Μπιλμπάο και Ριένστρα. Παρά την διακοπή του πρωταθλήματος και τον χρόνο που μεσολάβησε από την προηγούμενη αγωνιστική, τελικά οι δύο ξένοι ποδοσφαιριστές δεν κατάφεραν να αποθεραπευτούν. Κάποιες αμυδρές ελπίδες που υπήρχαν για τον Μπιλμπάο εξανεμίστηκαν χθες όταν και αυτός, όπως και ο Ριένστρα, δεν μπόρεσαν να μπουν στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων. Στον αντίποδα αυτών των ελλείψεων μπαίνει η επιστροφή των Κιάκου, Πριόρ και Αλέξανδρου Λώλη που αποθεραπεύτηκαν. Κανονικά προπονήθηκε όλες αυτές τις ημέρες και ο τερματοφύλακας Σούλης που είχε χτυπήσει στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, σε σύγκρουση με τον Σπόραρ. Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί ουσιαστικά σήμερα με πρωινή προπόνηση. Αύριο το απόγευμα θα γίνει χαλάρωμα και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή για το παιχνίδι της Δευτέρας, για το οποίο σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Θανάσης Στάικος σημείωσε: «Είναι ένα ντέρμπι. Ο Παναιτωλικός έχει μπει πολύ καλά στο πρωτάθλημα, είναι από τις ομάδες που έχουν ομοιογένεια, έχει κάνει καλά αποτελέσματα ως τώρα. Μία ομάδα που ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο, παίζει με συγκεκριμένο τρόπο και σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα σταθεί όμως με ποιον παίζει και που. Θα προσπαθήσουμε να τηρήσουμε τις αρχές μας, να είμαστε πιεστικοί στον αντίπαλο, να κερδίσουμε και να χαροποιήσουμε τον κόσμο μας». Μετά την χθεσινή προπόνηση ακολούθησε μπάρμπεκιου στο ΠΕΑΚΙ, όπου σε οικογενειακό κλίμα απόλαυσαν τα σουβλάκια που έψησαν οι φροντιστές της ομάδας. Κοντά στους συμπαίκτες τους βρέθηκαν υποβασταζόμενοι από πατερίτσες οι Πέδρο Κόντε και Λεό Μπατίστ, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε εγχείρηση χιαστών.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Αν και υπάρχουν άλλες δύο προπονήσεις (σήμερα και αύριο) για να ολοκληρωθεί η προετοιμασία, κατ’ εκτίμηση ο ΠΑΣ στο μεθαυριανό παιχνίδι αναμένεται να ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Σούλη, δεξιό αμυντικό τον Σόρια, αριστερό τον Ποζνάνσκι, στο κέντρο άμυνας τους Εραμούσπε, Παντελάκη, στο κέντρο Καραχάλιο, Κιάκο, Παμλίδη, Λιάσο και στην επίθεση Ροσέρο και Σταματελόπουλο. Στην αποστολή θα είναι και οι Πριόρ, Μπαγκαλιάνης, Αλέξανδρος Λώλης, Μορέιρα, Τζίμας, Μπάλαν, Τσάβος, Πήλιος, Φοφανά.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΜΑΛΟΥΤΑΣ

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Δημήτριος Μαλούτας του συνδέσμου Ημαθίας. Βοηθοί του οι Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Ιωάννης Μηνούδης (Πιερίας). Τέταρτος διαιτητής ο Γεώργιος Τακίδης (Πιερίας). Διαιτητής VAR o Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών), διαιτητής AVAR ο Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας). Παρατηρητής ο Χρήστος Δαγκλής (Μακεδονίας).

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Σε 24 παιχνίδια Α’,Β’,Γ’ Εθνικής που έγιναν στο στάδιο «Ζωσιμάδες», η προϊστορία καταγράφει 16 νίκες του ΠΑΣ, 6 ισοπαλίες και 2 ήττες. Οι δύο από τις έξι ισοπαλίες, ήταν στη διετία 1970-72 που ο ΠΑΣ προσπαθούσε να βρει τη δική του ταυτότητα λίγο πριν από την έλευση των μεγάλων παικτών από την Αργεντινή και οι άλλες τέσσερις κατά την τελευταία εξαετία. Η πρώτη νίκη του Παναιτωλικού στα Γιάννινα, ήταν την αγωνιστική σεζόν 1996-97 που ο ΠΑΣ ήταν σε άθλια κατάσταση, με οικονομικά προβλήματα, προσφυγές, αποχές παικτών από τις προπονήσεις, αλλαγές προπονητών. Η δεύτερη ήταν στην αγωνιστική σεζόν 2018-19 χρονιά που ο ΠΑΣ υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική. Πέρυσι ο ΠΑΣ συνέτριψε με 3-0 τον Παναιτωλικό στα Γιάννινα με γκολ που σημείωσαν οι Εραμούσπε, Περέα, Κάργας.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ

Για το πρωτάθλημα Νέων Κ19 ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί σήμερα στις 12 η ώρα το μεσημέρι τον Παναιτωλικό στο γήπεδο «Στάθης Τσανακτσής» της ΕΠΣΗΠ με διαιτητή τον Νικόλαο Μαγγιώρο του συνδέσμου Ηπείρου.
-Για το πρωτάθλημα Νέων Κ17 δεν θα γίνουν αγώνες, παρά μόνο το εξ’ αναβολής παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής Απόλλων Σμύρνης – ΟΦΗ.

…………………………..

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
19.30 Λαμία – Λεβαδειακός (COSMOTEsport 1)
ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
15.00 Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ (NOVAsports prime)
16.00 Ολυμπιακός – Ατρόμητος (COSMOTEsport 1)
19.30 Βόλος – Άρης (COSMOTEsport 1)
21.30 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (NOVAsports prime)
ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
18.00 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός (NOVAsports prime)
20.00 ΑΕΚ – Ιωνικός (COSMOTEsport 1)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(5η Αγωνιστική)
Παναθηναϊκός 15
ΠΑΟΚ 11
Άρης 10
ΑΕΚ 9
Ολυμπιακός 8
Βόλος 8
—————————————————————————
Ατρόμητος 8
Παναιτωλικός 7
Αστέρας Τρίπολης 4
ΟΦΗ 4
ΠΑΣ Γιάννινα 4
Λαμία 3
Λεβαδειακός 2
Ιωνικός 1
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.

Από τη σημερινή έντυπη έκδοση του “Ηπειρωτικού Αγώνα” (1/10/2022)

Σχετικά άρθρα

Η αποστολή για Κηφισιά και άλλες ειδήσεις από τον ΠΑΣ

Στα μονοπάτια της Β’ Εθνικής που θα βαδίσει ο ΠΑΣ!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Λήγουν Ιούνιο τα συμβόλαια 16 παικτών του ΠΑΣ