ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Στα χέρια του Ηρακλή Μεταξά τα ηνία του ΠΑΣ Γιάννινα

O Ηρακλής Μεταξάς θα κάθεται στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΠΑΕ, αιφνιδιάζοντας τους περισσότερους που έκαναν λόγο για στασιμότητα.

Ο νέος προπονητής έχει πολυετή εμπειρία στα γήπεδα της Bundesliga, ενώ θήτευσε και στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας ως βοηθός του Μίχαελ Σκίμπε. Ο Ηρακλής Μεταξάς έχει περάσει κάτι περισσότερο από μισή ζωή στους πάγκους, έχοντας καταγράψει 30 χρόνια πορείας. Μάλιστα, έγραψε ιστορία, όντας ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κοουτσάρει ως head coach ομάδα της Bundesliga. Ο 54χρονος σήμερα τεχνικός, λόγω προβλήματος στο αναπνευστικό του Χάικο Χέρλιχ, ανέλαβε χρέη πρώτου προπονητή στην Άουγκσμπουργκ αποσπώντας εκτός έδρας ισοπαλία από τη Βόλφσμπουργκ. Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν πως είχε προσληφθεί και από την γερμανική ομοσπονδία αναλαμβάνοντας χρέη ασίσταντ στην εθνική Γερμανίας K19, στο πλευρό του νυν συνεργάτη του Χάικο Χέρλιχ. Παράλληλα από το ίδιο πόστο εργάστηκε σε δύο ακόμη ομάδες της Bundesliga (Μπόχουμ και Φράιμπουργκ), ενώ στην περσινή σεζόν συνέθεσε με απόλυτη επιτυχία με τον Δημήτρη Γραμμόζη (τον οποίο είχε παίκτη στη Β΄ ομάδα της Μπόχουμ) το ελληνικό δίδυμο της Ντάρμσταντ που λίγο έλειψε να κατακτήσει την άνοδο της στη Bundesliga.
Ο νέος προπονητής αναμένεται να έρθει άμεσα στα Γιάννενα, οπότε και θα συναντηθεί με τη διοίκηση για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις της ομάδας στα μεταγραφικά και την προετοιμασία της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο κ. Μεταξάς δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. «Με ιδιαίτερη χαρά επιστρέφω μετά από πέντε περίπου χρόνια στην Ελλάδα. Ευχαριστώ παρά πολύ την οικογένεια του κ. Χριστοβασίλη για την τιμή που μου έκανε. Ο ΠΑΣ είχε πολύ καλή πορεία τα τελευταία δυο χρόνια και θα συνεχίσουμε για ακόμα περισσότερες επιτυχίες. Υπάρχει οργάνωση, υπάρχει διάθεση και υπάρχουν φιλοδοξίες εκ μέρους της διοίκησης, και από τη στιγμή που υπήρχε ταύτιση απόψεων και στόχων ήρθαμε σε συμφωνία. Ανυπομονώ για την πρώτη ημέρα στο γήπεδο με την ελπίδα ότι θα είναι κοντά μας και ο λαός του ΠΑΣ».

Σχετικά άρθρα

Μνήμες από Μέτσοβο και ΠΑΣ Γιάννινα στην Περιφέρεια

Τριετές συμβόλαιο υπέγραψε ο Ζερόμ Πριόρ

Διαψεύδει η ΑΕΚ τα περί μεταγραφής Περέα