Στην Τούμπα ξεκινά τους αγώνες πλέι οφ ο ΠΑΣ Γιάννινα
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Είναι εύκολη ή δύσκολη η κλήρωση για τον ΠΑΣ;

Οι προβλέψεις είναι έωλες γιατί όσο δύσκολα φαίνονται κάποια ματς τόσο εύκολα μπορεί να εξελιχθούν και αντιστρόφως.

Είναι δύσκολο ή εύκολο το πρόγραμμα του ΠΑΣ έτσι όπως είναι η σειρά των αγώνων; Κάθε απάντηση είναι δεκτή. Όλες οι απόψεις στηρίζονται σε υποθέσεις. Ποιος μπορεί να υπολογίσει από τώρα πως θα εξελιχθούν τα παιχνίδια για να έχει καθαρή άποψη; Θεωρητικά όσο εύκολα φαίνονται κάποια παιχνίδια, τόσο δύσκολα μπορούν να αποδειχθούν και αντιστρόφως. Επίσης εξαρτάται την κάθε ομάδα σε ποιο χρόνο θα την συναντήσεις και σε τι κατάσταση θα την βρεις. Συνήθως στις πρώτες αγωνιστικές δεν είναι έτοιμες οι περισσότερες ομάδες και μπορούν να γίνουν εκπλήξεις. Στις τελευταίες αγωνιστικές, έχουμε δει να έρχονται αρκετά περίεργα αποτελέσματα, λες και αναπτύσσονται…αόρατες συμμαχίες.

Οι περισσότεροι προπονητές όταν ερωτώνται πως κρίνουν την κλήρωση των αγώνων έχουν την στερεότυπη απάντηση: «Όλοι θα παίξουν με όλους, εμείς κοιτάζουμε την ομάδα μας να είναι σε καλή κατάσταση και δεν μας νοιάζει η σειρά των αγώνων». Ίσως να έχουν και δίκαιο. Μπορεί να έχεις ντέρμπι στις πρώτες αγωνιστικές, αλλά να βρεις τις ομάδες ανέτοιμες ή να έχουν υποχρεώσεις στην Ευρώπη, πατώντας σε δύο βάρκες και να πάρεις βαθμούς, εκεί που δεν το περιμένεις. Συνεπώς είναι δύσκολες από τώρα οι εκτιμήσεις.

Απλά για τον ΠΑΣ Γιάννινα, μπορούμε να κάνουμε κάποιες επισημάνσεις. Έχει πολλά ματς με μικρομεσαίες ομάδες, με αυτές δηλαδή που θα παλέψει για την παραμονή, από την 3η μέχρι την 9η αγωνιστική. Στα ματς αυτά θα πρέπει να πάρει βαθμούς, ειδικά μέσα στα Γιάννινα, καθώς έχουν διπλή αξία. Κερδίζεις εσύ, χάνει ο ανταγωνιστής σου. Ιδιαίτερα δύσκολο είναι το πρόγραμμα στις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές, τότε που μεταμορφώνονται όλες οι ομάδες και παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες στην διαμόρφωση των αποτελεσμάτων (βάθος στο ρόστερ, απουσίες από τιμωρίες, τραυματισμοί, κόπωση κλπ).

Ο ΠΑΣ στις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές θα πάει στο Φάληρο για να παίξει με τον Ολυμπιακό, θα υποδεχτεί τον κακό του δαίμονα Απόλλωνα Σμύρνης, θα πάει διαδοχικά στην Τρίπολη και στο Αγρίνιο δίνοντας πολύ δύσκολα παιχνίδια, θα υποδεχτεί τον πάντα υπολογίσιμο και φιλόδοξο Άρη, θα πάει στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, θα υποδεχτεί τη Λαμία και τελευταία αγωνιστική θα πάει στον Βόλο με την αξιόμαχη τοπική ομάδα. Θα πρέπει να φροντίσει να πάρει βαθμούς από προηγούμενα παιχνίδια ώστε να μην αισθάνεται με την πλάτη στον τοίχο και να κάνει καλή διαχείριση των αγώνων.

Όμως, κατά τη γνώμη μας, το μυστικό του όλου εγχειρήματος ξέρετε ποιο είναι; Να φροντίσουν από τώρα ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης και ο προπονητής Ηρακλής Μεταξάς να έχουν πλήρες ρόστερ και να φτιάξουν ένα καλό και ανταγωνιστικό σύνολο. Αν πετύχουν αυτό και προσεγγίσουν έστω και εν μέρει την ποιότητα που είχε πέρσι η ομάδα, ο ΠΑΣ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, είτε φαίνεται εύκολη η κλήρωση που έγινε σήμερα, είτε δύσκολη.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣ

Α’ ΓΥΡΟΣ

1η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – ΠΑΣ

2η αγωνιστική: ΠΑΣ – Παναθηναϊκός

3η αγωνιστική: Ιωνικός – ΠΑΣ

4η αγωνιστική: ΠΑΣ – ΟΦΗ

5η αγωνιστική: Ατρόμητος – ΠΑΣ

6η αγωνιστική: ΠΑΣ – Ολυμπιακός

7η αγωνιστική: Απόλλων – ΠΑΣ

8η αγωνιστική: ΠΑΣ – Αστέρας Τρίπολης

9η αγωνιστική: ΠΑΣ – Παναιτωλικός

10η αγωνιστική: Άρης – ΠΑΣ

11η αγωνιστική: ΠΑΣ – ΑΕΚ

12η αγωνιστική: Λαμία – ΠΑΣ

13η αγωνιστική: ΠΑΣ – Βόλος

Β’ ΓΥΡΟΣ

14η αγωνιστική: ΠΑΣ – ΠΑΟΚ

15η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – ΠΑΣ

16η αγωνιστική: ΠΑΣ – Ιωνικός

17η αγωνιστική: ΟΦΗ – ΠΑΣ

18η αγωνιστική: ΠΑΣ – Ατρόμητος

19η αγωνιστική: Ολυμπιακός – ΠΑΣ

20η αγωνιστική: ΠΑΣ – Απόλλων

21η αγωνιστική: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ

22η αγωνιστική: Παναιτωλικός – ΠΑΣ

23η αγωνιστική: ΠΑΣ – Άρης

24η αγωνιστική: ΑΕΚ – ΠΑΣ

25η αγωνιστική: ΠΑΣ – Λαμία

26η αγωνιστική: Βόλος – ΠΑΣ

Σχετικά άρθρα

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Με 20 παίκτες η αποστολή του ΠΑΣ για το ματς με Ολυμπιακό

Με προβλήματα ο ΠΑΣ κόντρα στον Ολυμπιακό