ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Εποχή Μεταξά από σήμερα στον ΠΑΣ

Ο νέος τεχνικός και οι συνεργάτες του είναι στα Γιάννινα και το μεσημέρι θα έχουν την πρώτη συνάντηση στα γραφεία της ΠΑΕ.

Η εποχή Ηρακλή Μεταξά ανοίγει από σήμερα στον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ο κόουτς και οι συνεργάτες του θα πιάσουν επίσημα δουλειά, κάνοντας τον σχεδιασμό για την προετοιμασία.

Χθες το μεσημέρι ο Μεταξάς και ο βοηθός του Θανάσης Στάικος έφτασαν στα Γιάννινα, όπου βρήκαν σπίτια και φρόντισαν για τη μετακόμιση. Από την Τρίτη είναι στα Γιάννινα ο γυμναστής Γιάννης Ντουρουντός, κάνοντας το πρόγραμμα για τις προσεχείς ημέρες, καθώς θα πέσει ένα μεγάλο βάρος στις πλάτες του. Σήμερα το απόγευμα θα είναι στα Γιάννινα από την Κέρκυρα όπου κάνει διακοπές, ο εκπαιδευτής τερματοφυλάκων Σλόμποταν Σούιτσα. Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η πρώτη σύσκεψη του τεχνικού τιμ στα γραφεία της ΠΑΕ, με τη συμμετοχή και στελεχών της ομάδας, για να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της προετοιμασίας. Επίσης θα δουν όλοι μαζί τις εγκαταστάσεις, όπου θα γίνει ο πρώτος κύκλος προετοιμασίας, μέχρι στις 10 με 11 Ιουλίου που η αποστολή θα αναχωρήσει για το Κίελτσε της Πολωνίας. Σήμερα ή αύριο θα έχουν φιξαριστεί και ημερομηνίες των τεσσάρων φιλικών που θα δώσει ο «Άγιαξ» στην Πολωνία με άλλες ομάδες που θα είναι εκεί. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από την ΠΑΕ τις προσεχείς ημέρες.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα κάνουν τα τεστ που προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο οι ποδοσφαιριστές που είχαν βρεθεί θετικοί στη νόσο Cocid-19, ώστε να πάρουν την κάρτα υγείας και να ξεκινήσουν κανονικά προετοιμασία. Από 1 Ιουλίου ανά γκρουπ οι παίκτες θα περάσουν από εργομετρικά και αιματολογικές εξετάσεις για να μπουν στη συνέχεια στο κανονικό πρόγραμμα προετοιμασίας.

Σήμερα το βράδυ αναμένεται στα Γιάννινα και ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης, ο οποίος θα έχει συνάντηση με το τεχνικό τιμ αλλά θα ασχοληθεί και με τα έργα που γίνονται στο στάδιο «Ζωσιμάδες» και στο ΠΕΑΚΙ. Μάλιστα στο ΠΕΑΚΙ, σε συνεργασία με την διοίκηση του φορέα, θα γίνουν καίριες παρεμβάσεις για την βελτίωση των εγκαταστάσεων. Στον ΠΑΣ το έχουν πάρει πολύ ζεστά αυτό το θέμα, για να μη υπάρξει άλλη φορά πρόβλημα με τις προπονήσεις, αλλά και τους επίσημους αγώνες. Επίσης ο ηγέτης της ομάδας θα έχει και κατ’ ιδίαν συνεργασία με τον κόουτς για το μεταγραφικό κομμάτι και τις τελικές επιλογές που πρέπει να γίνουν.

Πρόταση για Σάλιακα

Στην ΠΑΕ υπάρχει πρόταση για τον Μανώλη Σάλιακα από ομάδα του εξωτερικού, αλλά τα οικονομικά ανταλλάγματα δεν ικανοποιούν τον ΠΑΣ, οπότε δεν προχώρησαν οι συζητήσεις. Επειδή όμως στα ζητήματα αυτά από τη μια μέρα στην άλλη μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα, το θέμα Σάλιακα είναι ανοιχτό.

Τα λένε πάλι με Παμλίδη

Επίσης, δεν έκλεισαν οι επαφές και οι καλές σχέσεις με τον πρώτο σκόρερ της ομάδας Γιώργο Παμλίδη. Λόγω της καλής συμπεριφοράς και της προσφοράς που είχε στην ομάδα, η πόρτα του ΠΑΣ εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτή με σκοπό να υπάρξει νέα προσέγγιση για ανανέωση του συμβολαίου του, που λήγει τυπικά στις 30 Ιουνίου. Η προθεσμία που έχει ο Παμλίδης να το ξανασκεφτεί, είναι μέχρι την έναρξη των κανονικών προπονήσεων.

Τα εισιτήρια διαρκείας

Όλα δείχνουν ότι στη νέα σεζόν 2021-22 θα υπάρχει κόσμος στα γήπεδα. Στον ΠΑΣ έκαναν τις πρώτες σκέψεις για τα εισιτήρια διαρκείας, αλλά είναι πολύ νωρίς για οτιδήποτε. Αν βγουν διαρκείας, θα βγουν από 20 Ιουλίου και μετά, για να έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο, να έχουν παρθεί από την Κυβέρνηση οι σχετικές αποφάσεις και με τι προϋποθέσεις θα μπει κόσμος στα γήπεδα, ώστε να μπορεί και η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα να καθορίσει τις τιμές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αθηναϊκών μέσων θα πρέπει να υπάρχουν θερμομετρητές σε πολλά σημεία, άνδρες ασφαλείας σε μεγάλη κλίμακα ώστε να αποφεύγεται συνωστισμός και να τηρούνται αποστάσεις, να υπάρχει απινιδωτής στο γήπεδο για την παροχή πρώτων βοηθειών στον κόσμο. Όλα αυτά είναι εκτιμήσεις. Περισσότερα θα γίνουν γνωστά προσεχώς από τους λοιμωξιολόγους και τους ειδικούς επιστήμονες που θα χειριστούν το θέμα με την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα.

Πρόταση από Εργοτέλη

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρίς» του Ηρακλείου, ο Νίκος Μπαδήμας, που ήταν βοηθός του Αργύρη Γιαννίκη, δέχθηκε πρόταση από τον Εργοτέλη για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία, στη θέση του Γιάννη Ταουσιάνη που πήγε στον Λεβαδειακό. Αναμένεται η οριστική απάντηση από τον γιαννιώτη τεχνικό.

Τέλος και ο Κάστρο

Όπως αναμενόταν, παρελθόν αποτελεί και ο Φάμπρι Κάστρο. Σύμφωνα με το sportime.gr χθες έλυσε και τυπικά το συμβόλαιο με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κολομβία, σε ομάδα της πατρίδας του.  Ο ΠΑΣ γλιτώνει ένα ποσό 130.000 ευρώ που θα έπαιρνε ο Κάστρο τη νέα σεζόν.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος