Η μπάλα στη σέντρα με τους Παμλίδη και Μπαράλες σε πρώτο πλάνο
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Αύριο Παρασκευή η τελευταία πρόβα με την Καρμιώτισσα

Η Καρμιώτισσα έχει έδρα το χωριό Πάνω Πολεμίδια, στο νότιο μέρος της Κύπρου και απέχει 6 χιλιόμετρα από τη Λεμεσό. Ιδρύθηκε το 1979 και η ονομασία της ομάδας προέρχεται από το εξωκλήσι της Παναγίας της Καρμισιώτισσας που είναι στα Πάνω Πολεμίδια.

Ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές φάνηκε ο προπονητής του ΠΑΣ Θανάσης Στάικος, από την απόδοση που είχε η ομάδα του στο τουρνουά που έγινε στον Βόλο. Μπορεί να έχασε το πρώτο ματς από τον Βόλο με σκορ 2-0 και να κέρδισε στα πέναλτι 4-3 τον Αστέρα Τρίπολης (η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε ισόπαλη 2-2), αλλά η γενικότερη εικόνα της ομάδας ήταν ικανοποιητική. Έβγαλε γκολ, δημιούργησε φάσεις, παρουσίασε βελτίωση στο δεύτερο παιχνίδι σε σχέση με το πρώτο, έβγαλε επιθέσεις, με τις καλές στιγμές να είναι περισσότερες από αυτές που δεν άρεσαν. Συνεπώς ο ΠΑΣ γύρισε στα Γιάννινα με θετικό πρόσημο από την παρουσία του στον Βόλο. Ο Στάικος, είπε πολλά πράγματα απ’ αυτά που ήθελε να δει ως αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται στις προπονήσεις, ενώ είδε και κάποια άλλα πράγματα που πρέπει να διορθωθούν στη συνέχεια, όσος χρόνος απομένει για την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος. «Σίγουρα αυτά τα δύο παιχνίδια που παίξαμε μας έδειξαν πάρα πολλά, βγάλαμε πολλά συμπεράσματα και τις επόμενες μέρες θα δουλέψουμε ακόμα περισσότερο» είπε χαρακτηριστικά ο κόουτς. Ένας επιπρόσθετος λόγος ικανοποίησης των ανθρώπων του ΠΑΣ είναι η καλή εμφάνιση των περισσότερων παικτών που αποκτήθηκαν το φετινό καλοκαίρι αλλά και νεαρών παικτών που μπορεί να μην ξεκινήσουν βασικοί στο πρωτάθλημα, αλλά έδειξαν πολύ καλά στοιχεία. Ειδικά στο προχθεσινό φιλικό με τον Αστέρα Τρίπολης ο ΠΑΣ ζωντάνεψε περισσότερο στο β’ ημίχρονο με τις αλλαγές που έγιναν. Πλέον η προετοιμασία μπαίνει στην τελική ευθεία. Χθες έγινε αποθεραπεία και ελαφρά προπόνηση, ενώ αύριο Παρασκευή και ώρα 9 το βράδυ θα γίνει το τελευταίο φιλικό με την Καρμιώτισσα Κύπρου, στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Το παιχνίδι αυτό ήταν να γίνει Σάββατο αλλά μετατέθηκε για αύριο. Θα αποτελέσει την πρόβα τζενεράλε για το ματς της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό που είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 21 Αυγούστου. Δεν θα αγωνιστεί ο Πέδρο Κόντε που ακολουθεί πρόγραμμα αποκατάστασης μετά τον τελευταίο τραυματισμό στην προθέρμανση του πρώτου αγώνα με τον Βόλο, όπως και ο Σταματελόπουλος που έκανε και χθες ατομικό πρόγραμμα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΦΟΦΑΝΑ

Μόνο η ανακοίνωση απομένει για να επισημοποιηθεί η συνεργασία με τον 21χρονο αριστερό εξτρέμ Μοχάμεντ Μανσούρ Φοφανά που από χθες ξεκίνησε προπονήσεις, αφού ολοκλήρωσε τις ιατρικές εξετάσεις. Την περασμένη αγωνιστική σεζόν με την ομάδα της Βέροιας στη Σούπερ Λιγκ 2 είχε 29 συμμετοχές και 6 γκολ. Μετά τον Φοφανά αναμένεται και η απόκτηση νεαρού αμυντικού που να παίζει στο κέντρο της άμυνας, εκεί όπου σήμερα υπάρχουν μόνον οι Παντελάκης, Εραμούσπε και Μπαγκαλιάνης. Ο τελευταίος είναι δανεικός για έναν χρόνο από τον Ολυμπιακό.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ

Η Καρμιώτισσα έχει έδρα το χωριό Πάνω Πολεμίδια, στο νότιο μέρος της Κύπρου και απέχει 6 χιλιόμετρα από τη Λεμεσό. Ιδρύθηκε το 1979 και η ονομασία της ομάδας προέρχεται από το εξωκλήσι της Παναγίας της Καρμισιώτισσας που είναι στα Πάνω Πολεμίδια. Λειτούργησε αρχικά ως πολιτιστικός σύλλογος, προσθέτοντας και ποδοσφαιρικό τμήμα. Την περυσινή σεζόν κατέκτησε την πρώτη θέση στη 2η κατηγορία της Κύπρου και μέσω των αγώνων πλέι οφ ανέβηκε στην Α’ κατηγορία. Στόχος για τη νέα σεζόν είναι η παραμονή της. Προπονητής είναι ο Φίλιππος Φιλίππου και τιμ μάνατζερ ο Ντούσαν Οχρίν. Το χρώμα στην φανέλα είναι κόκκινο και λευκό. Αγωνίζεται στο στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης» της Πάφου. Στο δυναμικό της ομάδας είναι και κάποιοι παίκτες που αγωνίστηκαν και σε ελληνικές ομάδες. Ο Μανόλης Τζανακάκης αγωνίστηκε σε Εργοτέλη, Ολυμπιακό, Άρη Θεσσαλονίκης, Παναιτωλικό, Ξάνθη και από πέρυσι είναι στην Καρμιώτισσα. Πολύ γνωστός είναι και ο καταγόμενος από τη Βέροια Νίκος Καλτσάς. Ξεκίνησε από τη «Βασίλισσα», πέρασε από Παναθηναϊκό, Αστέρα Τρίπολης και στη συνέχεια Κύπρο. Ο Αλβανός Αντόνιο Μίκο αγωνίστηκε σε Πανιώνιο, Εργοτέλη, οι Νικόλας Μενελάου και Θεόδωρος Ανδρονίκου στις ομάδες νέων του ΠΑΟΚ, ο Φάμπιο Μαρτίνς στην Επισκοπή και ο Ανδρέας Αβραάμ το 2017 αγωνίστηκε για έναν χρόνο στη Λάρισα.

Από τη σημερινή έντυπη έκδοση του “Ηπειρωτικού Αγώνα” (11/8/2022)

Σχετικά άρθρα

Η αποστολή για Κηφισιά και άλλες ειδήσεις από τον ΠΑΣ

Στα μονοπάτια της Β’ Εθνικής που θα βαδίσει ο ΠΑΣ!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Λήγουν Ιούνιο τα συμβόλαια 16 παικτών του ΠΑΣ