Οι νικητές πανηγυρίζουν για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ σε ένα τρελό πάρτι με τον κόσμο στο στάδιο "Ζωσιμάδες" (ΦΩΤΟ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ)
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Πήρε παραμάζωμα τον ΠΑΟΚ ο “Άγιαξ της Ηπείρου”

Με γκολ του Σνάιντερ στο 77’ ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε 1-0 τον ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ, σημειώνοντας και την πρώτη νίκη σε αυτούς τους έξτρα αγώνες.

Ο «Άγιαξ» ήταν σε καλή μέρα, είχε κέφια, δημιούργησε αρκετές φάσεις και του ακυρώθηκαν ως οφσάιντ από το VAR δύο γκολ που σημείωσε ο Περέα στο 23’ και το 62’. Έτσι όπως τοποθετήθηκαν οι γραμμές φαίνεται σε οριακή θέση να είναι εκτεθειμένος κατά μερικά χιλιοστά ο επιθετικός του ΠΑΣ. Αλλά τα σημεία αναφοράς που λαμβάνονται υπόψη για την τοποθέτηση των γραμμών είναι μια πονεμένη ιστορία που προκαλεί πολλές συζητήσεις. Με διαφορετικά κριτήρια κάθε φορά τοποθετούνται οι γραμμές. Για να είμαστε δίκαιοι, έτσι όπως τοποθετήθηκαν οι γραμμές φαίνεται οφσάιντ ο Περέα. Τοποθετήθηκαν όμως σωστά; Υπάρχουν επ’ αυτού και αντίθετες γνώμες. Ασχέτως με την ακύρωση αυτών των γκολ, καλώς ή κακώς δεν το εξετάζουμε τώρα -κακώς κατά την γνώμη μας στην περίπτωση του πρώτου γκολ- ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος από τον ΠΑΟΚ και κέρδισε δίκαια.

Το πρώτο γκολ του Περέα που ακυρώθηκε ως οφσάιντ (ΦΩΤΟ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ)

Ο «Δικέφαλος» ήταν και σήμερα στα Γιάννινα μουδιασμένος, λες και ξέμεινε από καύσιμα η μηχανή του στη μέση του δρόμου. Στο φιλμ του αγώνα δεν καταγράφεται ούτε μια μεγάλη φάση, μια μεγάλη ευκαιρία. Ίσως οι ελλείψεις κάποιων παικτών λόγω τραυματισμών, η κόπωση από το ματς της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό και η διαχείριση κάποιων καταστάσεων ενόψει του τελικού Κυπέλλου της 21ης Μαίου με τον Παναθηναϊκό να επηρέασαν την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Όμως δεν είναι εικόνα ΠΑΟΚ αυτή που είδαμε στα Γιάννινα. Και αν μιλά για ελλείψεις παικτών ο Λουτσέσκου σε ένα ΠΑΟΚ με τεράστιο μεταγραφικό μπάτζετ, τότε τι μπορεί να πει και ο Μεταξάς που έχει το μικρότερο ρόστερ της κατηγορίας, που έβγαλε με 16 παίκτες το πρωτάθλημα και στο ημίχρονο αναγκάστηκε να βγάλει τους Ντομίνγκεθ και Γκαρντάφσκι λόγω προβλημάτων τραυματισμού που είχαν; Ο ΠΑΣ και στο παιχνίδι αυτό έδειξε την μεγάλη αξία που έχει ως ομάδα. Που ξέρει να παλεύει όλα τα παιχνίδια, να ξεπερνά αντιξοότητες και να χαρίζει ωραίες στιγμές στους φίλους και οπαδούς του.

Στο 77′ ο Σνάιντερ έκανε το 1-0 και πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του (ΦΩΤΟ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ)

Η σημερινή πρώτη νίκη πανηγυρίστηκε με έναν ιδιαίτερο τρόπο στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Ο κόσμος των Ιωαννίνων ξέρει να εκτιμά και να επιβραβεύει όλους αυτούς που μοχθούν καθημερινά στις προπονήσεις, προσπαθούν, τιμούν την φανέλα και βάζουν την ομάδα πάνω από τον εαυτό τους. Ακούστηκε ρυθμικά και το όνομα του προπονητή Ηρακλή Μεταξά που θα είναι και στη νέα σεζόν ο τεχνικός ηγέτης των Ιωαννίνων.
Σήμερα ανακόπηκε ένα σερί πέντε νικών που είχε σε αγώνες μέσα στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ ο ΠΑΟΚ. Όχι μόνον αυτό, αλλά λίγο έλειψε να υποστεί και διασυρμό αν μετρούσαν τα γκολ του Περέα. Μπορεί για κάποια χιλιοστά να ακυρώθηκαν τα δύο γκολ, αλλά η εικόνα του αγώνα δεν αλλάζει από τις γραμμές του VAR. O «Άγιαξ της Ηπείρου» πολλές φορές πήρε αμπάριζα τον ΠΑΟΚ και του δημιούργησε πολλές δυσκολίες. Όσες αλλαγές και αν έκανε ο Λουτσέσκου δεν άλλαξαν την κατάσταση. Πρωταγωνιστής του παιχνιδιού παρέμεινε ο ΠΑΣ και η νίκη του είναι πέρα για πέρα δίκαια. Μπορεί να μην έχει βαθμολογικά ουσιαστικό αντίκτυπο, καθώς η υπόθεση Ευρώπη έχει χαθεί, αλλά μια νίκη επί του ΠΑΟΚ ή επί οποιασδήποτε μεγαλύτερης ομάδας ποτέ δεν περνά απαρατήρητη και γράφει Ιστορία, είτε έχει βαθμολογικό αντίχτυπο, είτε όχι. Ο ΠΑΣ απέδειξε και σήμερα ότι κάθε άλλο παρά τυχαία έφτασε να είναι φέτος η κορυφαία επαρχιακή ομάδα και να παίζει στα πλέι οφ. Πέρα από τη βαθμολογική και στατιστική καταγραφή κάποιων αποτελεσμάτων, υπάρχει ο εγωισμός και η χαρά της νίκης για τον κόσμο. Ντεμπούτο έκανε ο νεαρός Ιάσων Κύρκος που προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας, καθώς μπήκε στο β’ ημίχρονο αντί του Ντομίνγκεθ. Αντικαταστάθηκε στο 92’ για λόγους τακτικής, να βοηθήσει περισσότερο με τη δύναμη ο Παντελάκης και όχι ότι δεν τα πήγε καλά.

Ο Ντομίνκεθ στο ημίχρονο έδωσε τη θέση του στον Κύρκο

Από τον ΠΑΣ Γιάννινα όλοι οι παίκτες προσπάθησαν για το καλύτερο. Ο Περέα ήταν πάλι ο κορυφαίος, ανεξάρτητα αν δεν μέτρησαν τα δύο καταπληκτικά γκολ που σημείωσε. Καλοί οι ακραίοι μπακ Σάλιακας, Πίρσμαν, μέγας μαχητής ο Στάνκο, ιδιαίτερα δραστήριος ο Σνάιντερ που σημείωσε και το γκολ της νίκης. Θετικός πάλι και σχεδόν αλάνθαστος ο Εραμούσπε. Από τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχουν παίκτες που να έκαναν την διαφορά. Γενικότερα όλοι σχεδόν ως άτομα και ως σύνολο δεν ξεπέρασαν την μετριότητα.
Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος δεν μπορεί να κριθεί για τα γκολ του Περέα που ακυρώθηκαν, γιατί ήταν απόφαση του VAR και κυρίως του AVAR Παπαδάκη από το Ηράκλειο. Στο υπόλοιπο μέρος του παιχνιδιού τα πήγε καλά, άφηνε τις φάσεις να εξελιχθούν και δεν άφησε καμία σκιά με τις αποφάσεις του. Και οι βοηθοί του γενικά τα πήγαν καλά.

Το γκολ

77’: Το γκολ της νίκης για τον ΠΑΣ. Σέντρα Σάλιακα από τα δεξιά, ο Πίρσμαν με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι γυρίζει για τον Σνάιντερ που με προβολή από τη μικρή περιοχή γράφει το 1-0.

Οι φάσεις

23’: Γκολ για τον ΠΑΣ που ακυρώθηκε από το VAR. Ο Σάλιακας τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σνάιντερ σουτάρει μέσα από την περιοχή, η μπάλα καταλήγει στον Γκαρντάβσκι, κόντρα στον Βαρέλα, ο Περέα γίνεται αποδέκτης της και με κοντινή προβολή τη στέλνει στα δίχτυα. Στον έλεγχο του VAR σημειώθηκε σε θέση οφσάιντ ο Περέα και το γκολ ακυρώθηκε.

39’: Ο Πασχαλάκης νικάει στο τετ α τετ τον Σνάιντερ αλλά η φάση είναι ως μη γενόμενη καθώς ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν εκτεθειμένος.

43’: Σε σέντρα του Πίρσμαν από αριστερά ο Σνάιντερ πήγε να πλασάρει αλλά δεν τα κατάφερε υπό την πίεση του Σίντγκλεϊ. Ο ΠΑΣ ζήτησε πέναλτι για σπρώξιμο.

45′: Μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους! Ο Σάστρε γυρίζει από τα δεξιά, ο Μιτρίτσα πλασάρει, η μπάλα κοντράρει στον Σάλιακα, ενώ στη συνέχεια χτυπά στο σώμα του Ολιβέιρα και περνά λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Λοντίγκιν

45+2′: Ζήτησε πέναλτι ο ΠΑΟΚ σε πέσιμο του Μιτρίτσα μετά από μαρκάρισμα του Κάργα.

53’: Απειλεί ο ΠΑΣ Γιάννινα! Ο Σάλιακας σεντράρει από τα δεξιά, ο Περέα παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά δε βρίσκει στόχο.

62’: Μπαλιά Σάλιακα σε Περέα, ανάμεσα από τρεις αμυντικούς του ΠΑΣ κάνει το σουτ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε οριακά ως οφσάιντ με υπόδειξη του VAR.

Η διαιτησία

Ρέφερι: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Κούλα (Ξάνθης) VAR: Τρεϊμάνις (Λετονία) AVAR: Παπαδάκης (Ηρακλείου) 4ος: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Στάνκο, Καραχάλιος, Σνάιντερ, Γκαρντάφσκι (46’ Λιάσος), Ντομίνγκεθ (46’ Κύρκος – 92’ Παντελάκης), Περέα.
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε, Βαρέλα, Μιχάι, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Τέιλορ (78’ Σοάρες), Μουργκ, Μιτρίτσα (64’ Άκπομ), Ολιβέιρα (55’ Τσόλακ).

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΣ που γνώρισε αποθέωση στο γήπεδο για την άνοδο στην Α2 κατηγορία ( ΦΩΤΟ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ)

ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΒΟΛΕΪ

Στο ημίχρονο αποθεώθηκαν οι αθλήτριες της ομάδας βόλεϊ του ΠΑΣ που ανέβηκε στην Α2 κατηγορία γυναικών βόλεϊ. Οι αθλήτριες και η προπονήτριά τους Μαρία Μπράγια ανέβηκαν στην εξέδρα των οργανωμένων και στο ημίχρονο έστησαν πραγματικό πάρτι. Παράλληλα χειροκροτήθηκαν και από ολόκληρο το γήπεδο. Επίσης στο ημίχρονο η ομάδα βραβεύτηκε και από τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργο Χριστοβασίλη.

Σχετικά άρθρα

Στα μονοπάτια της Β’ Εθνικής που θα βαδίσει ο ΠΑΣ!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Λήγουν Ιούνιο τα συμβόλαια 16 παικτών του ΠΑΣ

Νοκ άουτ Τσαούσης, ατομικό Παντελάκης και Λεό