Ο Λιάσος σε πρώτο πλάνο στην αναμέτρηση του Βόλου
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Δεν κέρδισε στον Βόλο και περιμένει δικαίωση με την έφεση

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατάφερε να κερδίσει σήμερα στον Βόλο και έφερε ισοπαλία 0-0 με την τοπική ομάδα στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Την ίδια ώρα ο Αστέρας Τρίπολης έχασε 2-1 στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ και ο ΟΦΗ κέρδισε 2-0 τον Απόλλωνα. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα η κρητική ομάδα τερματίζει στην 6η θέση. Όμως υπάρχει η έφεση του ΠΑΣ για την αφαίρεση των πέντε βαθμών η οποία εκδικάστηκε την περασμένη Τετάρτη και η απόφαση θα εκδοθεί την ερχόμενη Τρίτη. Αν γίνει δεκτή η έφεση και επιστραφούν οι πέντε βαθμοί που η ομάδα με το σπαθί της κατέκτησε στους αγωνιστικούς χώρους, τότε περνά δικαιωματικά ο ΠΑΣ στην έκτη θέση. Για τον λόγο αυτό η σημερινή βαθμολογική κατάταξη των ομάδων είναι με αστερίσκο περιμένοντας την απόφαση του δευτεροβάθμιας επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ. Βέβαια σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν θα γίνονταν η τελευταία αγωνιστική πριν κλείσουν οι εξωαγωνιστικές εκκρεμότητες. Θα περίμεναν πρώτα την έκδοση της απόφασης και μετά την διεξαγωγή των αγώνων της τελευταίας αγωνιστικής. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο αυτά είναι ….ψιλά γράμματα.
Στο παιχνίδι του Βόλου η φάση που έκρινε το παιχνίδι και δεν ξεκαθαρίστηκε απόλυτα ήταν στο 63’, όταν ο Σνάιντερ έμπαινε στην περιοχή σε προφανή θέση για γκολ και ανατράπηκε από τον Όροζ. Αρχικά ο διαιτητής έδωσε το φάουλ και έδειξε δεύτερη κίτρινη και κόκκινη στον παίκτη του Βόλου. Στο VAR ο Καραντώνης έκανε δύο λεπτά για να αποφασίσει και ειδοποίησε τον ρέφερι Τσακαλίδη ότι ήταν οφσάιντ. Τηλεοπτικά δεν είναι ξεκάθαρη η φάση ούτε μας έδειξαν τις γραμμές για να δούμε αν ήταν οφσάιντ; Ήταν ή δεν ήταν οφσάιντ; Και αν ήταν γιατί δεν έδειξαν τις γραμμές; Επίσης γιατί στην τελευταία αγωνιστική που υπήρχαν κρίσιμα παιχνίδια δεν κάλεσαν ξένους ρέφερι; Στην ελληνική διαιτησία δεν μπορεί να έχει κανένας εμπιστοσύνη. Ο Τσακαλίδης εκτός απ’ αυτή τη φάση σε τρεις με τέσσερις φάσεις δεν έδωσε σφυρίγματα στον ΠΑΣ σε περιπτώσεις φάουλ.
Όσον αφορά το παιχνίδι, ήταν αμφίρροπο με ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες. Ναι μεν ο Βόλος ξεχώριζε για την ποιότητα που είχαν κάποιοι παίκτες του, αλλά δεν έκανε την διαφορά για να πει κάποιος ότι δικαιούται τη νίκη. Ευκαιρίες είχε και ο ΠΑΣ με περισσότερο κραυγαλέα το δοκάρι με τον Σνάιντερ στο 33ο λεπτό. Ήταν μοιρασμένοι παιχνίδι, ανοιχτό, με πολλές φάσεις και όποια ομάδα έβαζε γκολ θα κέρδιζε. Βάσει της αγωνιστικής εικόνας το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Δεν ήταν κάποια ομάδα καλύτερη από την άλλη. Όμως υπάρχει η διαιτητική σκιά στη φάση με την αποβολή του Ορόζ που πήρε πίσω ο ρέφερι και ο ΠΑΣ δικαιούται να φωνάζει για την διαιτησία.
Πρωταγωνιστές του αγώνα ήταν οι δύο τερματοφύλακες, κυρίως ο Γιούρι Λοντίγκιν που κράτησε ανέπαφη την εστία του με καταπληκτικές επεμβάσεις. Εξαιρετικές επεμβάσεις και τοποθετήσεις είχε και ο γκολκίπερ του Βόλου Κλέιμαν. Από τον ΠΑΣ ξεχώρισαν επίσης Κάργας, Παντελάκης, Σάλιακας, Σνάιντερ, ενώ φιλότιμος ήταν ο Περέα που έφαγε πολλά χτυπήματα από τον αντιαθλητικό παιχνίδι του Τσοκάνη. Από τον Βόλο πλην του γκολκίπερ, καλά τα πήγαν οι Ρίνεν, Μπαριέντος, Όροζ.
Οι παίκτες του ΠΑΣ και η τεχνική ηγεσία έκαναν κατάθεση ψυχής στο φετινό πρωτάθλημα. Κάτω από αντίξοες συνθήκες πήραν 40 βαθμούς στους αγωνιστικούς χώρους, ασχέτως αν τους «έκλεψαν» τους πέντε. Ουσιαστικά αυτοί κατέκτησαν την 6η θέση σύμφωνα με τα αγωνιστικά δεδομένα. Αν ο ΠΑΣ δεν κερδίσει με την έφεση τους βαθμούς, χάνει στα χαρτιά την πρόκριση στα πλέι οφ. Όμως στη συνείδηση του κόσμου είναι έκτος στην βαθμολογία. Αν τελικά δεν υπάρξει δικαίωση με την έφεση, θα φταίνε άλλοι και όχι οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία. Αυτοί έκαναν αυτό που μπορούσαν να κάνουν, υπερβάλοντας εαυτούς. Με περιορισμένο μπάτζετ, με μικρό ρόστερ και με μεγάλες απώλειες σε πολλά παιχνίδια λόγω κυρίως της πανδημίας, κατάφεραν αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν άλλες ομάδες όπου οι ιδιοκτήτες τους ξόδεψαν τεράστια ποσά. Μόνο περηφάνια πρέπει να αισθάνονται οι Ηπειρώτες για την ομάδα τους. Συγχαρητήρια και στους φιλάθλους που ταξίδεψαν στον Βόλο κάνοντας έντονη την παρουσία τους. Στο τέλος του αγώνα υπήρξαν συγκινητικές στιγμές όπου οι παίκτες στάθηκαν μπροστά από τους 150 και παραπάνω φιλάθλους και χειροκρότησαν για την βοήθειά τους. Όχι μόνο σε αυτό το παιχνίδι αλλά και σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

33’: Ο Λιάσος έκλεψε τη μπάλα από τον Μπαρτόλο, έδωσε την μπάλα στον Σνάιντερ που έκανε το γυριστό σου από πολύ κοντά, απέκρουσε ελαφρά ο τερματοφύλακας Κλέιμαν, η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βόλου και απομακρύνθηκε.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

13’: καταπληκτική απόκρουση του Λοντίγκιν σε κεφαλιά από κοντά του Μπαριέντος.

18’: Σέντρα του Όροζ κεφαλιά από καλή θέση του Βαν Φερτ νέα καλή απόκρουση από τον Λοντίγκιν.

23’: Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΣ. Μακρινή μπαλιά του Πίρσμαν, ο Σάλιακας από δεξιά έκανε τη σέντρα ο Γκαρνάφσκι υπό πίεση έκανε το κοντινό σουτ που έφυγε άουτ.

31’: Καλό μακρινό σουτ του Λιάσου, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

35’: Σουτ από μακριά του Φερνάντες με καμάρα, απέκρουσε με τα ακροδάκτυλα σε κόρνερ ο Λοντίγκιν.

36’: Νέα απόκρουση του Λοντίγκιν σε σουτ του Νίκολα Άλχο.

41’: Ευκαιρία για τον ΠΑΣ, όταν σε εκτέλεση κόρνερ από δεξιά του Σάλιακα, με κεφαλιά ο Λιάσος έστειλε τη μπάλε πιο αριστερά όπου ο Ντομίνγκεθ έκανε την προβολή χωρίς να βρει στόχο προς την εστία.

57’: Σέντρα Οροζ κεφαλιά από κοντά ακάλυπτος ο Φαν Βερτ πέρασε πάνω από την εστία.

63’: Σε μπαλιά του Ντομίνγκεθ ο Σνάιντερ έφυγε από αριστερά και ανατράπηκε έξω από την περιοχή από τον Όροζ. Ο διαιτητής αρχικά έδωσε φάουλ και δεύτερη κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Βόλου. Έγινε έλεγχος στο VAR και υποδείχθηκε ο Σνάιντερ σε θέση οφσάιντ, οπότε ο διαιτητής πήρε πίσω την απόφαση για φάουλ και αποβολή.

68: Δυνατό σουτ Ντομίνγκεθ από μακριά μπλοκάρει ο Κλέιμαν.

76’: Σε αντεπίθεση του ΠΑΣ ο Περέα πάτησε την περιοχή του Βόλου αλλά το δυνατό σουτ από δεξιά πλάγια θέση απέκρουσε ο τερματοφύλακας.

95’: Όλος ο ΠΑΣ βγήκε μπροστά, όπως και ο Λοντίγκιν, καθώς εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση ο Σάλιακας, μπλόκαρε ο Κλέιμαν και στη συνέχεια ο Βόλος βγήκε στην αντεπίθεση πριν προλάβει να γυρίσει στην εστία ο Λοντίγκιν, έγινε το πλασέ από τον Νίνη και απέκρουσε ο Ντομίνγκεθ πριν από την εστία.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης από τη Μακεδονία με βοηθούς τους Κωνσταντίνο Ψαρρή από τη Ζάκυνθο και Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου από την Αρκαδία. Τέταρτος είναι ο Ευστάθιος Γκορτσίλας από τη Μακεδονία. Στο VAR είναι ο Δημήτριος Καραντώνης από την Ημαθίας και AVAR ο Κωνσταντίνος Νικολαΐδης από τη Μακεδονία.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Γκούλεν, Ρίνερ, Μπαρτόλο, Άλχο, Όροζ (72’ Νίνης(, Ρεγκατέν, Φερνάντες (88’ Πουρίτα), Τσοκάνης, Μπαριέντος (72’ Κορέα), Φαν Βέερτ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Παντελάκης, Κάργας, Λιάσος (72’ Μπρένερ), Στάνκο (58’ Καραχάλιος), Γκαρντάφσκι, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ (85’ Μίνα), Περέα.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-1
Άρης – Ολυμπιακός 2-1
Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-2
Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0
Ιωνικός – Παναιτωλικός 1-2
ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης 2-0
Λαμία – ΠΑΟΚ 0-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(26η Αγωνιστική)
Ολυμπιακός 65
ΠΑΟΚ 53
ΑΕΚ 46
Άρης 45
Παναθηναϊκός 42
ΟΦΗ 37
———————————————————
Αστέρας Τρίπολης 35
ΠΑΣ Γιάννινα 35
Παναιτωλικός 32
Βόλος 30
Ιωνικός 26
Ατρόμητος 23
Λαμία 18
Απόλλων Σμύρνης 13
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα αφαιρέθηκαν πέντε βαθμοί.
-Ομάδες στις θέσεις 1-6 θα δώσουν αγώνες πλέι οφ από τους οποίους θα προκύψει ο πρωταθλητής.
-Οι ομάδες στις θέσεις 7-14 θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ. Η 14η ομάδα υποβιβάζεται απευθείας στη Σούπερ Λίγκα 2. Η 13η θα δώσει αγώνα μπαράζ με την 2η ομάδα της Σούπερ Λίγκας 2 και ο νικητής θα συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 1.
-Ο πρωταθλητής θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν 2022-23. Οι ομάδες στις θέσεις 2-4 θα συμμετάσχουν στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος