Στιγμιότυπο από τη φιλική αναμέτρηση των δύο ομάδων στο τουρνουά του Βόλου
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Ο ΠΑΣ κέρδισε 4-3 στα πέναλτι τον Αστέρα Τρίπολης

Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε με σκορ 2-2. Βελτιωμένος σε σχέση με το προηγούμενο ματς του Βόλου ο "Άγιαξ της Ηπείρου"

Στον «μικρό τελικό» του φιλανθρωπικού τουρνουά που έγινε το απόγευμα στον Βόλο ο ΠΑΣ κατέκτησε την 3η θέση, καθώς κέρδισε στα πέναλτι με σκορ 4-3 τον Αστέρα Τρίπολης. Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 2-2, χωρίς να δοθεί παράταση, όπως είχε συμφωνηθεί. Τα έσοδα του τουρνουά θα δοθούν στο ορφανοτροφείο Βόλου και στην ΕΛΕΠΑΠ. Για την συμμετοχή του ΠΑΣ από τα ιδρύματα δόθηκε πλακέτα στον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη και αυτός δώρισε φανέλα του ΠΑΣ με τις υπογραφές των ποδοσφαιριστών. Στον «μεγάλο τελικό» αγωνίζονται ο ΝΠΣ Βόλος με τον ΟΦΗ.
Όσον αφορά το παιχνίδι οι ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο. Στο πρώτο ο Αστέρας του Ηρακλή Μεταξά ξεχώρισε περισσότερο, απειλώντας την εστία του ΠΑΣ και βγάζοντας αρκετές τελικές. Στο διάστημα αυτό ο «Άγιαξ» δεν έδειξε πολλά πράγματα και εκτός από το γκολ που σημείωσε με την κεφαλιά του Εραμούσπε, δεν απείλησε καμία άλλη φορά την εστία του Τσιφτσή. Στην επανάληψη είχαμε αλλαγή δεδομένων με σημαντικά βελτιωμένο τον ΠΑΣ. Σ’ αυτό βοήθησαν πολύ και οι αλλαγές του Θανάση Στάικου, δίνοντας φρεσκάδα στην ομάδα κυρίως με τους Ποζνάνσκι, Τζίμα, Μπαγκαλιάνη, Λώλη, Λιάσο. Στο β’ μέρος ο ΠΑΣ ήταν κυρίαρχος του αγώνα και με λίγη προσοχή θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη, χωρίς να μπει στη διαδικασία των πέναλτι.

Η μπάλα στη σέντρα με τους Παμλίδη και Μπαράλες σε πρώτο πλάνο

Το παιχνίδι ξεκίνησε, όπως προαναφέραμε με την ομάδα του Μοριά να πατά καλύτερα, να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, φτάνοντας πολλές φορές στην εστία του Πριόρ, χάνοντας με το… καλησπέρα διπλή ευκαιρία, μόλις στο 2ο λεπτό. Όμως ο ΠΑΣ στην πρώτη επίθεση άνοιξε το σκορ στο 13’ με καταπληκτική κεφαλιά του Εραμούσπε. Παρ’ ότι η γιαννιώτικη ομάδα πήρε προβάδισμα στο σκορ, δεν άλλαξε η ροή του παιχνιδιού. Συνέχισε ο Αστέρας να είναι καλύτερος και περισσότερο απειλητικός. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ισοφαρίσει στο 39’ με εκτέλεση πέναλτι του Μπαράλες (σε χέρι του Κιάκου), έχοντας και δοκάρι στο 21’ με κεφαλιά του Μπερτόγλιο. Στην επανάληψη με τις αλλαγές που έγιναν ο ΠΑΣ βελτιώθηκε σε όλες τις γραμμές, πήρε αυτός τον έλεγχο του αγώνα με άγριες διαθέσεις για να πάρει τη νίκη. Αποτέλεσμα αυτής της υπεροχής ήταν το δεύτερο γκολ στο 52’ με την κεφαλιά του Μπαγκαλιάνη, το δοκάρι στο 56’ με τον αμυντικό του Αστέρα Αντζουλά στην προσπάθεια να αποκρούσει σέντρα του Λιάσου και οι δύο καλές ευκαιρίες στο 60’ με τον Ροσέρο και στο 81’ με τον Λώλη. Ο Αστέρας ισορρόπησε για λίγο το παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο, πετυχαίνοντας το γκολ της ισοφάρισης στο 87’ με τον Ρεγγίς και χάνοντας στο 89’ καλή ευκαιρία για ένα τρίτο γκολ με τον Μπενίτο.
Ο νικητής κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Από την πλευρά του ΠΑΣ αστόχησε μόνο ο σπεσιαλίστας Εραμούσπε (το πέναλτι που εκτέλεσε απέκρουσε ο Τσιφτσής), που πέρυσι δεν έχασε βολή από τα έντεκα βήματα στο πρωτάθλημα. Έχουν σκοράρει οι Ροσέρο, Πήλιος, Μπιλμπάο, Μπαγκαλιάνης. Ο Αστέρας έχασε δύο πέναλτι, το ένα με τον Ρεγγίς που βρήκε το δοκάρι και το άλλο με τον Ιγγλέσιας που απέκρουσε ο Αθανασίου. Βρήκαν δίχτυα οι Μπενίτο, Αντζουλάς, Γκαρσία.

Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης παραλαμβάνει τιμητική πλακέτα από εκπρόσωπο ιδρύματος του Βόλου

Ο ΠΑΣ ήταν σαφώς καλύτερος και βελτιωμένος σε σχέση με την εικόνα που παρουσίασε στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Βόλο την περασμένη Κυριακή. Χθες αν πρόσεχε στο τέλος θα κέρδιζε άνετα το παιχνίδι στην κανονική διάρκεια. Αυτό που έχει σημασία είναι η βελτίωση της ομάδας, η καλή παρουσία των νέων παιδιών που με τα νιάτα, τις φυσικές δυνάμεις και το ταλέντο θα βοηθήσουν σημαντικά την ομάδα στο πρωτάθλημα. Η αναμέτρηση με τον Αστέρα ήταν ένα καλό τεστ και γενικά η συμμετοχή στο τουρνουά θα αποβεί πολλαπλά ωφέλιμη για την τοπική ομάδα. Στο μυαλό και στο μπλοκάκι του Στάικου έχουν καταγραφεί πολλά πράγματα που θα δουλευτούν το επόμενο διάστημα στις προπονήσεις, ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη στην πρεμιέρα της 21ης Αυγούστου με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Καλή απόδοση είχαν οι Μορέιρα, Σόρια, Ποζνάνσκι, Εραμούσπε, Μπαγκαλιάνης, Λώλης, Τζίμας, Λιάσος και ο γκολκίπερ Αθανασίου.
Από την πλευρά του Αστέρα φάνηκε η ποιότητα κάποιων παικτών του αλλά δεν έδειξε πολλά πράγματα ως σύνολο. Πάτωσε στο τουρνουά, αφού έχασε και στο πρώτο ματς 1-0 από τον ΟΦΗ. Είναι γνωστό ότι είναι ομάδα με υψηλά στάνταρ και μπάτζετ, που θέλει ακόμη δουλειά από τον Μεταξά για να δείξει καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο, μέτριος στην επανάληψη.

ΤΑ ΓΚΟΛ

13’: Ωραία εκτέλεση φάουλ του Μορέιρα στην καρδιά της άμυνας του Αστέρα, ο Εραμούσπε πήρε την κεφαλιά από τον Μουνάφο και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα.

39’: Σε γύρισμα του Ρούμπεν Γκαρθία, η μπάλα βρήκε το αριστερό χέρι του Κιάκου με συνέπεια να καταλογιστεί πέναλτι σε βάρος του ΠΑΣ. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Μπαράλες ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1-1.

52: Σε εκτέλεση κόρνερ από αριστερά του Σόρια, με κεφαλιά ο Μπαγκαλιάνης έγραψε το 2-1 υπέρ του ΠΑΣ.

87’: Ισοφάριση 2-2 για τον Αστέρα με σουτ του Ρεγγίς στη γωνία του Αθανασίου.

89’: Σε κάθετη μπαλιά του Ρεγγίς ο Μπενίτο βρέθηκε μόνος στα καρέ του ΠΑΣ αλλά το πλασέ απέκρουσε ο Αθανασίου.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙA

21’: Κεφαλιά του Μπερτόγλιο η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του ΠΑΣ.

56’: Σέντρα του Λιάσου, προσπάθησε να αποκρούσει ο Ανζουλάς και η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Αστέρα.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

2’: Διπλή ευκαιρία για τον Αστέρα, αρχικά με την κοντινή κεφαλιά του Μπαράλες που απέκρουσε στη γωνία ο Πριόρ και στη συνέχεια στην προβολή του Αντζουλά απέκρουσε πάνω στη γραμμή της εστίας του ΠΑΣ ο Σόρια.

20’: Αδύναμο συρτό σουτ του Μπαράλες έφυγε άουτ.

33’: Σουτ μέσα από την περιοχή του ΠΑΣ του Μπαράλες στην αγκαλιά του Πριόρ.

60’: Καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν Ροσέρο και Ποζνάνσκι άλλαξαν τη μπάλα, αλλά το πλασέ του Ροσέρο από αριστερή πλάγια θέση απέκρουσε ο Τσιφτσής.

81’: Σουτ του Λώλη μέσα από την περιοχή, έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Είχε προηγηθεί καταπληκτική προσπάθεια από τον Ποζνάνσκι.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής ο Τσίντζας του συνδέσμου Θεσσαλίας ήταν καλός σε γενικές γραμμές.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Τσιφτσής, Γκαρσία, Τασουλής, Αντζουλάς, Χριστόπουλος, Βαλιέντε (91’ Κανελλόπουλος), Μουνάφο (72’ Ιγγλέσιας), Τιλίκα (55’ Μπενίτο), Μπαράλες (72’ Παπαδόπουλος), Μπερτόγλιο (46’ Αλί Μπαμπά), Σονί.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πριόρ (46’ Αθανασίου), Σόρια (85’ Τσάβος), Κιάκος (46’ Ποζνάνσκι), Παντελάκης (46’ Μπαγκαλιάνης), Εραμούσπε, Καραχάλιος (62’ Τζίμας), Μορέιρα (75’ Πήλιος), Μπιλμπάο, Παμλίδης (46’ Λιάσος), Ριένστρα (Λώλης Αλέξανδρος), Ροσέρο.

Σχετικά άρθρα

Στα μονοπάτια της Β’ Εθνικής που θα βαδίσει ο ΠΑΣ!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Λήγουν Ιούνιο τα συμβόλαια 16 παικτών του ΠΑΣ

Νοκ άουτ Τσαούσης, ατομικό Παντελάκης και Λεό