ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Σπάει ρεκόρ, γράφει Ιστορία ο ‘Άγιαξ της Ηπείρου”

Ενώ χθες με προπόνηση που έγινε το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΣ, ο Ηρακλής Μεταξάς «κατασκόπευσε» την ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έχοντας μια καλύτερη εικόνα για την αντίπαλη ομάδα ώστε να καταστρώσει πάλι τα σχέδιά του.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» είναι σε πολύ καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό, έχοντας ως βαρύ χαρτί την γρανιτένια άμυνα (η καλύτερη στο πρωτάθλημα μόλις με 6 γκολ παθητικό) αλλά και τους γρήγορους μεσοεπιθετικούς ποδοσφαιριστές που βγαίνουν σαν δυναμίτες στον κενό χώρο ποντάροντας στον αιφνιδιασμό των αντεπιθέσεων.
Στην αμυντική γραμμή υπάρχουν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές. Κάτω από τα γκολπόστ είναι ο έμπειρος Λοντίγκιν, πραγματική εγγύηση. Στα άκρα της άμυνας είναι από δεξιά ο διεθνής Σάλιακας και από αριστερά ο Πίρσμαν. Αν ήταν Έλληνας ο Πίρσμαν με τις εμφανίσεις που κάνει, σίγουρα θα κινούσε το ενδιαφέρον του ομοσπονδιακού προπονητή. Και οι δύο είναι σύγχρονα μπακ που βγαίνουν πολλές φορές μπροστά προκαλώντας υπεραριθμία στις αντεπιθέσεις.
Στο κέντρο της άμυνας είναι ο καταπληκτικός Κάργας που βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του και ο Εραμούσπε που κούμπωσε πολύ καλά. Πέρσι ο Γιαννίκης χρησιμοποιούσε εναλλάξ στόπερ τους Κάργα, Παντελάκη, Εραμούσπε. Φέτος ο Μεταξάς καθιέρωσε το γνωστό κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Και πέρσι η άμυνα κυρίως έκανε την διαφορά στον ΠΑΣ, το ίδιο και φέτος. Με την πρόοδο των αγώνων ανέβασαν στροφές και βρήκαν τα πατήματά τους οι Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Καραχάλιος που παίζουν πρώτη χρονιά μαζί, που δεν είναι μόνο καλοί στο ρόλο που έχουν στη μεσαία γραμμή αλλά βάζουν και γκολ. Καταπληκτικός από την αρχή είναι και ο Περέα, ενώ ο Μιλιντσεάνου τώρα βρίσκεται καλύτερα με τους υπόλοιπους.
Ο ΠΑΣ με την εντυπωσιακή νίκη 5-0 στο Χαριλάου έχει στείλει τους φιλάθλους του στα…κάγκελα. Είναι το κεντρικό θέμα συζήτησης, καθώς η εντυπωσιακή νίκη είναι η μεγαλύτερη σε εκτός έδρας παιχνίδια. Σε αυτό παίζει ρόλο και το μεγάλο όνομα του Άρη, που καμία άλλη ομάδα δεν του έβαλε πέντε γκολ μέσα στην έδρα του. Ο ΠΑΣ με αυτοπεποίθηση και χωρίς κανένα φόβο θα υποδεχτεί την ΑΕΚ με στόχο τη νίκη και μόνο αυτή. Θα έχει και μεγάλη συμπαράσταση από τους φιλάθλους του.
Η αναμέτρηση με την «Ένωση» έχει και έναν επιπρόσθετο ενδιαφέρον καθώς θα είναι αντίπαλοι δύο προπονητές της γερμανικής σχολής ποδοσφαίρου, με πολλά κοινά σημεία στον τρόπο δουλειάς τους. Ο Αργύρης Γιαννίκης έκανε πέρσι στα Γιάννινα μια πολύ δυνατή ομάδα που έπαιξε μετά από χρόνια ελκυστικό ποδόσφαιρο, ενώ ο Μεταξάς πάει το καράβι ακόμα πιο δυνατά και σε πιο βαθιά νερά. Παρά τις αποχωρήσεις βασικών παικτών, κατάφερε να φτιάξει μια πολύ δυνατή ομάδα που είναι στην 4η θέση μετά και τους αγώνες της 10ης αγωνιστικής, έχει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, πέτυχε τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της Ιστορίας της, έχοντας πολύ καλές προϋποθέσεις και για τη συνέχεια. Με λίγα λόγια ο «Άγιαξ της Ηπείρου» σπάει ρεκόρ και γράφει ιστορία.

Η ΑΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ

Πολύ άτυχος στάθηκε ο Αντώνης Οικονομόπουλος, καθώς μόλις μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή στη θέση του Γκαρντάφσκι στο 82’ στην πρώτη επαφή με τη μπάλα χτύπησε στην ωμοπλάτη σε κόντρα από τον Μαντσίνι. Οι ακτινογραφίες έδειξαν κάταγμα στο περιφερικό άκρο της κλείδας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα χρειαστεί ένα δίμηνο επιστροφής στην ενεργό δράση. Όμως θα κάνει και αξονική για να έχουν καλύτερη εικόνα οι υπεύθυνοι του ιατρικού τιμ ώστε να ξεκινήσει άμεσα θεραπεία. Ο Οικονομόπουλος τον τελευταίο καιρό πήρε λεπτά συμμετοχής, όχι ως δεξιός μπακ που είναι η θέση του και η οποία καλύπτεται από τον Σάλιακα, αλλά σε έναν άλλο ρόλο που του βρήκε ο Μεταξάς, δηλαδή μπακ χαφ για να μαρκάρει ψηλά και να δίνει ανάσες στους μέσους όταν δέχεται πίεση η ομάδα αλλά και να καλύπτει τον επιθετικογενή Σάλιακα όταν βγαίνει μπροστά σε ρόλο εξτρέμ. Σίγουρα ο τραυματισμός θα τον πάει πίσω. Πλην αυτού, για το ματς του Σαββάτου με την ΑΕΚ δεν υπολογίζονται και οι Μπρένερ, Κόντε, Αλέξανδρος Τριάδης, που ήταν απόντες και από προηγούμενα παιχνίδια

ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Ο ΜΙΛΙΝΤΣΕΑΝΟΥ

Με διπλές προπονήσεις ξεκίνησε χθες η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για τον αγώνα του Σαββάτου με την ΑΕΚ που θα γίνει στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Το πρωί οι παίκτες ανά γκρουπ έκαναν ειδικό πρόγραμμα με τον γυμναστή Θωμά Γιαννιτόπουλο σε γυμναστήριο. Το απόγευμα η προπόνηση έγινε στο κεντρικό γήπεδο του ΠΕΑΚΙ με ασκήσεις τακτικής και δίτερμα στα 2/3 του γηπέδου. Ενοχλήσεις στη μέση έχει ο Μιλιντσεάνου που ξεκίνησε ατομικό πρόγραμμα. Επί του παρόντος η συμμετοχή του με την ΑΕΚ είναι ερωτηματικό, αλλά κάνει και ο ίδιος προσπάθειες για να μπορέσει να αγωνιστεί και να βοηθήσει την ομάδα του. Εκτός είναι επίσης οι Κόντε, Μπρένερ, Οικονομόπουλος. Από χθες μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα ο νεαρός Αλέξανδρος Τριάδης που απουσίασε για ενάμιση περίπου μήνα λόγω τραυματισμού. Πριν από την απογευματινή προπόνηση μίλησε για λίγο στους παίκτες ο Ηρακλής Μεταξάς σημειώνοντας ότι θα πρέπει να αφήσουν πίσω το παιχνίδι με τον Άρη και να αφοσιωθούν στο δύσκολο παιχνίδι με την «Ένωση». Ο ομογενής τεχνικός τόνισε ότι κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και θα πρέπει να αφομοιώσουν με τον καλύτερο τρόπο τα όσα θα τους πει στις προπονήσεις των ημερών μέχρι την ημέρα του αγώνα. Από το ματς με τον Άρη θα πρέπει να κρατήσουν την αποφασιστικότητα, το γρήγορο ποδόσφαιρο και το καλό τελείωμα των φάσεων που είχαν.

Από την σημερινή έντυπη έκδοση του “Ηπειρωτικού Αγώνα” (24/11/2021)

Σχετικά άρθρα

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Με 20 παίκτες η αποστολή του ΠΑΣ για το ματς με Ολυμπιακό