ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Τώρα άρχισε να γυρίζει αλλιώς ο τροχός

Δύο μήνες χωρίς νίκη, ήταν χρόνος βασανιστικός για τον ΠΑΣ Γιάννινα και δύσκολη περίοδος για τους ανθρώπους της ομάδας, δεχόμενοι κριτική, πίεση και φωνές από μερίδα φιλάθλων.

Μετά τη νίκη με σκορ 1-0 επί του Άρη στην 4η αγωνιστική (26/10/2018), ακολούθησε περίοδος βαθμολογικής ξηρασίας με ήττες και ισοπαλίες, με πολλά σύννεφα μαζεμένα πάνω από το κυανόλευκο στρατόπεδο. Τα άσχημα αποτελέσματα δημιουργούν κακή ψυχολογία και αναστάτωση. Από τον κανόνα αυτόν δεν ξέφυγε και ο ΠΑΣ. Όμως, άντεξε σε αυτές τις πιέσεις και τώρα ετοιμάζεται να κάνει τη δική του αντεπίθεση.

Η νίκη επί του Λεβαδειακού με 2-0, που συνοδεύτηκε με καλή εμφάνιση, ξανάφερε στα Γιάννινα χαμόγελα αισιοδοξίας. Και με καλές προϋποθέσεις ο ιστορικός «Άγιαξ της Ηπείρου» θα υποδεχτεί το Σάββατο τον ΟΦΗ στα Γιάννινα, σε ένα εξίσου κρίσιμο παιχνίδι, όπως ήταν και το προηγούμενο με τον Λεβαδειακό. Ο ΠΑΣ, με τη φόρα που πήρε, θα πάει αποφασισμένος και με υψηλές ταχύτητες για να ζευγαρώσει τις επιτυχίες. Με νίκη επί του ΟΦΗ θα γίνουν ακόμη πιο αισιόδοξα τα πράγματα στη συνέχεια. Στα Γιάννινα πιστεύουν ότι η ομάδα τους συνεχώς δυναμώνει και άρχισε να γυρίζει διαφορετικά ο τροχός. Η επιστροφή και αποθεραπεία των παικτών, κάνει πιο αποδοτικό το ρόστερ και δίνει στον Πετράκη περισσότερες επιλογές και λύσεις. Η δημοφιλής ομάδα της Ηπείρου δείχνει να βρίσκει τα πατήματά της και να είναι σε καλό φεγγάρι. Αυτό θα πρέπει να το δείξει το Σάββατο στο γήπεδο.

Η προετοιμασία συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό, με καθημερινές προπονήσεις και με μεγάλη βαρύτητα στον τομέα της τακτικής. Ο Πετράκης ξέρει καλά πώς παίζει ο ΟΦΗ και ψάχνει να βρει το ιδανικότερο σχήμα, που θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα. Είναι λογικό, μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού και την καλή σε γενικές γραμμές εμφάνιση, να μην υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στην ενδεκάδα. Μόνο για λόγους καθαρά τακτικής μπορεί να γίνουν κάποιες αλλαγές. Οι κυανόλευκοι γνωρίζουν ότι θα βρουν μεγάλες αντιστάσεις από τον σκληροτράχηλο ΟΦΗ, καθώς είναι σε δύσκολη θέση, ψάχνοντας σανίδα σωτηρίας. Και περιμένουν από την κρητική ομάδα να στηθεί αμυντικά και να ποντάρει σε αντεπιθέσεις. Το πρώτο ζητούμενο για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» είναι να έχει υπομονή στο παιχνίδι του, να έχει δεμένες τις γραμμές για να μη υπάρχουν κενά πίσω και να έχουν οι παίκτες καθαρή σκέψη για το τελείωμα των φάσεων. Με τον Λεβαδειακό βοήθησε τους Γιαννιώτες το γκολ που πέτυχε νωρίς (18’) ο Κριζμάν, γιατί αναγκάστηκαν να ανοιχθούν οι αντίπαλοί τους. Αυτό θα επιδιώξουν και στο μεθαυριανό παιχνίδι με την ιστορική ομάδα του Ηρακλείου.

Εντάξει και ο Βιδάλ

Η χθεσινή προπόνηση, λόγω των βροχοπτώσεων, έγινε πρωί στο γήπεδο με συνθετικό τάπητα της Ανατολής. Το ευχάριστο για τον Πετράκη ήταν η επιστροφή του Βιδάλ στην ενεργό δράση, ο οποίος προπονήθηκε κανονικά, χωρίς πρόβλημα. Στο κανονικό πρόγραμμα από την περασμένη εβδομάδα είχε μπει και ο Κάστρο, αλλά ήταν ανέτοιμος και γι’ αυτό έμεινε εκτός αποστολής στο παιχνίδι με τη Λιβαδειά. Με δεδομένη και την επιστροφή του Τσικάρσκι που εξέτισε την ποινή του, είναι το μοναδικό ματς με λευκό απουσιολόγιο. Τραυματίες είναι οι Περιστερίδης και Λεό, αλλά είναι από καιρό εκτός ομάδας. Στον ΠΑΣ σταυροκοπιούνται να έχουν από εδώ και πέρα όλους τους παίκτες διαθέσιμους και να μην τους ξανατύχει η κακοδαιμονία του τελευταίου διμήνου, όπου υπήρξαν σοβαρές απουσίες στα περισσότερα παιχνίδια.

Χωρίς εισιτήρια ο ΟΦΗ

Στη χθεσινή καθιερωμένη σύσκεψη ασφαλείας, που γίνεται πριν από τα παιχνίδια, ο ΠΑΣ δεν έκανε δεκτό το αίτημα του ΟΦΗ να του δοθούν 200 εισιτήρια για τους φιλάθλους του. Έτσι, η θύρα 7 στο κάτω πέταλο προς την πλευρά του Παλλάδιου θα είναι κλειστή. Ο ΠΑΣ εκπροσωπήθηκε από τους Φόντα Βρόσγο, Γιώργο Ιωάννου και Αλέκο Πότση.

Το ματς με τον ΟΦΗ παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και αναμένεται να το παρακολουθήσουν πολλοί φίλαθλοι. Τα εισιτήρια προπωλούνται από προχθές με χαμηλές τιμές, ήτοι 5 ευρώ για τις θύρες 9-10 της παλιάς σκεπαστής, που κάθονται οι οργανωμένοι, και 10 ευρώ στις θύρες της μεγάλης σκεπαστής. Το ζητούμενο είναι να δείξουν όλοι καλή συμπεριφορά και όλα να κυλήσουν ομαλά.

Ο Λάμπρου ορίστηκε διαιτητής

Ο διαιτητής Γεώργιος Λάμπρου του συνδέσμου Εύβοιας ορίστηκε να διευθύνει τον κρίσιμο αγώνα του Σαββάτου μεταξύ του ΠΑΣ και του ΟΦΗ στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Βοηθοί του θα είναι οι Κωνσταντίνος Καλαμπόκης (Αιτωλοακαρνανίας), Γεώργιος Γιαννίκος (Πειραιά). Τέταρτος διαιτητής ο Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων) και παρατηρητής διαιτησίας ο Αλέξανδρος Τικόζογλου (Μακεδονίας). Ο Λάμπρου φέτος τοποθετήθηκε στους πίνακες της Σούπερ Λίγκας και ήταν ρέφερι και στο ματς της 3ης αγωνιστικής Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ 1-2. Μεγάλος θόρυβος γύρω από το όνομά του προκλήθηκε φέτος για τη διαιτησία του στο παιχνίδι Ξάνθη – Λάρισα 1-0, που προκάλεσε μπαράζ δηλώσεων και καταγγελιών από τον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ Αλέξη Κούγια.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής ορίστηκαν οι εξής διαιτητές: Απόλλων Σμύρνης – Ατρόμητος Κομίνης (Θεσπρωτίας), Λάρισα – Πανιώνιος Ι. Παπαδόπουλος (Μεκαδονίας), Άρης – Παναθηναϊκός Τζοβάρας (Φθιώτιδας), Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης Μανούχος (Αργολίδας), ΑΕΚ – Ξάνθη Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), Ολυμπιακός – Παναιτωλικός Κουμπαράκης (Θράκης), Λαμία – ΠΑΟΚ Τσαμούρης (Πειραιά).

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος