Στιγμιότυπο από την περυσινή νίκη του ΠΑΣ επί του ΠΑΟΚ με το γκολ του Πέδρο Κόντε
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Παρά τις ελλείψεις με χαμόγελα στην Τούμπα

Με ελλείψεις στον…πάγκο και στον αγωνιστικό χώρο θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΣ τον ΠΑΟΚ, στην αυριανή αναμέτρηση που θα γίνει στις 21.30 στο γήπεδο Τούμπας, για την 1η αγωνιστική των πλέι οφ.

Ο Ηρακλής Μεταξάς συνεχίζει να είναι κλινήρης λόγω ίωσης και δεν θα είναι στον αγώνα της Τούμπας, όπως για τον ίδιο λόγο και ο γυμναστής της ομάδας Θωμάς Γιαννιτόπουλος. Την ευθύνη της προετοιμασίας έχει ο βοηθός Θανάσης Στάικος που θα κοουτσάρει την ομάδα για πρώτη φορά την ομάδα, έχοντας και τις οδηγίες του Μεταξά. Ο κόουτς θα βλέπει το ματς από την τηλεόραση και όπου κρίνει απαραίτητο μπορεί μέσω κινητού να κάνει παρεμβάσεις. Στον πάγκο από το τεχνικό τιμ θα είναι και ο εκπαιδευτής τερματοφυλάκων, ενώ λόγω ανάγκης χθες επιστρατεύτηκε για την προπόνηση και ο γυμναστής-προπονητής της ομάδας νέων Κ17 Γιάννης Λώλης, ο οποίος θα είναι και στην Τούμπα. Ο ΠΑΣ θα ταξιδέψει σήμερα για Θεσσαλονίκης και με σημαντικές ελλείψεις παικτών. Ο Πίρσμαν είχε και χθες ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και αποκλείστηκε η συμμετοχή του. Ο Σάλιακας είναι τιμωρημένος με κάρτες, ενώ λόγω διαφόρων προβλημάτων υγείας (ιώσεις κλπ) θα απουσιάσουν και οι Καραχάλιος, Ποζνάνσκι, Αθανασίου, Κύρκος, Καραγιάννης. Οι βασικές ελλείψεις είναι των δύο ακραίων μπακ Σάλιακα, Πίρσμαν και του αμυντικού χαφ Καραχάλιου, που ήταν πάντα στην αρχική ενδεκάδα και στον βασικό κορμό της ομάδας. Επειδή ο ΠΑΣ λόγω και της πίεσης που θα δεχθεί από τον ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι καλός στην ανασταλτική λειτουργία, οι τρεις αυτές ελλείψεις είναι σημαντικές. Από τους υπόλοιπους ο Ποζνάνσκι θα μπορούσε να καλύψει το κενό του Πίρσμαν. Οι άλλοι τρεις Αθανασίου, Κύρκος, Καραγιάννης έχουν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Απ’ ότι φάνηκε στο χθεσινό δίτερμα, για δεξιός αμυντικός προορίζεται ο Οικονομόπουλος, στο αριστερό άκρο της άμυνας θα μετακομίσει ο Γκαρντάφσκι και αντί του Καραχάλιου θα ξεκινήσει μετά από καιρό ως βασικός ο Σιόντης. Στον αντίποδα αυτών των ελλείψεων καταγράφεται η επιστροφή των Εραμούσπε, Λώλη, Μορέιρα που προπονήθηκαν κανονικά όλη την εβδομάδα.
Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί το πρωί και στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει για Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΣ θα τα δώσει όλα για τη νίκη και ό,τι ήθελε προκύψει, εκμεταλλευόμενος και το γεγονός των υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Προχθές στη φάση των «16» του Κόνφερενς Γιουρόπα Λιγκ, ο Δικέφαλος κέρδισε 1-0 στην Τούμπα την Γάνδη και την ερχόμενη Πέμπτη υπάρχει η ρεβάνς στο Βέλγιο. Η πρόκριση στην προημιτελική φάση των «8» είναι πρόκληση για τον ΠΑΟΚ αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Σε ένα σύστημα 4-4-2 ο ΠΑΣ κατά πάσα πιθανότητα και σύμφωνα με τα χθεσινά δεδομένα, αναμένεται να ξεκινήσει στην Τούμπα με τερματοφύλακα τον Λοντίγκιν, δεξιό αμυντικό τον Οικονομόπουλο, αριστερό τον Γκαρντάφσκι, κεντρικούς αμυντικούς τους Εραμούσπε, Κάργα, στη μεσαία γραμμή Λιάσο, Σιόντη, Στάνκο, Ντομίνγκεθ και στην επίθεση Περέα και Σνάιντερ. Στην αποστολή αναμένεται να είναι και οι Παντελάκης, Σούλης, Μορέιρα, Λώλης, Μίνα, Ρίζος, Μπρένερ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Τον αυριανό αγώνα θα διευθύνει ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος του συνδέσμου Αρκαδίας. Κατά σύμπτωση ήταν ρέφερι και στο ματς της πρεμιέρας όπου κέρδισε 1-0 ο ΠΑΣ με γκολ του Κόντε. Βοηθοί του θα είναι οι Βασίλειος Νικολακάκης (Λασιθίου) και Γεώργιος Στεφανής (Καρδίτσας). Τέταρτος θα είναι ο Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών). Στο VAR θα βρίσκονται ο Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας) και η Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής). Παρατηρητής ορίστηκε ο Εμαννοήλ Τάπατζας (Θράκης).

ΧΩΡΙΣ ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ Ο ΠΑΟΚ

Ανησυχία προέκυψε χθες στον ΠΑΟΚ, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς ο γκολκίπερ Αλέξανδρος Πασχαλάκης, πρόβλημα που αποκόμισε στο προχθεσινό παιχνίδι με τη Γάνδη για το Κόνφερενς Γιουρόπα Λιγκ. Πιθανόν να τον προφυλάξει ο Λουτσέσκου ενόψει του αγώνα ρεβάνς στο Βέλγιο που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη. Ο Δικέφαλος κέρδισε 1-0 στην Τούμπα και θα πάει για πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Ρουμάνος τεχνικός σκέφτεται να προφυλάξει και άλλους παίκτες, αφού στα πλέι οφ είναι εξασφαλισμένη η 2η θέση και το μυαλό είναι στη Γάνδη. Δεν θα αγωνιστεί ο Ελ Καντουρί που είναι τιμωρημένος.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙ ΟΦ

Στους αγώνες πλέι οφ θα λάβουν μέρος οι έξι πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, ήτοι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρης, Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα. Οι ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας. Θα γίνουν συνολικά δέκα αγωνιστικές. Οι βαθμοί από τους αγώνες των πλέι οφ θα προστεθούν στην βαθμολογία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Η πρώτη ομάδα θα ανακηρυχτεί πρωταθλήτρια και οι άλλες τρεις ομάδες (δεύτερη, τρίτη, τέταρτη) θα λάβουν μέρος στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι αγώνες των πλέι οφ ξεκινούν αύριο 13 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν στις 11 Μαΐου.

ΜΕ ΙΩΝΙΚΟ Η ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ Κ19

Με μία από τις πολλές εξ’ αναβολής αγωνιστικές συνεχίζεται το πρωτάθλημα Νέων της Super League και στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής η Κ19 του ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται την αντίστοιχη του Ιωνικού. Να σημειωθεί ότι στην ομάδα της Νίκαιας προπονητής είναι ο Γιώργος Γεωργουλόπουλος, ο οποίος υπηρέτησε από το καλοκαίρι του 2013 ως τον χειμώνα του 2017 στις τάξεις των Ηπειρωτών και ως υπηρεσιακός προπονητής κατά τη μετάβαση από τον Τσιώλη στον Πετράκη και ως βοηθός του εκάστοτε προπονητή (Παντελίδης-Τσιώλης-Πετράκης) και ως τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών της ΠΑΕ. Και μετέπειτα ήταν και συνεργάτης του κ. Χριστοβασίλη στις Ακαδημίες του ΠΑΣ Αθηνών στην περιοχή της Γλυφάδας. Ο αγώνας θα γίνει αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί στις εγκαταστάσεις της ΕΠΣΗΠ με διαιτητή την Ειρήνη Πιγγίου από τον σύνδεσμο Θεσπρωτίας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΛΕΙ ΟΦ
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ

19.00 Ολυμπιακός – Άρης (NOVAsports prime)
19.30 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (COSMOTEsport 1)
21.30 ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα (NOVAsports prime)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(26η Αγωνιστική)
Ολυμπιακός 65
ΠΑΟΚ 53
ΑΕΚ 46
Άρης 45
Παναθηναϊκός 42
ΠΑΣ Γιάννινα 40

Από τη σημερινή έντυπη έκδοση του “Ηπειρωτικού Αγώνα” (12/3/2022)

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος