Ο Εραμούσπε υπέγραψε μέχρι το 2025 στον ΠΑΣ, για να πανηγυρίσει και άλλα γκολ, όπως με τον Ολυμπιακό την σεζόν 2020-21
Αθλητικά

Μην το πάρουν αψήφιστα στον ΠΑΣ

Όλες οι ομάδες προσπαθούν να φτιάξουν κάτι καινούριο και η μάχη της παραμονής θα είναι δύσκολη.

Ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα στον ΠΑΣ Γιάννινα, οι φίλαθλοι με αγωνία περιμένουν να δουν τις επόμενες κινήσεις και τις μεταγραφές που θα γίνουν για την ενίσχυση της ομάδας.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Γιώργου Χριστοβασίλη, ο οποίος έχει την εμπειρία, τις ικανότητες αλλά και την τύχη να βρίσκει καλούς παίκτες και προπονητές. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Μπορεί να μη σκορπά χρήματα, όπως άλλοι πρόεδροι, αλλά πήρε παίκτες από μικρές κατηγορίες, αλλά πήραν υπεραξία και μοσχοπουλήθηκαν αποφέροντας πολλά χρήματα στα ταμεία. Γι’ αυτό οι φίλαθλοι περιμένουν υπομονετικά να δουν τις επόμενες κινήσεις, όπως και τη δουλειά που θα κάνει ο νέος προπονητής Ηρακλής Μεταξάς.

Σε αυτό που συμφωνούν όλοι είναι ότι θα έχουμε τη νέα σεζόν ένα πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Κυρίως από τη μέση και κάτω, όπου όλες οι ομάδες προσπαθούν να οργανωθούν ώστε να εξασφαλίσουν την κατηγορία. Στην κορυφή είναι δύσκολο να ανταγωνιστούν οι υπόλοιπες τον Ολυμπιακό. Ίσως ο ΠΑΟΚ με τον Λουτσέσκου μέχρι ενός σημείου μπορεί να φανεί απειλητικός, αλλά ο Ολυμπιακός ξεχωρίζει και δύσκολα να του ξεφύγει πάλι η κορυφή. Συνεπώς το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή.

Τα δύο τελευταία χρόνια, οι ομάδες που ήταν περισσότερο ευάλωτες στο πρωτάθλημα, ήταν Παναιτωλικός, Λαμία, ΟΦΗ, Απόλλων Σμύρνης και πέρσι η ΑΕΛ που βγήκε από τις ράγες με τις αλλαγές προπονητών και ποδοσφαιριστών. H ΑΕΛ υποβιβάστηκε, οι άλλες τρεις σώθηκαν, έστω και αν χρειάστηκε ο Παναιτωλικός να κερδίσει στα τελευταία λεπτά την Ξάνθη στον δεύτερο αγώνα κατάταξης που έγινε στο Αγρίνιο. Όμως οι ομάδες αυτές τον τελευταίο καιρό άλλαξαν ρότα και επιχειρούν ένα γενικότερο λίφτινγκ στο δυναμικό τους αλλά και στη νοοτροπία τους. Προσπαθούν για το καλύτερο. Ο ΟΦΗ κράτησε τον Νιόπλια, που είναι έμπειρος προπονητής και όλα δείχνουν ότι στο Ηράκλειο δείχνουν να έχουν μάθει από τα παθήματά τους. Αλλά ο ΟΦΗ είναι εφτάψυχος. Και σε κακή χρονιά να βρεθεί, θα βρει τον τρόπο για να μείνει στην Κατηγορία.

Στον Απόλλωνα Σμύρνης η παρουσία του έμπειρου και ικανού Γιάννη Πετράκη στην τεχνική ηγεσία είναι ένα μεγάλο ατού. Είναι βέβαιο ότι ο «Πετρακογιάννης» θα τη φτιάξει την ομάδα. Ήδη άρχισε το ξήλωμα του σαθρού οικοδομήματος. Μέσα σε μια μέρα ανακοινώθηκε η απομάκρυνση 15 ποδοσφαιριστών! Ο Μονεμβασιώτης βάζει χρήματα και αν ακούσει τον Πετράκη και δεν είναι παρορμητικός, όπως προηγούμενες χρονιές, θα φτιάξει ομάδα.

άλλος αέρας φυσά και στο Αγρίνιο. Ο Κωστούλας βλέποντας ότι τρία χρόνια στο παρά πέντε γλίτωσε τον υποβιβασμό, άλλαξε φέτος γραμμή πλεύσης. Πήρε προπονητή τον Αναστασίου και του έδωσε τα κλειδιά του Παναιτωλικού. Δεν ακολούθησε την πεπατημένη με την ανακύκλωση γνωστών προπονητών από την Ελλάδα ή με ξένους προπονητές, απροσάρμοστους στα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος και με μεταγραφές λεγεωνάριων από το εξωτερικό. Πιστεύουν στο Αγρίνιο ότι ο Αναστασίου θα φτιάξει καλύτερο τον Παναιτωλικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Κινήσεις με καλή ποδοσφαιρική σκέψη γίνονται και στη Λαμία. Ο Γρηγορίου παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία, είναι καλός προπονητής και προσπαθεί να φτιάξει ανταγωνιστικό σύνολο. Έγιναν καλές μεταγραφές, υπάρχει μια βάση από πέρσι. Μέχρι τα Χριστούγεννα η ομάδα της Ρούμελης για τους πολλούς ήταν καταδικασμένη. Σταθερά στην τελευταία θέση και με διαφορά από τις άλλες. Κι όμως κατάφερε να μείνει στην κατηγορία, αφήνοντας πολύ πίσω Λάρισα και Παναιτωλικό.

Για τον νεοφώτιστο Ιωνικό, θα κρατήσουμε κάποιες επιφυλάξεις κατά πόσο θα μπορέσει να παραμείνει στην Σούπερ Λιγκ, από την οποία απουσίασε πολλά χρόνια. Οι παλιές εποχές με το «πέσιμο» στους διαιτητές στη φυσούνα και στα αποδυτήρια πέρασαν ανεπιστρεπτί. Τώρα υπάρχει και το VAR, που μπορεί να διορθώσει πολλά πράγματα, ενώ η δύναμη της εικόνας δεν επιτρέπει παλιομοδίτικες τακτικές περασμένων δεκαετιών. Μέχρι τώρα κινήθηκε δυναμικά στις μεταγραφές, ενώ κράτησε προπονητή τον Σπανό. Δείχνει οικονομική ευρωστία. Θα κάνει και άλλες μεταγραφές, αλλά είναι γρίφος η περίπτωσή του.

Γράφουμε όλα αυτά για τις άλλες ομάδες, για να καταδείξουμε ότι τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα τη νέα σεζόν για τον ΠΑΣ Γιάννινα, σε σχέση με αυτά που υπήρχαν στο περασμένο πρωτάθλημα. Θα πρέπει και αυτός να οργανωθεί σε όλους τους τομείς, να κάνει καλές μεταγραφές για να δημιουργήσει ανταγωνιστικό σύνολο. Εκτιμούμε ότι θα είναι πιο δυνατές οι ομάδες τη νέα σεζόν και η μάχη της παραμονής ενδιαφέρουσα μέχρι το τέλος. Μη το πάρουν αψήφιστα στον ΠΑΣ και πάνε στη μάχη χωρίς τα απαραίτητα όπλα, με τη λογική κάποιες άλλες ομάδες θα είναι πιο αδύναμες, οπότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο. Αλλιώς περιμένεις τα πράγματα και αλλιώς έρχονται. Στον ΠΑΣ να είναι έτοιμοι για όλα.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος