ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Πιθανόν Πήλιο ή Νάουσα η προετοιμασία

Αλλαγή πλάνων λόγω κρουσμάτων σε ομάδες που κάνουν προετοιμασία στο Κίελτσε.

Όλα δείχνουν ότι δε θα γίνει το ταξίδι του ΠΑΣ στην Πολωνία και πιθανόν το βασικό στάδιο προετοιμασίας να γίνει στο Πήλιο ή στα Τρία Πέντε Πηγάδια της Νάουσας.

Τα κρούσματα κορωνοϊού που διαγνώστηκαν σε ομάδες, οι οποίες κάνουν προετοιμασία στο Κίελτσε, σε συνδυασμό και με την έξαρση της πανδημίας, έχουν θορυβήσει τους υπευθύνους της τοπικής ομάδας, που σκέφτονται πλέον να ματαιωθεί το ταξίδι στην Πολωνία. Για το θέμα αυτό ήρθε χθες αργά το απόγευμα εκτάκτως στα Γιάννινα ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης. Μάλιστα αργά το βράδυ είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον προπονητή Ηρακλή Μεταξά, για να ληφθεί οριστική απόφαση για το που θα γίνει τελικά η προετοιμασία.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα, σήμερα αναμένεται να υπογράψει στον ΠΑΣ ο γερμανός επιθετικός Γιαν Μαρκ Σνάιντερ, που πέρασε επιτυχώς τις ιατρικές εξετάσεις και τα βρήκε σε όλα με τους υπεύθυνους της ΠΑΕ. Τέλος, ο πρώτος κύκλος προπονήσεων έκλεισε χθες με οικογενειακό δίτερμα, το οποίο είδε από την εξέδρα ο Ηρακλής Μεταξάς, δίνοντας από εκεί οδηγίες.

Ικανοποιημένος ο Μεταξάς

Σ’ αυτό το πρώτο δεκαήμερο, έλαβαν μέρος 24 ποδοσφαιριστές, μαζί με τους ερασιτέχνες που αναμένεται να γίνουν επαγγελματίες. Ο Ηρακλής Μεταξάς ασχολήθηκε περισσότερο με την τακτική, σε φάσεις άμυνας, επίθεσης, ανάπτυξης του παιχνιδιού, με διπλές προπονήσεις και με συνεχόμενες προπονήσεις. Στις πρωινές προπονήσεις είχε και αρκετό τρέξιμο. Έδωσε ρεπό μόνο δύο ημέρες, το περασμένο Σαββατοκύριακο λόγω των εργομετρικών, και την περασμένη Τετάρτη που έκανε μόνο προπόνηση το πρωί. Ο κόουτς έμεινε σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος από τη δουλειά που έγινε, καίτοι ακόμα δε διαμορφώθηκε το νέο ρόστερ και υπάρχουν σημαντικά κενά, αφού ο μεταγραφικός σχεδιασμός είναι ακόμη στην αρχή. Επίσης ικανοποιεί και το γεγονός ότι ξεκίνησε η προετοιμασία χωρίς απώλειες τραυματισμών.

Σύσκεψη στην Αθήνα

Λίγο πριν ξεκινήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας, ταξίδι αστραπή έκανε στην Αθήνα ο τιμ μάνατζερ της ομάδας Μπάμπης Καρβέλης, ο οποίος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη, αλλά και τον διευθύνοντα σύμβουλο Παναγιώτη Χριστοβασίλη για οργανωτικά θέματα του ποδοσφαιρικού τμήματος. Στη σύσκεψη αυτή έγινε λόγος και για την επίσπευση των διαδικασιών για να προχωρήσουν τα έργα στο ΠΕΑΚΙ και ειδικά στο γήπεδο που είναι στην πλευρά προς την εθνική οδό. Εκεί θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις και στους υπόλοιπους χώρους (δίπλα είναι οι διαδρομές για το τζόκινγκ πολιτών) και θα χρειαστεί μελέτη και ειδική άδεια από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ειδικές λάμπες για το κρύο

Αρχίζει και πρασινίζει ο αγωνιστικός χώρος του σταδίου «Ζωσιμάδες», μετά τα έργα που έγιναν πρόσφατα, την αλλαγή της άμμου και τη νέα σπορά του χορτοτάπητα. Πιστεύεται ότι με τα αποστραγγιστικά έργα και την απορροφητικότητα που θα έχει το χόρτο και το υπέδαφος, δε θα υπάρχει πρόβλημα στις βροχερές ημέρες, όπως τη σεζόν που πέρασε. Παράλληλα, για να μην παγώνει το χόρτο τον χειμώνα, ειδικά προς την πλευρά της μεγάλης σκεπαστής που δεν το βλέπει ο ήλιος, θα τοποθετηθούν ειδικές λάμπες που θα θερμαίνουν το χόρτο! Τον μηχανισμό αυτό χρησιμοποιεί και ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος