Ο Μορέιρα με σουτ ανοίγει το σκορ στο παιχνίδι του ΠΑΣ με την Καρμιώτισσα Κύπρου
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Καλός και πάλι σε γενικές γραμμές ο “Άγιαξ”

Σε φιλικό αγώνα στο στάδιο «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ και η Καρμιώτισσα Κύπρου αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 σε ένα καλό σε γενικές γραμμές παιχνίδι με συνθήκες πρωταθλήματος, καθώς βγήκαν γκολ, φάσεις, υπήρξε ένταση και πάθος και κάποιες στιγμές με κοκορομαχίες των παικτών.

Όμως ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος ως ομάδα, έχασε ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη και μέχρι το 60’ που είχε την ίδια ενδεκάδα, είχε περισσότερη συνοχή, τρέξιμο, καλή ανάπτυξη του παιχνιδιού. Χρειάζεται λίγο προσοχή στην αμυντική λειτουργία του, καθώς στις αντεπιθέσεις των φιλοξενουμένων, υπήρξαν κάποια κενά από τα οποία προήλθαν και τα γκολ των φιλοξενουμένων. Ο «Άγιαξ» στο 7’ έκανε το 1-0 με δυνατό σουτ του Λιάσου από το ύψος του πέναλτι. Στο 20’ έγινε το 1-1 από την Καρμιώτισσα όταν σε βαθιά μπαλιά του Τσελούτσκα ο Καλτσάς βγήκε από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ στον κενό χώρο και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο σκόρερ στη φάση αυτή ένιωσε τράβηγμα και αντικαταστάθηκε. Οι γηπεδούχοι πήραν πάλι προβάδισμα στο σκορ όταν στο 31’ με καλό σουτ ο Μορέιρα έκανε το 2-1. Το τελικό σκορ 2-2 σφραγίστηκε στο 76’ όταν ισοφάρισαν οι Κύπριοι με κεφαλιά του Χατζηβασίλη.
Όσον αφορά τις υπόλοιπες φάσεις στο φιλμ του αγώνα καταγράφονται: Στο 9’ σουτ από κοντά του Κουλιμπαλί πάνω από τα δοκάρια. Στο 24’ σουτ από κοντά του Σόρια από δεξιά πλάγια θέση απέκρουσε ο τερματοφύλακας καθώς είχε προηγηθεί καλός συνδυασμός των Μορέιρα και Λιάσου. Στο 47’ αριστερό συρτό σουτ του Λώλη πέρασε μόλις άουτ. Στο 72’ δυνατό σουτ του Μπιλμπάο έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Η μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ χάθηκε στο 90’ όταν σε εκτέλεση φάουλ του Τζίμα, ο Παντελάκης έπιασε καρφωτή κεφαλιά που απέκρουσε καταπληκτικά σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των Κυπρίων.
Λόγω της ημέρας και ενόψει του τριημέρου της Παναγίας και με ανοιχτή την αγορά, ήταν λογικό να μην υπάρχει…συνωστισμός φιλάθλων στο γήπεδο. Ωστόσο βρέθηκαν 700 περίπου φίλοι της ομάδας που ήταν στην εξέδρα και χειροκρότησαν τους παίκτες και κάθε καλή προσπάθεια των παικτών του Στάικου, ζητώντας θετικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό. Λογικά, οι παίκτες της σημερινής αρχικής ενδεκάδας έχουν το απόλυτο προβάδισμα να ξεκινήσουν βασικοί στο Καραϊσκάκη, αν ξεκινήσει –καλώς εχόντων των πραγμάτων- την άλλη Κυριακή ο μαραθώνιος του πρωταθλήματος. Μετά το 60’ ο Στάικος έκανε τις αλλαγές για να ξεκουράσει τους παίκτες και να φρεσκάρει και τους υπόλοιπους, καθώς στη μάχη του πρωταθλήματος όλοι πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι. Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα έβρεχε, χωρίς να υπάρξει πρόβλημα στον αγωνιστικό χώρο.
Αξιόμαχη ομάδα έχει και η Καρμιώτισσα, με κάποιους γνωστούς παίκτες από το ελληνικό ποδόσφαιρο (Τζανακάκης, Κουλιμπαλί, Καλτσάς κλπ), οι οποίοι κάποιες φορές ξέφευγαν και έδειχναν υπερβολικό πάθος σε σημείο παρεξήγησης!
Για τον Θανάση Στάικο, η σημερινή αναμέτρηση ήταν η τελευταία δοκιμαστική παράσταση. Από Δευτέρα στο κάδρο μπαίνει το ματς με τον Ολυμπιακό. Και το σημερινό παιχνίδι, παρότι βρισκόμαστε εννέα ημέρες από την πρεμιέρα, δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Μπορούμε να δώσουμε κάποια στοιχεία για την εικόνα του αγώνα αλλά και της απόδοσης του ΠΑΣ, όπως αναφερθήκαμε και στην αρχή. Πολύ θετικό στοιχείο ότι η ομάδα είναι γυμνασμένη, έχει δυνάμεις και ταχύτητα. Απόλυτα έτοιμη δεν είναι, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες. Πάμε για το πρωτάθλημα με τις περισσότερες ομάδες να συνεχίζουν τις μεταγραφές. Συνεπώς στις τρεις με τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, θα υπάρχουν κενά στις ομάδες και καμία δεν θα είναι σε τοπ επίπεδα απόδοσης. Στον ΠΑΣ θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τον εναπομείναντα χρόνο για να ετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα. Ο κόσμος σε γενικές γραμμές έδειξε εμπιστοσύνη στην ομάδα που χτίζει ο Στάικος από την αρχή.
Καλή η διαιτησία του Τσέτσιλα (Γρεβενών).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος):Πριόρ (75’ Σούλης), Σόρια (87’ Τσάβος), Κιάκος (71’ Ρίζος), Παντελάκης, Εραμούσπε (60’ Μπαγκαλιάνης), Καραχάλιος (75’ Πήλιος), Λιάσος (60’ Ριένστρα), Μπιλμπάο, Λώλης Α. (60’ Τζίμας), Ροσέρο (46’ Παμλίδης), Μορέιρα (60’ Ποζνάνσκι).
ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ (Ντούσαν Ούχριν): Koυόμπλοχ, Μαλόουν, Χουμποτσάν, Τσελούτσκα (78’ Ντε Νοζέρ), Τζανακάκης, Ποντστάβσκι (46’ Μπεν Σαλάμ Γιανίλο), Χουσμπάουερ (84’Χρήστου), Οικονομίδης, (60’ Χατζηβασίλης) Καλτσάς (27’ λ.τρ. Γκραμπινάρου), Ελ Αλουσί, Κουλιμπαλί.

-Τον αγώνα παρακολούθησαν και οι πρώην ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Μάρβιν Πίρσμαν και Αλέξανδρος Καρτάλης. Για τον δεύτερο λέτε να υπάρξει περίπτωση επιστροφής στην ομάδα; Στον Ατρόμητο είναι εκτός πλάνων. Ο Πίρσμαν στο χθεσινό παιχνίδι του Άρη με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν από τους καλύτερους παίκτες.

Σχετικά άρθρα

Στα μονοπάτια της Β’ Εθνικής που θα βαδίσει ο ΠΑΣ!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Λήγουν Ιούνιο τα συμβόλαια 16 παικτών του ΠΑΣ

Νοκ άουτ Τσαούσης, ατομικό Παντελάκης και Λεό