Αθλητικά

Πάνω από δέκα μεταγραφές είναι στα σκαριά

Το βάρος πέφτει σε ενίσχυση του κέντρου και της επίθεσης που υπάρχουν σημαντικά κενά.

Συνεχίζονται οι μεταγραφικές αναζητήσεις του ΠΑΣ Γιάννινα, με το βάρος να πέφτει στην ενίσχυση της επίθεσης και της μεσαίας γραμμής.

Μετά την αποχώρηση των Παμλίδη, Ελευθεριάδη, Καρτάλη, Κάστρο, Οικονομόπουλου, Κριζμάν, Χουτεσιώτη, Πανουργιά και Μπρενερ, η αποδυνάμωση έγινε σε αυτές τις γραμμές περισσότερο.

Ας δούμε πώς είναι τώρα το ρόστερ του ΠΑΣ. Κάτω από τα δοκάρια είναι ο Λοντίγκιν, που ανανέωσε τη συνεργασία, και ο νεαρός Αθανασίου που είναι εξελίξιμος. Όμως, μετά την αποχώρηση του Χουτεσιώτη, θα χρειαστεί ένας ακόμη τερματοφύλακας. Με τον Χουτεσιώτη δεν κόπηκαν οι επαφές, αλλά όσο περνά ο καιρός, τόσο απομακρύνεται και η περίπτωση να συνεχίσει στα Γιάννινα.

Η άμυνα είναι σχεδόν κομπλέ με την παρουσία των Σάλιακα, Πίρσμαν, Παντελάκη, Εραμούσπε και Κάργα. Ο τελευταίος έχει χρησιμοποιηθεί πέρσι και ως αμυντικό χαφ. Ίσως αποκτηθεί δεξιός μπακ ως εναλλακτική λύση σε περίπτωση απουσίας του Σάλιακα. Στο αριστερό άκρο υπάρχει και ο νεαρός Πήλιος, που επεξέτεινε τη διάρκεια του συμβολαίου του.

Στη μεσαία γραμμή, από τους υπάρχοντες παίκτες μόνο ο Ντομίνγκεθ ήταν βασικός και κατά διαστήματα οι Λιάσος και Λώλης. Οι δύο τελευταίοι μπορεί να διεκδικήσουν και θέση βασικού. Πρόσφατα κλήθηκαν και στην Εθνική Ελπίδων. Οι Νάουμετς και Γροσδάνης είχαν λίγο χρόνο συμμετοχής, ενώ ο Σιόντης στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν τραυματίας. Ο Αλέξανδρος Τριάδης δεν είχε χρόνο συμμετοχής. Η απουσία των Κάστρο και Καρτάλη είναι εμφανής. Ο κόουτς Ηρακλής Μεταξάς σίγουρα θα ζητήσει και σίγουρες λύσεις για ενίσχυση του κέντρου, καθώς στο σύγχρονο ποδόσφαιρο από εκεί ξεκινούν οι επιθέσεις αλλά και η ζώνη άμυνας.

Στην επίθεση υπάρχουν οι Μιλιντσεάνου, Δούμτσης και Παναγιώτης Τριάδης. Ο Μιλιντσεάνου βοήθησε σε κάποια παιχνίδια, αλλά δεν είναι ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά. Εκτός και αν με την προετοιμασία δείξει διαφορετικό πρόσωπο. Ο Δούμτσης είχε λίγες συμμετοχές, αλλά με καλά στοιχεία, και ο Παναγιώτης Τριάδης, που είναι η πρώτη μεταγραφή της σεζόν, αφήνει υποσχέσεις να βοηθήσει σημαντικά με την καλή κατάρτιση και την εμπειρία. Και στη ζώνη του πυρός ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θέλει σημαντικές ενισχύσεις με έτοιμους παίκτες, από το πάνω ράφι. Ο Παμλίδης, που αποχώρησε, ήταν ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΣ τις δύο τελευταίες σεζόν. Σημαντική ήταν η βοήθεια και του Ελευθεριάδη. Ο Κριζμάν μπορεί να μην προσέφερε τα ανάλογα και σύμφωνα με το καλό οικονομικά συμβόλαιο που είχε, αλλά ήταν έμπειρος παίκτης και μπορούσε να τον εμπιστευτεί ο προπονητής. Ο Ηρακλής Μεταξάς έκανε ήδη τις εισηγήσεις του, αφού μελέτησε και τα βίντεο των αγώνων της περασμένης σεζόν. Μαζί με νεαρούς παίκτες, ο ΠΑΣ θα κάνει γύρω στις 10 με 12 μεταγραφές, ενώ ενδέχεται να υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια και παίκτες από τις ομάδες νέων.

Το υπάρχον ρόστερ του ΠΑΣ

ΕΦΥΓΑΝ: Παμλίδης, Ελευθεριάδης, Κριζμάν, Καρτάλης, Κάστρο, Σιόντης, Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος, Πανουργιάς, Μπρένερ.
ΑΝΑΝΕΩΣΑΝ: Λοντίγκιν, Πήλιος.
ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ: Παναγιώτης Τριάδης.
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Λοντίγκιν, Αθανασίου
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Σάλιακας, Πίρσμαν, Παντελάκης, Εραμούσπε, Κάργας, Πήλιος.
ΜΕΣΟΙ: Λιάσος, Ντομίνγκεθ, Λώλης, Γροσδάνης, Αλέξης Τριάδης, Νάουμετς.
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Μιλιντσεάνου, Παναγιώτης Τριάδης.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος