Περιστερίδης και Λεό σε παλιότερη προπόνηση του ΠΑΣ
Αθλητικά

Να ξεμπλοκάρει την επίθεση θέλει ο Πετράκης

Όσο πλησιάζει το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Πανιώνιο στο στάδιο «Ζωσιμάδες», τόσο μεγαλώνει και η αδρεναλίνη στο στρατόπεδο του ΠΑΣ, καθώς βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση στη βαθμολογία και πρέπει πάση θυσία να πάρει τη νίκη.

Αντίθετα, η ομάδα της Νέας Σμύρνης είναι στην 8η θέση με 18 βαθμούς, δηλαδή επτά βαθμούς πάνω από τον ΠΑΣ, ο οποίος με 11 βαθμούς μπήκε στη ζώνη του υποβιβασμού. Έτσι, ο Πανιώνιος αισθάνεται πιο άνετα σε σχέση με τους γηπεδούχους, που δεν έχουν άλλα περιθώρια απώλειας βαθμών, ειδικά στα Γιάννινα, όπου ήδη έχασαν επτά βαθμούς σε προηγούμενα παιχνίδια με Παναιτωλικό, Λαμία και ΟΦΗ.
Το μεθαυριανό παιχνίδι είναι οριακό για τον ΠΑΣ, καθώς οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, εκτός από τη νίκη, θα τον φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι παίκτες και ο Πετράκης, που προσπαθούν στις προπονήσεις να ετοιμαστούν κατάλληλα, να διορθώσουν ό,τι πήγε στραβά μέχρι τώρα, ώστε κόντρα στον Πανιώνιο να παρουσιάσουν μια ανταγωνιστική ομάδα, που θα κατακτήσει τη νίκη. Θα «μιλήσει» και η δύναμη της έδρας, καθώς ο κόσμος θα πάει στο γήπεδο για να βοηθήσει την ομάδα του. Τελευταία, μπροστά στον κίνδυνο υποβιβασμού που διατρέχει ο ΠΑΣ, υπάρχει μεγαλύτερη συσπείρωση των φιλάθλων.

Οι προπονήσεις γίνονται πρωί σε καθημερινή βάση στο ΠΕΑΚΙ και χθες ο Πετράκης ξεκίνησε τα μαθήματα τακτικής ενόψει του αγώνα με τον Πανιώνιο. Παράλληλα. προσπαθεί να τονώσει και το ηθικό των παικτών, λέγοντας ότι με τις εμφανίσεις του τελευταίου καιρού μπορούν να ανεβάσουν ψηλά την ομάδα και δεν πήραν στο γήπεδο αυτά που δικαιούνταν να πάρουν. Ο κρητικός τεχνικός τόνισε ότι ποτέ δεν είναι αργά, έχουν δυνατότητες να κερδίσουν όχι μόνο τον Πανιώνιο αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες στο πρόγραμμα που ακολουθεί.

Όπως τονίσαμε και χθες, στον ΠΑΣ ψάχνουν να βρουν το «κουμπί», που θα ξεμπλοκάρει τη δυστοκία τους, να βρουν το εύκολο γκολ και να αξιοποιούν καλύτερα τις πολλές φάσεις και ευκαιρίες που δημιουργούν. Αυτή η αδυναμία φάνηκε περισσότερο στην Τρίπολη, όπου ο «Άγιαξ» έχασε ένα καθαρά δικό του ματς, αφού ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα από τον Αστέρα και έχασε σημαντικές ευκαιρίες. Ο Πετράκης γενικά έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας και για τον λόγο αυτό στο ματς του Σαββάτου δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές στην ενδεκάδα, πλην της αναγκαστικής (λόγω τιμωρίας) του τερματοφύλακα Βελλίδη με τον Νεόφυτο Μιχαήλ. Ο τελευταίος κάνει εντατικές προπονήσεις με τον εκπαιδευτή Γιάννη Πλαβούκο, για να βρεθεί στον ανάλογο βαθμό ετοιμότητας, γιατί έχει μόνο δύο συμμετοχές στα παιχνίδια Κυπέλλου και σε όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος ήταν αναπληρωματικός, χωρίς λεπτό συμμετοχής. Στον πάγκο θα καθίσει ο 17χρονος πορτιέρε Θεόδωρος Βενετικίδης, που θα μετακινηθεί από την ομάδα Νέων. Στην ενδεκάδα αναμένεται να επιστρέψει και ο Λίλα που εξέτισε την ποινή.

Στη χθεσινή προπόνηση έλαβαν μέρος όλοι οι παίκτες, πλην των τραυματιών Λεό και Περιστερίδη, που έκαναν ατομικό πρόγραμμα, ενώ πρόγραμμα αποκατάστασης κάνει και ο 20χρονος γκολκίπερ Παπαϊωάννου. Το πρόγραμμα αποθεραπείας των Λεό και Περιστερίδη είναι στο τελικό στάδιο και είναι πολύ πιθανόν προς το τέλος Ιανουαρίου να ξεκινήσουν κανονικά προπονήσεις. Και οι δύο στάθηκαν άτυχοι, καθώς είναι αρκετό καιρό μακριά από την ενεργό δράση, κάνοντας υπομονή και περιμένοντας την ημέρα που θα γυρίσουν στα γήπεδα. Χθες ο Περιστερίδης, απευθυνόμενος στον Λεό, έγραψε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης: «Πάντα να κοιτάς τη φωτεινή πλευρά της ζωής φίλε μου, να κρατάς το κεφάλι σου ψηλά και να μην τα παρατάς ποτέ».
Η προετοιμασία θα συνεχιστεί και σήμερα με προγραμματισμένη προπόνηση στις 11 το πρωί στο ΠΕΑΚΙ.

Δεν παίζει με ΠΑΟΚ ο Νικολιάς

Στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης δέχτηκε την 4η κίτρινη κάρτα ο Αλέξανδρος Νικολιάς και δηλώθηκε από τον ΠΑΣ να εκτίσει την ποινή στο παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Στο παιχνίδι αυτό θα εκτίσει την ποινή και ο Θέμης Τζημόπουλος. Στο όριο τιμωρίας με τρεις κίτρινες κάρτες είναι και οι Αθανασιάδης, Τσικάρσκι, Κάστρο και Σιόντης.

Τρίτη κύπελλο με Ηρακλή

Ο ΠΑΣ, μετά το ματς με τον Πανιώνιο, θα πρέπει να ετοιμαστεί και για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Ηρακλή, που θα γίνει την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 19.30 στο Καυτατζόγλειο στάδιο. Είναι η 3η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Ο ΠΑΣ έχει δύο νίκες και με ισοπαλία περνά στην επόμενη φάση των «16», αφού κέρδισε Ατρόμητο και Θύελλα Καμαρίου. Είναι και το Κύπελλο θεσμός που προσφέρεται για διάκριση, αλλά στη βαθμολογική θέση που είναι ο ΠΑΣ, προέχει η παραμονή στη Σούπερ Λίγκα.

Μάντζιος: Πάμε για νίκη στα Γιάννινα

Ο Άκης Μάντζιος ανέλαβε πρόσφατα την τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου στη θέση του απολυθέντα Ανιγκό. Έχει καταγωγή από την περιοχή της Κόνιτσας και ως ποδοσφαιριστής διέπρεψε στη Νέα Σμύρνη, με πέρασμα και από τον Άρη. Φέτος ξεκίνησε τη σεζόν στον Λεβαδειακό, όπου πήρε τη θέση του ο Σανίνο, για να πάει τώρα στα παλιά λημέρια. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport24 radio ΙΩΑΝΝΙΝΑ 96,3 και αναφερόμενος στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ, ανέφερε: «Σίγουρα και τα Γιάννενα έχουν πίεση να πάρουν το παιχνίδι αλλά και εμείς είμαστε ομάδα που θέλει το παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες θα παίξουμε για να κερδίσουμε. Θα δούμε τις τακτικές που θα ακολουθήσουμε, αλλά από την πλευρά μας θέλουμε να πάρουμε τους βαθμούς, που “χάσαμε” με τον Λεβαδειακό».

Για τον στόχο της ομάδας του ανέφερε: «Ο Πανιώνιος κοιτάει πρώτα απ’ όλα την οικονομική εξυγίανση, γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την διοίκηση της ομάδας που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια, ενσωματώνοντας πολλά νέα παιδιά. Φέτος μια ομάδα χτίστηκε από την αρχή, με πολλούς νέους παίκτες και αρκετούς ξένους. Θέλουμε να διατηρηθούμε όσο πιο ψηλά γίνεται και από εκεί και πέρα να μπορέσουμε να δώσουμε χρόνο σε νέα παιδιά που ήδη έχει η ομάδα».

Τέλος, μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον συνάδελφό του Γιάννη Πετράκη: «Θα είμαι πολύ θετικός με τον Γιάννη…. Πρώτα απ’ όλα είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ένας πάρα πολύ καλός προπονητής, έχει βοηθήσει πολύ τα Γιάννενα σαν ομάδα. Πολύ σημαντικό ότι έχει παραμείνει πάρα πολλά χρόνια και αυτό είναι στα θετικά του προέδρου και της διοικήσεως των Ιωαννίνων, να μπορέσει να έχει την ηρεμία και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προπονητή. Έχει βάλει τη σφραγίδα του, τα Γιάννινα είναι πολύ καλή ομάδα. Και τα Γιάννενα έχουν αλλάξει πολλούς ποδοσφαιριστές και έχουν προοπτικές σε πωλήσεις ποδοσφαιριστών τα τελευταία χρόνια. Είναι μια αρκετά καλή ομάδα και με ένα αρκετά καλό προπονητή».

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος