Νοκ άουτ και ο Περέα στον ΠΑΣ Γιάννινα
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Με πολλά προβλήματα απόψε στη Λεωφόρο ο ΠΑΣ

Χωρίς άγχος, ούτε και φόβο, ο ΠΑΣ θα αντιμετωπίσει σήμερα στις 8 το βράδυ στη Λεωφόρο τον Παναθηναϊκό για την 9η και προτελευταία αγωνιστική των αγώνων πλέι οφ. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» δεν έχει πλέον κανένα βαθμολογικό κίνητρο, οι φιλοδοξίες του εκπληρώθηκαν με τον τερματισμό στην 6η θέση και συμμετοχή στους έξτρα αγώνες ως η καλύτερη επαρχιακή ομάδα της σεζόν. Το μόνο που του έμεινε ως κίνητρο για τη σημερινή αναμέτρηση με τους πράσινους, είναι ο εγωισμός για τη νίκη και η καλή εικόνα που θέλει να δείξει, κερδίζοντας και τις τελευταίες εντυπώσεις της σεζόν 2021-22 που οδεύει στο τέλος της. Συνεπώς χωρίς άγχος θα παραταχτεί στη Λεωφόρο με στόχο να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα. Μπορεί οι συγκυρίες να μην είναι ευνοϊκές για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» με την κούραση που βγάζει και τις απουσίες σε αντιδιαστολή με τις καλές εμφανίσεις του Παναθηναϊκού, αλλά ότι «όπλα» έχει θα τα ρίξει στη σημερινή αναμέτρηση και ό,τι ήθελε προκύψει. Οι κυανόλευκοι γνωρίζουν ότι οι τελευταίες εντυπώσεις είναι καταλυτικές και μένουν. Γι’ αυτό θέλουν να κλείσουν με καλές εμφανίσεις και θετικά αποτελέσματα την αυλαία των αγώνων. Ο ΠΑΣ είναι από την περασμένη Τρίτη στην Αθήνα, λόγω και του ματς με την ΑΕΚ που έδωσε την περασμένη Τετάρτη χάνοντας με σκορ 3-0 και προπονήθηκε αυτές τις ημέρες στο γήπεδο Κερατέας υπό την επίβλεψη του Ηρακλή Μεταξά. Από προχθές βράδυ ενσωματώθηκαν στην αποστολή και οι Ντομίνγκεθ, Κόντε. Αποκλείστηκε ο Μίνα λόγω προβλήματος που είχε, ενώ για λίγο είχε αγωνιστεί με την ΑΕΚ. Πρόβλημα υπάρχει και με τον Περέα. Λέγεται ότι έχει γαστρεντερίτιδα και μεταφέρθηκε για ιατρική υποστήριξη σε νοσοκομείο. Ίδιο πρόβλημα παρουσιάστηκε και σε άλλους παίκτες. Συνεπώς είναι άγνωστο επί του παρόντος ποιους παίκτες θα έχει διαθέσιμους ο Μεταξάς το βράδυ στη Λεωφόρο. Στα Γιάννινα βρίσκονται κάνοντας όλες τις ημέρες πρόγραμμα αποθεραπείας οι Γκαρντάφσκι, Πίρσμαν, Μορέιρα, Ποζνάνσκι. Μάλλον δεν θα προλάβουν ούτε το ματς της Τρίτης με τον Άρη, οπότε ετοιμάζουν και βαλίτσες για διακοπές. Άλλωστε από την Τετάρτη, την επομένη του τελευταίου αγώνα, οι παίκτες θα είναι ελεύθεροι μέχρι τέλος Ιουνίου για να κάνουν τις διακοπές τους. Την Τετάρτη θα έχουν συνάντηση και οι Χριστοβασίλης και Μεταξάς, όπου θα συζητήσουν για την επόμενη χρονιά.

ΠΑΕΙ ΤΡΙΠΟΛΗ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ;

Τις τελευταίες ημέρες σε ιστοσελίδες υπήρξαν δημοσιεύματα περί μετακόμισης του Ηρακλή Μεταξά από τον ΠΑΣ στον Αστέρα Τρίπολης, αφού η ομάδα της Αρκαδίας πληρώσει τη ρήτρα για να μην ισχύσει ο δεύτερος χρόνος του συμβολαίου που έχει ο ομογενής προπονητής στα Γιάννινα. Είναι αλήθεια ότι υπήρξε αναστάτωση στον φίλαθλο κόσμο των Ιωαννίνων, καθώς υπήρξε και το προηγούμενο με τον Γιαννίκη που αποχώρησε πέρυσι. Η ΠΑΕ και ο κόουτς απέφυγαν να πουν οτιδήποτε, ούτε προχώρησαν σε κάποια διάψευση, εστιάζοντας το ενδιαφέρον στο σημερινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ίσως να υπάρξει τοποθέτηση του Μεταξά σήμερα στη Λεωφόρο, στις δηλώσεις που θα κάνει στο κανάλι που θα μεταδώσει το παιχνίδι. Πάντως πριν από μερικές ημέρες κατηγορηματικά ανέφερε ότι θα είναι και στη νέα σεζόν προπονητής του ΠΑΣ, γνωρίζοντας ασφαλώς τα θετικά και αρνητικά που έχει ο τρόπος λειτουργίας αυτής της ομάδας. Αν άλλαξε κάτι, θα είναι από εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Ο Αστέρας Τρίπολης δεν θα συνεχίσει τη συνεργασία με τον Ράσταβατς. Αν όλα αυτά που γράφηκαν είναι αλήθεια ή ψέματα θα φανεί άμεσα και τις επόμενες ημέρες.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΣ σε ένα σύστημα 4-4-2 θα ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Λοντίγκιν, δεξιό αμυντικό τον Σάλιακα, αριστερό τον Ρίζο, στόπερ τους Κάργα, Εραμούσπε, στο κέντρο τους Καραχάλιο, Στάνκο, Ντομίνγκεθ, Κύρκο και στην επίθεση Περέα, Παντελάκη. Στην αποστολή είναι και οι Λιάσος, Αθανασίου, Σιόντης, Οικονομόπουλος, Κόντε, Μπρένερ, Λώλης. Εκτός είναι οι Περέα, Γκαρντάφσκι, Πίρσμαν, Μορέιρα, Ποζνάνσκι, Μίνα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΜΑΛΟΥΧΟΣ

Τον σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο Ευάγγελος Μανούχος του συνδέσμου Αργολίδας. Βοηθοί του θα είναι οι Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (Μακεδονίας) και Βασίλειος Νικολακάκης (Λασιθίου). Τέταρτος θα είναι ο Άγγελος Αγγελάκης (Μακεδονίας). Στο VAR θα βρίσκονται ο Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας) και ο Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας), Τέλος, παρατηρητής ορίστηκε ο Μιχαήλ Κουκουλάκης (Ηρακλείου). Ο Μανούχος είχε διευθύνει πρόσφατα τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ όπου δεν απέβαλε τον Μίτογλου που κλάδεψε Γκαρντάφσκι, Ντομίνγκεθ και ακύρωσε από λάθος το γκολ του Σάλιακα. Κατά τη φετινή σεζόν ήταν ρέφερι στα παιχνίδια Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ 1-0, ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος 1-1, ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία 1-0, ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 2-3.

ΠΛΕΪ ΟΦ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑΣ
9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΙΟΥ
20.00 Άρης – ΑΕΚ (NOVAsports 2)
20.00 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (NOVAsports prime)
20.00 Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα (COSMOTEsport 1)
ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 26+8 αγώνες)
Ολυμπιακός 79
——————————————-
ΠΑΟΚ 60
Παναθηναϊκός 58
Άρης 56
———————————————–
ΑΕΚ 56
ΠΑΣ Γιάννινα 46
ΣΗΜ: Η πρώτη ομάδα θα ανακηρυχτεί πρωταθλήτρια και θα λάβει μέρος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ομάδες στις θέσεις 2-4 θα συμμετάσχουν στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑΣ
ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7η)
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΙΟΥ
17.00 Βόλος – ΟΦΗ (COSMOTEsport)
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΙΟΥ
19.30 Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων Σμύρνης (NOVAsports)
19.30 Ιωνικός – Παναιτωλικός (COSMOTEsport)
19.30 Λαμία – Ατρόμητος (COSMOTEsport)

 

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 26+6 αγώνες)
ΟΦΗ 44
Ιωνικός 42
Αστέρας Τρίπολης 40
Παναιτωλικός 37
Βόλος 37
Ατρόμητος 32
………………………………………………………..
Λαμία 25
…………………………………………………………
Απόλλων Σμύρνης 21
ΣΗΜ: Η τελευταία ομάδα υποβιβάζεται απευθείας στη Σούπερ Λίγκα 2. Η προτελευταία θα δώσει αγώνα μπαράζ με την 2η ομάδα της Σούπερ Λίγκας 2 και ο νικητής θα συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 1.

Σχετικά άρθρα

Στα μονοπάτια της Β’ Εθνικής που θα βαδίσει ο ΠΑΣ!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Λήγουν Ιούνιο τα συμβόλαια 16 παικτών του ΠΑΣ

Νοκ άουτ Τσαούσης, ατομικό Παντελάκης και Λεό