Από Συμπληγάδες θα περάσει ο ΠΑΣ το επόμενο διάστημα, αλλά πρέπει να σταθεί όριος
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Έχασε δίκαια 2-0 ο ΠΑΣ και παίζει Τρίτη με Αστέρα Τρίπολης

Έγιναν σήμερα στον Βόλο οι πρώτοι αγώνες του φιλανθρωπικού τουρνουά, όπου στο βραδινό παιχνίδι ο Βόλος κέρδισε με σκορ 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα με τέρματα που σημείωσαν οι Πάολο Φερνάντες με φάουλ στο 32’ και Βίκτορ Φερνάντες στο 67.

Είχε προηγηθεί η άλλη αναμέτρηση όπου ο ΟΦΗ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπουζούκη, κέρδισε 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης. Έτσι την Τρίτη στις 18.45 για τον «μικρό τελικό» του τουρνουά θα αναμετρηθούν ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρας Τρίπολης, ενώ στις 21.00 στον «μεγάλο τελικό» θα αγωνιστούν Βόλος και ΟΦΗ. Ο Θανάσης Στάικος θα είναι αντίπαλος του Ηρακλή Μεταξά, συνεργάτες πέρυσι στον ΠΑΣ Γιάννινα. «Είχαμε μια άψογη συνεργασία, τον ευχαριστώ γι’ αυτό» είπε ο κόουτς των Ιωαννίνων όταν ρωτήθηκε από τον ρεπόρτερ της cosmote tv.
Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΣ δεν έπιασε την απόδοση που είχε στο Αγρίνιο, είχε λίγα καλά διαστήματα και δίκαια έχασε 2-0 από τον Βόλο. Μάλιστα οι γηπεδούχοι, εκτός από τα δύο γκολ είχαν και δοκάρι στο 63’ με κεφαλιά του Άλχο. Οι κυανόλευκοι φάνηκαν λίγο κουρασμένοι, ειδικά αυτοί που αποτελούσαν την ενδεκάδα του α’ ημιχρόνου. Σημειωτέον ότι ο Στάικος ανακάτεψε πολύ την τράπουλα και ανά ημίχρονο χρησιμοποίησε δύο διαφορετικές ενδεκάδες. Στην προθέρμανση ένιωσε τράβηγμα στην γάμπα του αριστερού ποδιού ο Πέδρο Κόντε και δεν αγωνίστηκε. Ανάλογα με το πως θα είναι, θα εξαρτηθεί και η χρησιμοποίησή του στο παιχνίδι της Τρίτης με τον Αστέρα Τρίπολης.
Στο πρώτο 20λεπτο ο ΠΑΣ ήταν καλός και είχε μια διπλή ευκαιρία στο 16’ με τον Κύρκο να ανοίξει πρώτος το σκορ. Στη συνέχεια έπεσε ο ρυθμός, με τον Βόλο να έχει περισσότερο χρόνο κατοχή μπάλας, αλλά χωρίς να είναι απειλητικός. Στην επανάληψη άλλαξε όλη η ενδεκάδα. Έμεινε μόνον ο Κύρκος που στο 70’ έδωσε τη θέση του στον Ρίζο. Λόγω έλλειψης τέταρτου σέντερ μπακ στο ρόστερ, στη θέση αυτή, δίπλα στον Μπαγκαλιάνη, αγωνίστηκε ο Ποζνάνσκι. Ο ΠΑΣ στο δεύτερο μέρος είχε περισσότερη φρεσκάδα και τρεξίματα, αλλά δεν μπορούσε να κάνει οργανωμένες επιθέσεις για να φανεί απειλητικός. Εκτός από μια κοντινή κεφαλιά του Μπαγκαλιάνη από κόρνερ του Λώλη που εξουδετέρωσε ο πολύς καλός γκολκίπερ του Βόλου κλέιμαν, δεν είχε άλλη φάση ο ΠΑΣ. Ο Βόλος ήταν περισσότερο ουσιαστικός, πιο ποιοτική ομάδα από τον αντίπαλό του και κέρδισε δίκαια.
Όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές τα φιλικά είναι περισσότερο για τους προπονητές και τους παίκτες, να δουν που βρίσκονται, που βαδίζουν και αν πρέπει να διορθώσουν λάθη για τη συνέχεια. Σε ένα παιχνίδι με δώδεκα αλλαγές και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία, δεν μπορεί κανείς να έχει αίσθηση των δυνατοτήτων μιας ομάδας και πολύ περισσότερο να βγάλει συμπεράσματα. Από τα φιλικά μένουν για τον κόσμο απλώς εικόνες και παραστάσεις. Οι προπονητές τα βλέπουν από άλλη σκοπιά. Ο ΠΑΣ σήμερα δεν έδειξε κάτι σπουδαίο, ήταν μέτριος σε γενικές γραμμές, χωρίς αξιόλογα στοιχεία. Η κούραση από τις προπονήσεις ήταν ένα ευδιάκριτο στοιχείο. Ο Βόλος φάνηκε πιο έτοιμη ομάδα, έχει αρκετούς καλούς παίκτες με ποιότητα και αναμένεται να είναι μια ομάδα που θα είναι αξιόμαχη στο πρωτάθλημα.

ΤΑ ΓΚΟΛ

32’: Με φάουλ που εκτέλεσε ο Πάολο Φερνάντες πέρασε τη μπάλα πάνω από το τείχος και την έστειλε στο «μικρό παραθυράκι» της εστίας του ΠΑΣ, γράφοντας το 1-0, παρά την προσπάθεια του Πριόρ να αποκρούσει.

67’: δεύτερο γκολ για τον Βόλο, όταν σε σέντρα από δεξιά του Πάολο φερνάντες, ο Βίκτορ Φερνάντες με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

63’: Σε σέντρα από αριστερά του Λούνα, κεφαλιά του Άλχο σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του ΠΑΣ

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

16’: Διπλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ σε φάση διαρκείας. Αρχικά ο Τζίμας έβγαλε δεξιά τη μπάλα στον Ροσέρο, αυτός έκανε τη σέντρα, όπου ο Κύρκος έκανε γυριστό σουτ από πολύ κοντά πάνω στο σώμα του Κλέιμαν. Ακολούθησε γέμισμα του Παντελάκη, κεφαλιά από κοντά του Κύρκου και νέα απόκρουση από τον γκολκίπερ του Βόλου.

21’: Ο Πάολο φερνάντες άλλαξε τη μπάλα με τον Φαν Βέερτ, μπήκε στα καρέ του ΠΑΣ αλλά βγήκε έγκαιρα και απέκρουσε ο γκολκίπερ του ΠΑΣ Πριόρ.

58’: Σέντρα σουτ Μπαριέντος απέκρουσε τελευταία στιγμή σε κόρνερ ο Σούλης.

60’: Ευκαιρία για ΠΑΣ όταν κοντινή κεφαλιά του Μπαγκαλιάνη σε κόρνερ του Λώλη απέκρουσε ο Κλέιμαν.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πριόρ (46’ Σούλης), Σόρια (46’ Τσάβος), Πήλιος (46’ Κιάκος), Παντελάκης (46’ Μπαγκαλιάνης), Εραμούσπε (46’ Ποζνάνσκι), Καραχάλιος (46’ Λιάσος), Κύρκος (70’ Ρίζος), Ριένστρα (46’ Λώλης Αλέξανδρος), Τζίμας (46’ Τσίρης – 86’ Λώλης Νίκος), Ροσέρο (Μπιλμπάο), Παμλίδης (46’ Μορέιρα)

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Άλχο (74’ Τάχατος), Λούνα (84’ Λυμπεράκης), Τσοκάνης, Μπαριέντος (84’ Μεταξάς), Ματίγια (62’ Ουεντραόγκο), Εσκοβάλ, Σιέλης, Βίκτορ Φερνάντες (80’ Τσέλιος), Πάολο Φερνάντες (74’ Ντέλετιτς), Φαν Βέερτ (80’ Σταμένκοβιτς).

Σχετικά άρθρα

Περιμένοντας στα Γιάννινα ….επενδυτές που ακόμα δεν φάνηκαν!

Ξεκίνησε προπονήσεις ο Τούτου αλλά πάλι αποχώρησε με ενοχλήσεις

Πικρός υποβιβασμός και αβέβαιο μέλλον του ΠΑΣ Γιάννινα

Βαγγέλης Γυφτόπουλος