Ο Γιούρι Λοντίγκιν θα ήταν εξαιρετική περίπτωση για τον ΠΑΣ αλλά δεν είναι ελεύθερος
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Δείξε πάλι ότι είσαι ο “Άγιαξ της Ηπείρου”

Σπουδαίο παιχνίδι σήμερα το βράδυ (ώρα 20.30) στο στάδιο "Ζωσιμάδες" μεταξύ ΠΑΣ και Παναθηναϊκού για την 2η αγωνιστική. Το 26ο στην Ιστορία

Συνέχεια των επιτυχιών θέλει να δώσει ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς σήμερα στις 20.30 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου», με τη φόρα που πήρε λόγω της νίκης επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, θα μπει δυναμικά στο παιχνίδι, με καλή ψυχολογία, αυτοπεποίθηση και τόλμη για να ζευγαρώσει τις επιτυχίες του. Αν κερδίσει σήμερα, θα κάνει ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα που θα του δώσει φτερά για τη συνέχεια. Ο Ηρακλής Μεταξάς ετοίμασε κατάλληλα την ομάδα, συζητώντας όλες αυτές τις μέρες με τους παίκτες για το σημερινό παιχνίδι και πως θα πρέπει να αγωνιστούν για να φτάσουν στη νίκη. Θα έχουν και τη συμπαράσταση των φιλάθλων, ειδικά των οργανωμένων που θα έχουν εντυπωσιακή παρουσία. Είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι με κόσμο στις εξέδρες μετά τον Μάρτιο του 2020 που είχε ξεσπάσει η πανδημία και μπήκαν λουκέτα στα γήπεδα. Ως εκ τούτου θα είναι μια γιορτή, τηρώντας οι φίλαθλοι απαρέγκλιτα τις οδηγίες και τα μέτρα για την προστασία από κορονοϊό (μάσκες, αποστάσεις, χρήση αντισηπτικών κλπ). Είναι γνωστό ότι δικαίωμα εισόδου έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι προσκομίζοντας πιστοποιητικό ή οι νοσήσαντες από covid-19 το τελευταίο εξάμηνο. Ο ΠΑΣ θα αγωνιστεί με κυανόλευκη φανέλα και το ίδιο σχέδιο που φορούσε στη δεκαετία του ’70, τότε που γράφτηκε ο θρύλος του «Άγιαξ της Ηπείρου». Η παρουσίαση των φανελών έγινε ηλεκτρονικά από την προμηθεύτρια εταιρία με κοινοποίηση βίντεο. Η ΠΑΕ σε μήνυμά της αναφέρει: «Ευχαριστούμε Hall Of Brands για τις υπέροχες εμφανίσεις της ομάδας μας και είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι που μέσα από αυτή τη συνεργασία μας αναδεικνύουμε την ένδοξη ιστορία της ομάδας».
Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, όλοι ξέρουν στο κυανόλευκο στρατόπεδο ότι έχουν δύσκολη αποστολή και ο Παναθηναϊκός φέτος δείχνει να είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Όμως ο ΠΑΣ είναι αισιόδοξος, δείχνοντας στην Τούμπα ότι μπορεί να τα καταφέρει και στα δύσκολα. Αν το πιστέψει μπορεί να κερδίσει. Και η προϊστορία τα τελευταία χρόνια είναι με το μέρος του. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες με ελαφρά προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ, δίνοντας ο Ηρακλής Μεταξάς τις τελευταίες οδηγίες στους παίκτες. Ο κόουτς στις τελευταίες δηλώσεις ανέφερε για το σημερινό παιχνίδι: «Με τη νίκη επί του ΠΑΟΚ δώσαμε χαρά στον κόσμο, να του δώσουμε και τώρα που θα είναι στο γήπεδο. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, να δείξουμε το ίδιο πάθος, την ίδια δύναμη και αν έχουμε νικηφόρο αποτέλεσμα να έχουμε πάλι χαρές». Στο απουσιολόγιο υπάρχουν μόνοι οι Καραγιάννης, Παναγιώτης και Αλέξανδρος Τριάδης που είναι ανέτοιμοι και κάνουν ειδικό πρόγραμμα. Όπως όλα δείχνουν, η ενδεκάδα που κέρδισε στην πρεμιέρα των αγώνων τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, θα ξεκινήσει και το σημερινό παιχνίδι. Δηλαδή με Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια, Σάλιακα δεξιό αμυντικό, Πίρσμαν αριστερό, Κάργα, Εραμούσπε στο κέντρο άμυνας, Καραχάλιο αμυντικό χαφ, Ντομίνγκεθ κεντρικό, Σνάιντερ και Γκαρντάφσκι πλάγια χαφ και Κόντε, Περέα επιθετικό δίδυμο. Στην διάθεση του κόουτς είναι και οι Παντελάκης, Σιούλης, Οικονομόπουλος, Μορέιρα, Σιόντης, Λιάσος, Λώλης, Μιλιντσεάνου, Μπρένερ.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Στα Γιάννινα είναι από χθες το μεσημέρι ο Παναθηναϊκός. Πριν «πετάξει» για την πόλη μας έκανε την τελευταία προπόνηση στο Κορωπί. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν άπαντες, πλην των Κουρμπέλη, Σένκεφελντ, Σιδερά που ακολούθησαν θεραπεία και του Μπεκ που έκανε ατομικό. Το πρόγραμμα της προπόνησης περιελάμβανε προθέρμανση, κορόιδο και παιχνίδι στο μισό γήπεδο. Για το σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ στη διάθεση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι οι Διούδης, Μπρινιόλι, Ξενόπουλος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Λούντκβιστ, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Μαουρίσιο, Βιτάλ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο διαιτητής Γιάννης Παπαδόπουλος του συνδέσμου Θεσσαλονίκης ορίστηκε να διευθύνει τον σημερινό αγώνα στα Γιάννινα. Βοηθοί του θα είναι οι Ανδρέας Μεϊντανάς (Αχαΐας), Γεώργιος Χρηστάκογλου (Χαλκιδικής) και τέταρτος ο Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων). Διαιτητής VAR ο Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας), AVAR ο Δημήτριος Καραντώνης (Ημαθίας). Παρατηρητής διαιτησίας ο Κωνσταντίνος Βλάχος (Γρεβενών).

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Στα 25 παιχνίδια που έγιναν στα Γιάννινα, καταγράφονται 9 νίκες του ΠΑΣ, 10 νίκες του Παναθηναϊκού, ενώ 6 παιχνίδια δεν ανέδειξαν νικητή. Σήμερα είναι η 26η αναμέτρηση των δύο ομάδων στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Ο ΔΟΥΜΤΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Εξέπνευσε χθες και η παράταση των μεταγραφών για τους ελεύθερους παίκτες. Όπως αναμένονταν, δεν έγινε κάποια κίνηση από την πλευρά του ΠΑΣ Γιάννινα και το ρόστερ παραμένει ως έχει. Ο νεαρός επιθετικός Δούμτσης, που είχε μείνει ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα, υπέγραψε στην Καλλιθέα και θα συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

ΑΠΑΛΛΑΧΤΗΚΑΝ ΠΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΒΑΣ

Από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο απαλλάχτηκαν ο ειδικός συνεργάτης του ΠΑΣ Φίλιππος Ντόβας και η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ως συνυπεύθυνη, που είχαν παραπεμφθεί για διαμαρτυρία στον διαιτητή του αγώνα της πρεμιέρας με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ

Για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νέων Κ19 ο ΠΑΣ θα παίξει στην Αθήνα με τον Ιωνικό. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί στο γήπεδο «Παντελής Νικολαίδης» του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη. Διαιτητής ορίστηκε ο Χαράλαμπος Ψαρίδης του συνδέσμου Αθηνών.
-Για το πρωτάθλημα Νέων Κ17 ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί αύριο Κυριακή τη Λάρισα για την 3η αγωνιστική. Ο αγώνας θα γίνει στις 14.30 στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ «Στάθης Τσανακτσής» με διαιτητή την Ειρήνη Πιγγίου του συνδέσμου Θεσπρωτίας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ιωνικός – Άρης 1-0
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

20.30 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός (NOVAsports prime)
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
16.00 Απόλλων Σμύρνης – Βόλος (COSMOTEsport 3)
18.15 Ατρόμητος – Παναιτωλικός (NOVAsports 2)
18.15 ΟΦΗ – ΑΕΚ (COSMOTEsport 2)
20.30 Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ (NOVAsports prime)
20.30 Λαμία – Ολυμπιακός (COSMOTEsport 1)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(1η Αγωνιστική)
ΠΑΣ Γιάννινα 3
Παναθηναϊκός 3
ΑΕΚ 3
Βόλος 3
Ιωνικός 3
Αστέρας Τρίπολης 1
Ατρόμητος 1
Ολυμπιακός 1
Παναιτωλικός 1
ΟΦΗ 1
Λαμία 0
ΠΑΟΚ 0
Απόλλων Σμύρνης 0
Άρης -5

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Άρης λόγω τιμωρίας ξεκινά με -6 το πρωτάθλημα.

Από τη σημερινή έντυπη έκδοση του “Ηπειρωτικού Αγώνα” (18/9/2021)

Σχετικά άρθρα

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Με 20 παίκτες η αποστολή του ΠΑΣ για το ματς με Ολυμπιακό

Με προβλήματα ο ΠΑΣ κόντρα στον Ολυμπιακό