ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Καιρός να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ

Στο σημερινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα που θα γίνει στις 19.00 στη Ριζούπολη

Στις νίκες θέλει να επιστρέψει ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς έχει να σταυρώσει τρίποντο από την 2η αγωνιστική (18 Σεπτεμβρίου 2021), όταν είχε κερδίσει τον Παναθηναϊκό στα Γιάννινα. Ακολούθησαν οι ισοπαλίες με Ιωνικό, Ατρόμητο (εκτός), ΟΦΗ (εντός) και η ήττα από τον Ολυμπιακό την περασμένη Κυριακή στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Μετά από τόσο άγονο διάστημα, στον ΠΑΣ λένε ότι είναι καιρός να επιστρέψουν στις επιτυχίες, αρχής γενομένης από το σημερινό παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα που θα γίνει στις 7 το βράδυ στο γήπεδο «Γ. Καμάρας» της Ριζούπολης. Η τηλεοπτική μετάδοση θα γίνει από το συνδρομητικό κανάλι COSMOTEsport 2. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα πάει αποφασισμένος να πουλήσει ακριβά το τομάρι του και να διεκδικήσει το τρίποντο που θα τον διατηρήσει στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα. Βέβαια, κανείς δεν πετά στα σύννεφα και δεν είναι εκτός πραγματικότητας. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι έχουν δύσκολη αποστολή στη Ριζούπολη, απέναντι σε μια ομάδα που θα τα δώσει όλα για να ξεφύγει από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας, σαφώς βελτιωμένη στα τελευταία παιχνίδια. Ο προπονητής Ηρακλής Μεταξάς στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου ανέφερε για το σημερινό παιχνίδι: «Ο Απόλλωνας είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στα τρία τελευταία παιχνίδια, δέχτηκε μόνο ένα γκολ από μια κεφαλιά του Μπαράλες που αυτός μπορεί να σκοράρει σε οποιαδήποτε ομάδα με κεφαλιά. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο ώστε να ξεπεράσουμε αυτή τη δυνατή άμυνα. Δοκιμάσαμε κάποια πράματα στην προπόνηση, θα τα δούμε πάλι στην προπόνηση του Σαββάτου». Οι Ηπειρώτες είναι αποφασισμένοι και προετοιμασμένοι για μεγάλη μάχη το βράδυ στη Ριζούπολη, όπου θα διεκδικήσουν θετικό αποτέλεσμα. Πέρα από τον Κόντε που θα είναι εκτός δράσης μέχρι τέλος της σεζόν, εκτός αποστολής έμειναν και οι Λώλης, Αλέξανδρος Τριάδης, Κύρκος, Ρίζος, Αθανασίου και ο Στέφανος Σιόντης που έγινε πατέρας καθώς η σύζυγός του έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι.
Απ’ ότι φάνηκε στις τελευταίες προπονήσεις, δεν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στην ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι με Ολυμπιακό. Η τοπική ομάδα μπορεί να έχασε με 2-1, αλλά ήταν αξιόμαχη και ανταγωνιστική. «Το μεγαλύτερο όμως κέρδος θα είναι αν πάρουμε αυτά τα θετικά στοιχεία για το επόμενο παιχνίδι αλλά και για τα άλλα που ακολουθούν» είπε χαρακτηριστικά ο κόουτς. Έτσι ο ΠΑΣ σε ένα σύστημα 4-4-2 που χρησιμοποιεί ο Μεταξάς, αναμένεται να παραταχτεί με τερματοφύλακα τον Λοντίγκιν, δεξιό αμυντικό τον Σάλιακα, αριστερό τον Πίρσμαν, στο κέντρο άμυνας Εραμούσπε, Κάργα, αμυντικό χαφ τον Καραχάλιο, κεντρικό τον Ντομίνγκεθ, στα άκρα της μεσαίας γραμμής τους Σνάιντερ, Γκαρντάφσκι και στην επίθεση Μιλιντσεάνου και Περέα. Στην αποστολή είναι και οι Σούλης, Παντελάκης, Οικονομόπουλος, Καραγιάννης, Λιάσος, Παναγιώτης Τριάδης, Μπρένερ, Μορέιρα, Μίνα. Χθες έγινε πρώτα προπόνηση στα Γιάννινα και στη συνέχεια ακολούθησε η αναχώρηση για Αθήνα. Η αποστολή θα μείνει μέχρι Δευτέρα στην Πρωτεύουσα και στη συνέχεια θα ταξιδέψει για Λάρισα, αφού την Τρίτη 26 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι κυπέλλου με την ΑΕΛ στο γήπεδο Αλκαζάρ. Ο Μεταξάς έβγαλε αποστολή και για τα δύο παιχνίδια.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΜΑΝΟΥΧΟΣ

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Ευάγγελος Μανούχος του συνδέσμου Αργολίδας με βοηθούς τους Ιορδάνη Απτόσογλου (Αθηνών), Γεώργιο Στεφανή (Καρδίτσας). Τέταρτος διαιτητής ο Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών). Διαιτητής VAR Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), AVAR Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής). Παρατηρητής διαιτησίας Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών).

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ

Για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νέων Κ19 ο ΠΑΣ θα παίξει αύριο Κυριακή και ώρα 13.00 με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Το παιχνίδι θα γίνει στο γήπεδο Πανοράματος του δήμου Φυλής με διαιτητή τον Θεόδωρο Μαράνο του συνδέσμου Αθηνών.
-Για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νέων Κ17 και στον όμιλο του βορρά, ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό. Ο αγώνας θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στις αθλητικές εγκαταστάσεις emileon με διαιτητή τον Παναγιώτη Τσιώρη του συνδέσμου Άρτας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
18.15 Ατρόμητος – Ιωνικός (NOVAsports 2)
19.00 Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ Γιάννινα (COSMOTEsport 2)
20.30 Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός (NOVAsports prime)
ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
16.00 Άρης – Παναιτωλικός (NOVAsports 2)
16.00 Βόλος – ΑΕΚ (COSMOTEsport 1)
18.15 ΟΦΗ – Λαμία (COSMOTEsport 2)
20.30 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (NOVAsports prime)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(6η Αγωνιστική)
Ολυμπιακός 14
ΠΑΟΚ 13
Βόλος 13
ΑΕΚ 13
Παναθηναϊκός 10
ΠΑΣ Γιάννινα 9
———————————————————
ΟΦΗ 7
Ιωνικός 5
Παναιτωλικός 5
Αστέρας Τρίπολης 5
Άρης 5
Λαμία 4
Απόλλων Σμύρνης 2
Ατρόμητος 2

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Άρης λόγω τιμωρίας ξεκίνησε με -6 το πρωτάθλημα.
-Ομάδες στις θέσεις 1-6 θα δώσουν αγώνες πλέι οφ από τους οποίους θα προκύψει ο πρωταθλητής.
-Οι ομάδες στις θέσεις 7-14 θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ. Η 14η ομάδα υποβιβάζεται απευθείας στη Σούπερ Λίγκα 2. Η 13η θα δώσει αγώνα μπαράζ με την 2η ομάδα της Σούπερ Λίγκας 2 και ο νικητής θα συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 1.
-Ο πρωταθλητής θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν 2022-23. Οι ομάδες στις θέσεις 2-4 θα συμμετάσχουν στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ Κόνφερενς.

Σχετικά άρθρα

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Με 20 παίκτες η αποστολή του ΠΑΣ για το ματς με Ολυμπιακό

Με προβλήματα ο ΠΑΣ κόντρα στον Ολυμπιακό