ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Με διεθνείς συμμετοχές και μεγάλα έπαθλα το Greveniti Bike 2022

Τον 4ο Ποδηλατικό Αγώνα «Greveniti Bike 83 km», αφιερωμένο στην Ημέρα Μνήμης για τα Μαρτυρικά χωριά του Ζαγορίου, διοργανώνει ο Δήμος Ζαγορίου την Κυριακή 3 Ιουλίου, στις 10 το πρωί.

Πρόκειται για μια εμβληματική διαδρομή, που συνδέει την ιστορική μνήμη των Μαρτυρικών χωριών του Ζαγορίου, τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.
Φέτος ο αγώνας θα έχει και έπαθλα και μάλιστα πολύ μεγάλης αξίας, καθώς οι τρεις πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης θα κερδίσουν αγωνιστικά ποδήλατα συνολικής αξίας 30.000 ευρώ, προσφορά της εταιρείας P&I, είναι ο μεγάλος χορηγός του αγώνα, και μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της Βασίλη Τριάδη.
Στη φετινή διοργάνωση υπάρχουν συμμετοχές αθλητών της Εθνικής Ελλάδος στην ποδηλασία, Ελλήνων πρωταθλητών που έχουν διαπρέψει σε διεθνές επίπεδο, ενώ δε λείπουν και οι συμμετοχές από αθλητές άλλων χωρών που έχουν στο ενεργητικό τους πολλές διακρίσεις.
Ο αγώνας θα έχει εκκίνηση και τερματισμό στο χωριό Γρεβενίτι. Η διαδρομή του αγώνα είναι κυκλική θετικής υψομετρικής 1,731 μέτρων. Ξεκινώντας από το Γρεβενίτι οι αθλητές θα περάσουν κατά σειρά από τα μαρτυρικά χωριά Φλαμπουράρι, Δίλακκο, Ελατοχώρι, Μακρίνο, Καστανώνας, Δόλιανη, Λεπτοκαρυά, Φραγκάδες, Ανθρακίτης, Καβαλλάρι, Καρυές, Μηλιωτάδες και Τρίστενο.
Tην τεχνική υποστήριξη του αγώνα έχει η εταιρεία διοργάνωσης αθλητικών event «My Adventure Ο.Ε.».

Σχετικά άρθρα

Αναβάλλονται για το 2021 το «Zagori Mountain Bike» και το «Greveniti Bike»

Με 66 αθλητές το «Greveniti Bike 2019»

«Ημέρα Μνήμης Ζαγορίου» και με ποδήλατο