Έφυγε ο Πίρσμαν, ετοιμάζεται και ο Κάργας για τον ΠΑΟΚ
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Άνοιξαν οι πόρτες φυγής στον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο δρόμος της μεγάλης…φυγής άνοιξε στον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς αναμένεται να αποχωρήσουν ο προπονητής Ηρακλής Μεταξάς και πάρα πολλοί βασικοί ποδοσφαιριστές.

Η αρχή έγινε χθες με τον Μανόλη Σάλιακα που υπέγραψε και ανακοινώθηκε από τη Ζανκτ Πάουλι, ομάδα Β’ εθνικής της Γερμανίας. Θα ακολουθήσει και ο Γιούρι Λοντίγκιν που σε προχθεσινές δηλώσεις στη NOVA τόνισε για την επόμενη ημέρα: «Να ηρεμήσω κάποιες ημέρες. Φυσικά τρέχουν οι συζητήσεις, θέλω να δω κάτι στην Ευρώπη. Αν δεν έρθει αυτό έχω κάποιες επιλογές και θα δούμε τι θα γίνει. Έχω επιλέξει περίπου, αλλά θέλω να δω και κάτι έξω». Αν δεν πάει εξωτερικό θα συνεχίσει σε άλλη ομάδα της Ελλάδας. Ελεύθεροι μένουν λόγω λήξης συμβολαίων οι Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ, Στάνκο, Γκαρντάφσκι, Μπρένερ, Σιόντης, Οικονομόπουλος. Ίσως αποτελέσουν παρελθόν όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές. Οι Σάλιακας, Λοντίγκιν, Πίρσμαν είχαν από καιρό μεταγραφικές προτάσεις και είναι βέβαιο ότι και οι δύο τελευταίοι αλλάζουν στρατόπεδο. Οι Ντομίνγκεθ, Γκαρντάφσκι, Στάνκο δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συζητήσουν για ανανέωση της συνεργασίας. Απλώς ζήτησαν μια μικρή πίστωση χρόνου, να ξεκουραστούν, να ηρεμήσουν και να συζητήσουν για την επόμενη ημέρα. Ο Μπρένερ θα επιστρέψει στην Αργεντινή αφού ήταν δανεικός. Για τον Οικονομόπουλο δεν υπάρχει κάτι στο τραπέζι και όλα είναι ανοιχτά. Ο Στέφανος Σιόντης πήρε φέτος ελάχιστο χρόνο συμμετοχής και υπάρχει ενδεχόμενο να σταματήσει το ποδόσφαιρο και να παρακολουθήσει σχολές προπονητών. Ενδεχομένως να μην απομακρυνθεί από την οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα. Αν αποφασίσει οριστικά να σταματήσει το ποδόσφαιρο τότε να αξιοποιηθεί σε κάποιο άλλο πόστο, πιθανόν στις υποδομές ή ως τεχνικός διευθυντής στην ΠΑΕ. Ενδεχομένως να αποχωρήσουν και παίκτες που έχουν συμβόλαιο.

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΓΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταγραφή ζήτησε ο αρχηγός της ομάδας Γιάννης Κάργας που έκανε καταπληκτική χρονιά, φέροντας και πρόταση στον ΠΑΣ. Επί του παρόντος στον ΠΑΣ δεν ήρθε καμία πρόταση, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει αφού προχθές τελείωσαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις. Το συμβόλαιό του λήγει στις 30/6/2023. Πολύ μελάνι χύθηκε και για τον Περέα, με πολλά δημοσιεύματα για μεταγραφικές προτάσεις από το εξωτερικό. Η δική του περίπτωση είναι διαφορετική. Το κασέ φτάνει σε υψηλά ποσά και ασφαλώς αν έρθει καλή οικονομικά πρόταση, θα παραχωρηθεί με μεταγραφή. Οι παίκτες μετά τον προχθεσινό αγώνα με τον Άρη δείπνησαν όλοι μαζί ανταλλάσσοντας ευχές για τις διακοπές που ξεκίνησαν. Στο τραπέζι ήταν ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης και ο τιμ μάνατζερ Μπάμπης Καρβέλης. Ο κ. Χριστοβασίλης κατέβηκε και στα αποδυτήρια μετά τον αγώνα με τον Άρη όπου συνεχάρη και ευχαρίστησε τους παίκτες για την πετυχημένη χρονιά που έπεισε. Από χθες όλοι είναι σε διακοπές. Όσοι μείνουν, θα επιστρέψουν τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου για να ξεκινήσουν την προετοιμασία, το βασικό στάδιο της οποίας στα μέσα Ιουλίου θα γίνει στην Πολωνία.

ΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ

Από τα Γιάννινα αποχώρησε χθες και ο Ηρακλής Μεταξάς. Από τον ΠΑΣ Γιάννινα θα αποτελέσει παρελθόν. Αν θα πάει στον Αστέρα Τρίπολης ή κάπου αλλού θα φανεί σύντομα. Επικρατέστερος προορισμός του φέρεται ότι είναι η Τρίπολη. Αν θα τον ακολουθήσουν και κάποιοι παίκτες θα φανεί στην πορεία. Οι συνεργάτες του Θανάσης Στάικος, Σλόμποταν Σούιτσα, Θωμάς Γιαννιτόπουλος θα μείνουν και τη νέα σεζόν στην τοπική ομάδα και δεν θα ακολουθήσουν τον δρόμο του Μεταξά. Ο Γιώργος Χριστοβασίλης αντιμετωπίζει με ψυχραιμία και με την γνωστή ηρεμία του την κατάσταση. Απέδειξε ότι έχει τον τρόπο να βρίσκει καλούς παίκτες και προπονητές. Εντός των ημερών θα ζητήσει από κάποιους παίκτες τις απαντήσεις τους και μέχρι τέλος Μαΐου θα πρέπει να τελειώσουν όλες οι εκκρεμότητες με τον υπάρχον ρόστερ για να γίνουν οι μεταγραφές που πρέπει.

ΝΕΟΝ…ΓΙΑΝΝΙΚΗ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΣ!

Πολύ σύντομα θα γίνει γνωστός και ο νέος προπονητής. Μόλις ξεκαθαρίσει και επίσημα το θέμα Μεταξά, θα γίνουν κινήσεις για τον αντικαταστάτη του που θα είναι πάλι από τη Γερμανία. Ήδη έχουν βολιδοσκοπηθεί αρκετοί προπονητές από μικρές κατηγορίες της Μπουντεσλίγκα. Η πετυχημένη συνταγή με Γιαννίκη και Μεταξά, θα έχει συνέχεια. Ο Χριστοβασίλης θα πρέπει να χτίσει μια νέα ομάδα από την αρχή. Όπως έγινε και προ διετίας μετά την επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα από τη Β’ Εθνική.

Από την σημερινή έντυπη έκδοση του “Ηπειρωτικού Αγώνα” (19/5/2022)

Σχετικά άρθρα

Η αποστολή για Κηφισιά και άλλες ειδήσεις από τον ΠΑΣ

Στα μονοπάτια της Β’ Εθνικής που θα βαδίσει ο ΠΑΣ!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Λήγουν Ιούνιο τα συμβόλαια 16 παικτών του ΠΑΣ