Αθλητικά

Αδέλφια που φόρεσαν την ίδια φανέλα

Η ιστορία στον ΠΑΣ Γιάννινα με τους αδελφούς Μπέκα, Τάτση και τώρα με τους Παναγιώτη και Αλέξανδρο Τριάδη.

Δε συμβαίνει συχνά να αγωνίζονται αδέλφια στην ίδια ομάδα. Υπήρξαν βέβαια τέτοιες περιπτώσεις και στα Γιάννινα, αλλά όχι σε μεγάλη συχνότητα.

Παναγιώτης Τριάδης
Αλέκος Τριάδης

Μετά από πολλά χρόνια, θα ξαναδούμε στον ΠΑΣ να αγωνίζονται αδέλφια. Είναι οι Παναγιώτης και Αλέξανδρος Τριάδης. Ο Αλέξανδρος είναι ο μικρότερος και είχε αποκτηθεί ως ταλαντούχος την περσινή σεζόν. Προ ημερών ανακοινώθηκε και η απόκτηση του μεγαλύτερου αδελφού του Παναγιώτη. Δεν είναι άγνωστος στους Γιαννιώτες φιλάθλους, καθώς είχε αγωνιστεί παλιότερα στην Ξάνθη και στον Απόλλωνα Σμύρνης. Οι αδελφοί Τριάδη γεννήθηκαν στη Γερμανία από Έλληνες μετανάστες γονείς. Μάλιστα έχουν καταγωγή από το Γρεβενίτι του δήμου Ζαγορίου. Και οι δύο θα είναι στο ρόστερ της νέας σεζόν 2021-22. Αν αγωνιστούν μαζί σε αγώνα ή αγώνες, θα το δούμε στην πορεία.

 

Γιάννης Μπέκας
Γιώργος Μπέκας

Είναι η 3η φορά που αγωνίζονται αδέλφια στον ΠΑΣ Γιάννινα. Η πρώτη ήταν στα τέλη της δεκαετίας του ’60, όταν ήταν στην ομάδα οι αδελφοί Γιάννης και Γιώργος Μπέκας. Ο Γιάννης ήταν τερματοφύλακας και ήταν η συνέχεια στην ομάδα του Κοσμά Μανέγα. Έκανε αρκετές συμμετοχές στη Β’ Εθνική και αποχώρησε μετά τη έλευση του Λίσα από την Αργεντινή. Ο Γιώργος ήταν χαφ και είχε συμμετοχές μόνο στο θερινό τουρνουά του ΟΠΑΠ, που γινόταν κάθε καλοκαίρι, για να έχει κίνηση το ΠΡΟΠΟ. Μία μόνο φορά σε επίσημο αγώνα Β’ Εθνικής συνέπεσε να αγωνιστούν οι αδελφοί Μπέκα και συγκεκριμένα στον αγώνα ΠΑΣ – Παναιγιάλειος στις 13 Δεκεμβρίου 1970. Η τοπική ομάδα κέρδισε 2-0, με γκολ που σημείωσαν οι Τσουρλίδας και Τζαμάκος. Ο Γιάννης ξεκίνησε με τη βασική ενδεκάδα, ενώ τον Γιώργο ο προπονητής Γιάννης Παπαντωνίου τον ξεκίνησε αριστερό αμυντικό, αλλά τον αντικατέστησε νωρίς περνώντας τον Παύλο Τζαμάκο, για να έχει επιθετικότερο σχήμα η ομάδα. Ο Γιώργος Μπέκας ξεχώρισε ως προπονητής σε ομάδες της περιοχής, από τους καλύτερους που έβγαλε ο τοπικός χώρος. Δυστυχώς και οι δύο αδελφοί έφυγαν από τη ζωή.

Γιάννης Τάτσης
Αλέκος Τάτσης

Πέρασαν από τότε τριάντα χρόνια, μέχρι να συνυπάρξουν αδέλφια στον ΠΑΣ. Στη σεζόν 2000-01 αγωνίστηκαν στον ΠΑΣ οι αδελφοί Γιάννης και Αλέκος Τάτσης. Τόπος καταγωγής τους τα Μάρμαρα και από αθλητική οικογένεια. Ο Γιάννης αγωνίστηκε σε ΠΑΣ, Απόλλωνα Σμύρνης, Πανηλειακό, Καβάλα και σε άλλες ομάδες. Φόρεσε τη φανέλα του «Άγιαξ» σε τρεις περιόδους. Ο Αλέκος αγωνίστηκε σε ΠΑΣ, Προοδευτική, Ολυμπιακό και σε άλλες ομάδες. Σήμερα είναι και οι δύο προπονητές. Ο Γιάννης στην Καλλιθέα και ο Αλέκος σε τοπικές ερασιτεχνικές ομάδες.

Από τον ΠΑΣ πέρασαν και οι αδελφοί Αλέκος και Χρήστος Μπούρμπος, αλλά δεν συνέπεσε να είναι την ίδια σεζόν. Αρχές της δεκαετίας του 2000 που αποχώρησε ο Αλέκος, ξεκίνησε ο Χρήστος. Οι αδελφοί Μπέκα, Τάτση και Τριάδη είναι οι μοναδικοί που συνυπήρξαν στον ΠΑΣ.

Στις παλιότερες ομάδες, Αβέρωφ, Ατρόμητο και Ολυμπιακό, αγωνίστηκαν μαζί αδέλφια. Στον Αβέρωφ οι αδελφοί Μιχάλης και Γιώργος Σιόντης, Παύλος και Βασίλης Τζαμάκος, οι αδελφοί Μπούλια, οι αδελφοί Κρικώνη. Στον Ατρόμητο οι αδελφοί Σιαπάτη και στον Ολυμπιακό οι αδελφοί Κήττα. Με την ευκαιρία να θυμηθούμε και άλλες γνωστές περιπτώσεις αδελφών στην ίδια ομάδα. Ποιος δε θυμάται τους αδελφούς Τάκη και Θανάση Λουκανίδη (Δόξα Δράμας), Στέλιο και Λάμπη Σεραφείδη (Απόλλωνα Σμύρνης), Θανάση και Μπάμπη Ιντζόγλου (Πανιώνιο), Γιώργο και Αριστείδη Καμάρα (Απόλλωνα Σμύρνης), Φώτη και Βαγγέλη Μπαλόπουλο (Προοδευτική), Μιχάλη και Νίκο Σιμιγδαλά (Απόλλωνα Σμύρνης), Κώστα και Αριστείδη Παπάζογλου (Ολυμπιακό), Μίλτο και Δημήτρη Σεϊταρίδη (Λάρισα), Στέλιο και Κώστα Μισαηλίδη (Ατρόμητο Περιστερίου), Κώστα και Τάκη Παπουλίδη (Πανιώνιο). Στα νεώτερα χρόνια είχαμε τους αδελφούς Θανάση και Χρήστο Δημόπουλο (Παναθηναϊκό), Παναγιώτη και Κώστα Κατσικογιάννη (Εθνικό Πειραιώς).

Στη γειτονική Άρτα, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση με τους πέντε αδελφούς Κεφάλα, που αγωνίζονταν τη δεκαετία του ’50 στον Αετό Άρτας.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος