ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Διψάει για την πρώτη νίκη ο “Άγιαξ της Ηπείρου”

Τον ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ, σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα με τηλεοπτική μετάδοση από τη NOVA.

O «Άγιαξ της Ηπείρου» ψάχνει για την πρώτη νίκη, περισσότερο για λόγους γοήτρου και να αποδείξει σε όλους ότι μόνο τυχαία δεν είναι η φετινή πορεία του. Άλλος στόχος δεν υπάρχει καθώς έχασε κάθε ελπίδα για την 4η θέση που εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο ΠΑΟΚ καίγεται περισσότερο για βαθμούς, αφού έχει καιρό να κερδίσει και δεν έχει εξασφαλισμένη και μαθηματικά την 2η θέση, αφού η διαφορά από τον Παναθηναϊκό μειώθηκε στους 6 βαθμούς. Επιπλέον ο «Δικέφαλος» προέρχεται και από το «κάζο» της περασμένης Τετάρτης όπου έχασε με σκορ 2-1 στο εξ αναβολής παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, βλέποντας τους ερυθρόλευκους να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τίτλου μέσα στην Τούμπα, ανοίγοντας μάλιστα και σαμπάνιες. Άγχος στο αυριανό παιχνίδι θα έχει ο ΠΑΟΚ και όχι ο ΠΑΣ. Οι κυανόλευκοι των Ιωαννίνων με λίγη προσοχή και τύχη και με καθαρή διαιτησία μπορούν να δείξουν την αξία τους και να φτάσουν στη νίκη ή τέλος πάντων να παλέψουν για το καλύτερο.
Ο προπονητής Ηρακλής Μεταξάς, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος στο αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, έδωσε το σύνθημα νίκης σημειώνοντας και τα εξής: «Έχουμε πολύ καιρό να κερδίσουμε και μου λείπει αυτή η αίσθηση. Ήρθε ο καιρός να κερδίσουμε και ένα ματς. Δεν νομίζω ότι θα επηρεαστεί ο ΠΑΟΚ επειδή έχασε από τον Ολυμπιακό. Στο «τσαφ» έχασε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όπως κι εμείς. Ένα γκολ χώρισε εκείνους, ένα κι εμάς. Παραμένει μια μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ. Όλους τους αντιπάλους στα πλέι οφ τους έχουμε να είναι αυτοί φαβορί για τη νίκη θεωρητικά, αλλά εμείς θα το παλέψουμε το παιχνίδι με τις δικές μας δυνάμεις, σκέψεις και τακτικές και θα δούμε ποιο θα είναι τελικά το αποτέλεσμα». Σε ερώτηση γιατί δεν ξεκίνησε τον Σάλιακα δεξιό αμυντικό στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αλλά έβαλε στη θέση του τον Γκαρντάφσκι, αναγκαζόμενος στη συνέχεια να περάσει τον Σάλιακα στον αγώνα, ανέφερε: «Είναι απλό, είναι δύο πράγματα. Δεν έκανε καλές προπονήσεις την προηγούμενη εβδομάδα, το συζήτησα μαζί του και συμφώνησε. Εκτός της τελευταία μέρα που εκεί το σκέφτηκα λιγάκι, αλλά δεν ήταν αυτός που ξέρω εγώ με το γνωστό πάθος. Και όταν μπήκε ως αλλαγή το είδαμε, γιατί κατευθείαν έκανε ένα φάουλ και πήρε κίτρινη. Στο δεύτερο γκολ δεν φταίει μόνο ένας, αλλά έχει κι αυτός την ευθύνη του που πήγε να φύγει μπροστά χωρίς να σκεφτεί την άμυνα και στην επιστροφή είχε αφήσει την τρύπα για την πάσα. Μετά όμως το βελτίωσε και πήγε πιο καλά. Καλύψαμε και τις τρύπες που είχαμε από αριστερά. Το δεύτερο σκεπτικό ήταν ότι ξέρουμε ότι θα φύγει ο Σάλιακας. Η αγορά δεν μας έχει φέρει ακόμα το πολύ καλό και αρκετά οικονομικό και είπαμε να δοκιμάσουμε μήπως να ψάξουμε για χαφ, αντί για δεξί μπακ, γιατί ο Γκαρντάβσκι έδειξε ότι μπορεί να παίξει δεξί μπακ. Δεν είχα αμφιβολίες ότι θα μπορούσε, αλλά ήθελα να τον δούμε και μία φορά σε αγώνα. Από εκεί και πέρα μπορούμε πιο εύκολα να κάνουμε τα επόμενα βήματα στα μεταγραφικά». Σε άλλη ερώτηση για το σφιχτό πρόγραμμα στη συνέχεια, όπου σε διάστημα 10 ημερών υπάρχουν 4 παιχνίδια ανέφερε: «Το σκέφτομαι, αλλά δεν με προβληματίζει. Δεν μπορώ να κάνω κάτι, αυτοί είμαστε, με αυτές τις δυνάμεις, αυτό το ρόστερ, αυτές τις δυνατότητες για αλλαγές. Ό,τι είναι να βγει, θα βγει».

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Από το μέτωπο των τραυματιών τα νέα ήταν χθες ευχάριστα, καθώς προπονήθηκαν κανονικά οι Σνάιντερ και Ντομίνγκεθ. Απόντες θα είναι οι τραυματίες Κόντε, Ποζνάνσκι, Μορέιρα, ο Λώλης και ο Σούλης που έχει ίωση. Κατά πάσα πιθανότητα ο ΠΑΣ αναμένεται να ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Λοντίγκιν, δεξιό αμυντικό τον Σάλιακα, αριστερό τον Πίρσμαν, στόπερ τους Κάργα, Εραμούσπε, στο κέντρο τους Καραχάλιο, Στάνκο, Γκαρντάφσκι, Ντομίνγκεθ και στην επίθεση Περέα με Σνάιντερ. Στη διάθεση του κ. Μεταξά είναι και οι Παντελάκης, Αθανασίου, Μπρένερ, Λιάσος, Οικονομόπουλος, Σιόντης, Μίνα, Ρίζος, Κύρκος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Διαιτητής του αυριανού αγώνα ορίστηκε ο διεθνής και έμπειρος ρέφερι Τάσος Σιδηρόπουλος από τον σύνδεσμο Δωδεκανήσου. Είχε διευθύνει τον περσινό αγώνα ΠΑΟΚ – ΠΑΣ 2-1. Βοηθοί του θα είναι οι Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νιας) και Κούλα Χασάν (Ξάνθης). Τέταρτος θα είναι ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας). Στο VAR θα βρίσκεται ο Λετονός Άντρις Τρεϊμάνις που είχε σφυρίξει στο πρώτο παιχνίδι κυπέλλου πέρυσι μέσα στα Γιάννινα το ΠΑΣ-Ολυμπιακός 1-1. Βοηθός VAR θα είναι ο Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου) και τέλος παρατηρητής ο Δημήτρης Κύρκος (Θεσπρωτίας).

ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

Στη φετινή σεζόν, ο ΠΑΣ στην πρεμιέρα των αγώνων (Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2021) κέρδισε 1-0 μέσα στην Τούμπα με γκολ του Πέδρο Κόντε. Στο παιχνίδι του δευτέρου γύρου που έγινε την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στο στάδιο «Ζωσιμάδες», ο ΠΑΟΚ συνέτριψε τον ΠΑΣ με σκορ 4-0. Δύο γκολ σημείωσε ο Κούρτιτς και από ένα οι Ντάγκλας Αουγκούστο και Άκπομ. Πρεμιέρα στα έξτρα παιχνίδια των πλέι οφ ο ΠΑΣ έκανε πάλι στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Νικητής ο Δικέφαλος με σκορ 1-0. Το γκολ της νίκης στο 91’ ο Άκπομ.

………………………….

ΠΛΕΪ ΟΦ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑΣ
7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΙΟΥ
18.00 ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ (NOVAsports prime)
19.30 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (COSMOTEsport 1)
21.00 Άρης – Ολυμπιακός (NOVAsports prime)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΙ ΟΦ
(6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Παναθηναϊκός 12
Ολυμπιακός 11
Άρης 8
ΠΑΟΚ 7
ΑΕΚ 6
ΠΑΣ Γιάννινα 3

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 26+6 αγώνες)
Ολυμπιακός 76
——————————————-
ΠΑΟΚ 60
Παναθηναϊκός 54
Άρης 53
———————————————–
ΑΕΚ 52
ΠΑΣ Γιάννινα 43
ΣΗΜ: Η πρώτη ομάδα θα ανακηρυχτεί πρωταθλήτρια και θα λάβει μέρος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ομάδες στις θέσεις 2-4 θα συμμετάσχουν στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

………………………………….

ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑΣ
6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΙΟΥ
19.30 Απόλλων Σμύρνης – Λαμία (COSMOTEsport 2)
19.30 Ατρόμητος – Ιωνικός (NOVAsports prime)
19.30 Παναιτωλικός – Βόλος (COSMOTEsport 3)
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΙΟΥ

16.00 ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης (COSMOTEsport 2)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ
(5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Ιωνικός 13
Ατρόμητος 9
Απόλλων Σμύρνης 7
Λαμία 6
Βόλος 6
Αστέρας Τρίπολης 5
Παναιτωλικός 4
ΟΦΗ 4

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 26+5 αγώνες)
ΟΦΗ 41
Αστέρας Τρίπολης 40
Ιωνικός 39
Βόλος 36
Παναιτωλικός 36
Ατρόμητος 32
………………………………………………………..
Λαμία 24
…………………………………………………………
Απόλλων Σμύρνης 20
ΣΗΜ: Η τελευταία ομάδα υποβιβάζεται απευθείας στη Σούπερ Λίγκα 2. Η προτελευταία θα δώσει αγώνα μπαράζ με την 2η ομάδα της Σούπερ Λίγκας 2 και ο νικητής θα συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 1.

Σχετικά άρθρα

Περιμένοντας στα Γιάννινα ….επενδυτές που ακόμα δεν φάνηκαν!

Ξεκίνησε προπονήσεις ο Τούτου αλλά πάλι αποχώρησε με ενοχλήσεις

Πικρός υποβιβασμός και αβέβαιο μέλλον του ΠΑΣ Γιάννινα

Βαγγέλης Γυφτόπουλος