ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Ξιφασκία – Δεύτεροι οι παμπαίδες, έκτες οι παγκορασίδες του ΠΑΣ Γιάννινα

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε το τμήμα ξιφασκίας του ΠΑΣ Γιάννινα στο πανελλήνιο πρωτάθλήμα παμπαίδων – παγκορασίδων ξίφους μονομαχίας, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ.

Η ομάδα των αγοριών αποτελούμενη από τους Βασίλη Στεργίου, Νικόλαο Σούκερα και Νικόλαο Μιχάλη αντιμετώπισε αρχικά στο ταμπλό των 8 την ομάδα του Αρίστων Παιανίας, της οποίας επιβλήθηκε με σκορ 45 -14.
Στα ημιτελικά βρέθηκε αντιμέτωπη με την ομάδα του Θησέα Ηρακλείου, σε έναν αγώνα που εξελίχθηκε σε πραγματικό ντέρμπι, επικρατώντας με σκορ 45-44. Στον τελικό αντιμετώπισε την ομάδα της Ίριδας, από την οποία ηττήθηκε με σκορ 45-36, κατακτώντας έτσι τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο σε σύνολο 12 ομάδων.
Πολύ καλή παρουσία είχε και η ομάδα των κοριτσιών, αποτελούμενη από τις Χαρά Χρηστέα, Αλεξάνδρα Παππά, Βασιλική Λιάτσου και Κωνσταντίνα Σούκερα, η οποία κατέκτησε την 6η θέση σε σύνολο έντεκα ομάδων, καθώς αποκλείστηκε στο ταμπλό των 8 από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια ομάδα της Λ.Ο. Βάρης με σκορ 45-23.
Εξαιρετικές ήταν οι εμφανίσεις των παιδιών και στους ατομικούς αγώνες. Στα κορίτσια η Χαρά Χρηστέα έφτασε μια ανάσα από τον τελικό, καθώς ηττήθηκε με σκορ 10-8 στα ημιτελικά και κατέκτησε έτσι την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Η Αλεξάνδρα Παππά κατέκτησε την 15η θέση. Συνολικά αγωνίστηκαν 65 κορίτσια.
Στα αγόρια ο Νικόλαος Σούκερας κατέκτησε την 5η θέση, καθώς ηττήθηκε στα προημιτελικά σε έναν συγκλονιστικό αγώνα, που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα με σκορ 9-8. Ο Βασίλης Στεργίου κατέκτησε τη 12η θέση και ο Νικόλας Μιχάλης τη 13η θέση. Συνολικά αγωνίστηκαν 80 αγόρια.

Σχετικά άρθρα

Για δεύτερη συνεχή χρονιά στα μετάλλια ο ΠΑΣ Γιάννινα

Στο Παγκόσμιο Νεανίδων Ξιφασκίας η Ναυσικά Δημοσθένους

Τρια κύπελλα για τον ΠΑΣ στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ξίφους μονομαχίας έως 14 ετών