Αθλητικά

Οι τρεις τελικές επιλογές για προπονητή

Ναυαγεί η περίπτωση Βιέρα και στο προσκήνιο είναι πορτογάλος και γερμανός τεχνικός.

Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα προπονητή στον ΠΑΣ Γιάννινα και δεν αποκλείεται μέχρι τέλος της εβδομάδας να γίνει γνωστός ο νέος τεχνικός που θα αντικαταστήσει τον Αργύρη Γιαννίκη στην τεχνική ηγεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε το τελικό ξεκαθάρισμα και ο Γιώργος Χριστοβασίλης θα κληθεί να επιλέξει μεταξύ τριών υποψηφίων, ενός Πορτογάλου, ενός Γερμανού και του 53χρονου Ουρουγουανού Μαξιμιλιάνο Βιέρα, γιου του παλιού άσου του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ Μίλτον Βιέρα. Ο τελευταίος προτάθηκε τις τελευταίες ημέρες, άρεσε το βιογραφικό και το γεγονός ότι ξέρει καλά τα ελληνικά, αφού αποφοίτησε από ελληνικό σχολείο όταν ήταν ποδοσφαιριστής ο πατέρας του, οπότε θα έχει καλύτερη επικοινωνία με τους παίκτες. Το μεγάλο εμπόδιο είναι, όμως, ότι ανήκει σε ομάδα (Προγκρέσο της πατρίδας του) και δεν μπορεί να έρθει άμεσα στα Γιάννινα. Και ο Χριστοβασίλης θέλει να κλείσει σύντομα το θέμα προπονητή, καθώς πρέπει να γίνουν 4-5 μεταγραφές πρωτοκοκλασάτων παικτών, για την ενίσχυση κυρίως του κέντρου και της επίθεσης, θέλοντας να έχει και ο νέος κόουτς μια εικόνα από τους παίκτες που είναι μεταγραφικοί στόχοι. Για τον λόγο αυτό, ίσως ναυαγήσει η περίπτωση Βιέρα, καίτοι τα πράγματα στις περιπτώσεις αυτές μπορούν να αλλάξουν από μέρα σε μέρα, καθώς όλα είναι ρευστά. Όπως και να έχει το θέμα, από πηγές της ομάδας λέγεται ότι ο πρόεδρος είναι αποφασισμένος να κάνει την τελική επιλογή και μέχρι το Σαββατοκύριακο που έρχεται, ο ΠΑΣ να έχει προπονητή για τη νέα σεζόν.

Στα μεταγραφικά, εντός των ημερών θα ολοκληρωθεί ο δανεισμός του Μπρένερ και θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις. Κάποιοι νεαροί παίκτες επίσης είναι κλεισμένοι, περιμένοντας τον κατάλληλο χρόνο για να πέσουν οι υπογραφές, ενώ υπάρχει ένα καλό πλάνο με προτάσεις έμπειρων παικτών που θα αποκτηθούν για να καλύψουν τα κενά όσων έφυγαν και να κάνουν τη διαφορά στη νέα σεζόν. Υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και με τον Καρτάλη. Για οικογενειακούς λόγους θέλει να γυρίσει στη Γερμανία, αλλά, αν τελικά αποφασίσει να συνεχίσει στην Ελλάδα, δεν αποκλείεται να γυρίσει πάλι στον ΠΑΣ. Πάντως για τον Καρτάλη, όπως και για τον Χουτεσιώτη, υπάρχει ενδιαφέρον και από τον ΟΦΗ.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος