ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Καλή η ΑΕΚ κέρδισε δίκαια 3-0 τον κουρασμένο ΠΑΣ

Η ΑΕΚ αποδείχθηκε φέτος ο κακός δαίμονας για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι η μοναδική ομάδα απ’ όσες συμμετέχουν στα πλέι οφ, από την οποία δεν έχει πάρει ούτε βαθμό. Σήμερα στο ΟΑΚΑ η «Ένωση» με καλό ποδόσφαιρο και τακτική κέρδισε δίκαια με σκορ 3-0.

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες επί του «Άγιαξ της Ηπείρου» στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στα πλέι οφ. Η γιαννιώτικη ομάδα έχοντας και ελλείψεις βασικών παικτών όπως Γκαρντάφσκι, Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ που έμειναν στα Γιάννινα λόγω τραυματισμού, εκτός από το πρώτο εικοσάλεπτο, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Βασικά η ΑΕΚ έκανε από τα καλύτερα φετινά παιχνίδια της με πολύ καλή οργάνωση και ανάπτυξη παιχνιδιού, έχοντας μετά το πρώτο ημίωρο σχεδόν καθολική επικράτηση στον αγωνιστικό χώρο. Κυρίως ήταν πολύ καλή από τα άκρα με τους Τσσούμπερ και Άμραμπατ να δημιουργούν πολλές επικίνδυνες καταστάσεις. Πέρα από το γεγονός ότι ο ΠΑΣ είχε να αντιμετωπίσει μια κεφάτη και βελτιωμένη σε σχέση με άλλα παιχνίδια ΑΕΚ, η οποία «καιγόταν» για τη νίκη προκειμένου να διεκδικήσει έξοδο στην Ευρώπη, δεν ήταν και αυτός σε τόσο καλή μέρα. Οι αγώνες των πλέι οφ φτάνουν στο τέλος τους, η τοπική ομάδα δεν έχει κάποιο άλλο κίνητρο πέρα από τις καλές εμφανίσεις, η κούραση από την υπερπροσπάθεια όλου του χρόνου άρχισε τώρα να βγαίνει περισσότερο. Ο ΠΑΣ φάνηκε μόνο στην αρχή έχοντας και μια καλή ευκαιρία με τον Περέα να ανοίξει το σκορ. Από εκεί και μετά πρωταγωνίστρια του αγώνα ήταν η ΑΕΚ, που στο 39’ έκανε το 1-0 με τον Χατζισαφί και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου το 2-0 με εκτέλεση πέναλτι του Άμραμπατ. Πολύ νωρίς στο β’ ημίχρονο έγινε το 3-0 στο 59’ με τον Κριχόβιακ, δίνοντας ουσιαστικά ένα πρόωρο τέλος στην παράσταση. Πλέον το παιχνίδι είχε κριθεί. Ο ΠΑΣ στο υπόλοιπο διάστημα ήταν σαν να σήκωσε λευκή πετσέτα. Βρήκε την ευκαιρία και ο Μεταξάς να ξεκουράσει παίκτες και να δώσει ευκαιρίες και σε αναπληρωματικούς να αγωνιστούν, ενώ και ο Οφρυδόπουλος έκανε πέντε αλλαγές για να υπάρξει ισορροπία δυνάμεων ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Μετά το 70’ έπεσε παντελώς ο ρυθμός του παιχνιδιού. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Η ΑΕΚ ήταν κατά πολύ ανώτερη του ΠΑΣ και κέρδισε δίκαια. Από τους νικητές ξεχώρισαν οι Άμραμπατ, Τσούμπερ, Κριχόβιακ, Γκαρσία. Από τον ΠΑΣ κανείς παίκτης δεν ξεπέρασε την μετριότητα. Να ξεχωρίσουμε τις φιλότιμες προσπάθειες και το τρέξιμο που έκαναν οι Κάργας, Σάλιακας, Καραχάλιος, Στάνκο, Σνάιντερ.
Καλή και η διαιτησία του Διαμαντόπουλου. Δεν έχασε φάση, δίκαια έδωσε το καθαρό πέναλτι και κανείς δεν μπορεί να του βρει το παραμικρό ψεγάδι. Τον βοήθησε και η εξέλιξη του παιχνιδιού, αφού έγιναν καθαρές φάσεις, με καλή συμπεριφορά από τους παίκτες και των δύο ομάδων.

ΤΑ ΓΚΟΛ

39′: Ο Χατζισαφί κάνει ωραία κίνηση από τα αριστερά, δεχόμενος μπαλιά του Κριχόβιακ, ευθύβολο σουτ του Ιρανού, στα πόδια του Λοντίγκιν και στα δίχτυα η μπάλα. 1-0.

45+2′: Σουτ του Άμραμπατ βρήκε το απλωμένο χέρι του Κάργα. Μετά από επισκόπηση της φάσης στο VAR καταλογίστηκε πέναλτι σε βάρος του ΠΑΣ. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Άμραμπατ κάνοντας το 2-0.

59′: Τσούμπερ – Μάνταλος – Κριχόβιακ παίζουν γρήγορα και αδειάζουν την αντίπαλη άμυνα, ο Πολωνός βρίσκεται μόνος με τον Λοντίγκιν και με ψύχραιμο πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, 3-0.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

26′: Ο Κριχόβιακ κάνει γυριστό σουτ, αδύναμο, ο Λοντίγκιν μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.

28′: Ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα! Ο Περέα ανενόχλητος μέσα από τη μικρή περιοχή, πηδάει και βρίσκει με τον ώμο την μπάλα, αυτή περνάει μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

37’: Ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Μήτογλου κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, διώχνει όμορφα ο Λοντίγκιν.

54’: Φάουλ Γκαρσία απέκρουσε σε κόρνερ ο Λοντίγκιν.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), Βοηθοί: Ψαρρής (Ζακύνθου), Μεϊντάνας (Αχαΐας), 4ος: Φωτιάς (Πέλλας), VAR: Γιοβάνοβιτς (Σερβία), ΑVAR: Πετρόπουλος (Αρκαδίας).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Χατζισαφί (67’ Μοχαμάντι), Σιμάνσκι, Κριχόβιακ (78’ Σάκχοφ), Μάνταλος, Γκαρσία (73’ Μισελέν), Άμραμπατ (67’ Τάνκοβιτς), Τσούμπερ (78’ Ανσαριφάρντ)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Ρίζος (63’ Μίνα), Λιάσος (46’ Παντελάκης), Στάνκο (72’ Σιόντης), Καραχάλιος, Κύρκος (46’ Οικονομόπουλος), Σνάιντερ, Περέα (63΄Μπρένερ).

ΠΛΕΪ ΟΦ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑΣ
8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΙΟΥ
ΠΑΟΚ – Άρης 0-1
ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 3-0
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-2

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 26+8 αγώνες)
Ολυμπιακός 79
——————————————-
ΠΑΟΚ 60
Παναθηναϊκός 58
Άρης 56
———————————————–
ΑΕΚ 56
ΠΑΣ Γιάννινα 46
ΣΗΜ: Η πρώτη ομάδα θα ανακηρυχτεί πρωταθλήτρια και θα λάβει μέρος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ομάδες στις θέσεις 2-4 θα συμμετάσχουν στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (9η)
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΙΟΥ
20.00 Άρης – ΑΕΚ (NOVAsports)
20.00 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (NOVAsports)
20.00 Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα (COSMOTEsport)

Σχετικά άρθρα

Δείπνος ενότητας και ομοψυχίας με παρουσία Περιφερειάρχη και Δημάρχου

Πανέτοιμος ο “Άγιαξ” για τον…μικρό τελικό με Παναιτωλικό

Γενική είσοδος 10 ευρώ και με τον Παναιτωλικό