Τέλος από την ΑΕΚ ο Αργύρης Γιαννίκης
Αθλητικά

Γρίφος η περίπτωση του Γιαννίκη

Γράφονται διάφορα αν μείνει ή αν φύγει, αλλά ο κόουτς θα απαντήσει μετά το ματς με τη Λάρισα

Κρίσιμο αναμένεται το Σαββατοκύριακο που έρχεται, καθώς θα είναι στα Γιάννινα ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης, ο οποίος θα κάνει νέες επαφές με παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους.

Κυρίως θα μιλήσει με όσους υπάρχει διαφορά στο οικονομικό, όπως προέκυψε από τις πρώτες διερευνητικές επαφές που έγιναν. Βέβαια, υπάρχει αρκετός χρόνος μπροστά για να τακτοποιηθούν όλα αυτά, αφού ακόμη δεν ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, αλλά όσο νωρίτερα κλείσουν οι εκκρεμότητες τόσο το καλύτερο για τον σχεδιασμό της νέας σεζόν. Στις 30 Ιουνίου 2021 λήγουν τα συμβόλαια των Παμλίδη, Ελευθεριάδη, Κάστρο, Καρτάλη, Κρίζμαν, Εραμούσπε, Μπρένερ και Χουτεσιώτη. Σε όλους έγινε πρόταση ανανέωσης, αλλά όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, θα τα ξαναπούν μέχρι να βρεθεί η χρυσή τομή και στο οικονομικό, ενώ και οι παίκτες θα ψάξουν και για κάτι καλύτερο, αν βρουν πρόταση για μεγαλύτερη ομάδα. Παράλληλα, μέσω των μάνατζερ θα δουν τι γίνεται και σε άλλες ομάδες, αν πληρώνονται στην ώρα τους και αν υπάρχει η ηρεμία, οι καλές συνθήκες που δίνουν υπεραξία, όπως στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Όσο για την υπόθεση Γιαννίκη, μπορεί να γράφονται διάφορα, αλλά η οριστική του απάντηση στην πρόταση ανανέωσης που του έγινε, θα δοθεί μετά το τελευταίο παιχνίδι με τη Λάρισα. Το ποια θα είναι αυτή, παραμένει γρίφος. Ούτε οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του είναι σε θέση να ερμηνεύσουν τις προθέσεις του. Ο Γιαννίκης τηρεί σιγή ιχθύος και ό,τι απόφαση πάρει, θα την ανακοινώσει πρώτα στον πρόεδρο του ΠΑΣ, ενώ θα παραδώσει και σχετική έκθεση πεπραγμένων αλλά και το τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια. Ο κόουτς χθες επέστρεψε από τη Γερμανία, όπου έκανε Πάσχα με την οικογένειά του. Οι εκτιμήσεις γίνονται αν μείνει ή αν αποχωρήσει, αλλά υπάρχει και ενδιάμεση οδός, να μείνει υπό όρους, που αφορούν κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να γίνουν για την οργάνωση της ΠΑΕ, τη βελτίωση των εγκαταστάσεων, αλλά και την αύξηση του μπάτζετ για να γεμίσει περισσότερο το ρόστερ και να μην έχει τα φετινά προβλήματα. Η παραμονή Γιαννίκη είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον ΠΑΣ. Την Δευτέρα του Πάσχα ο κόουτς μίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη, αλλά ήταν για ευχές λόγω της ονομαστικής εορτής του ηγέτη της ομάδας.

Σενάρια για Κάστρο

Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα μερίδας του αθηναϊκού Τύπου από πηγές του Απόλλωνα Σμύρνης, όπου φέρεται να έχει προταθεί ο Φάμπρι Κάστρο στην ομάδα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».

Από εδώ και πέρα θα γραφούν πολλές τέτοιες ιστορίες, αλλά στην υπόθεση Κάστρο, υπάρχει ένα σημείο κλειδί. Το συμβόλαιό του λήγει στις 30-6-2022 και για να πάει στον Απόλλωνα Σμύρνης, θα πρέπει ο Μονεμβασιώτης να πληρώσει όχι μόνο τον Κάστρο αλλά και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Από την πλευρά του Κάστρο δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο. Το να φύγει από τον ΠΑΣ και να πάει σε μια ομάδα υποδεέστερη, που κάθε χρόνο κινδυνεύει με υποβιβασμό, μόνο αναβάθμιση δεν είναι για τον ποδοσφαιριστή. Του αρέσει η ζωή στα Γιάννινα, αφού έφερε και την οικογένειά του. Επειδή είναι καλός παίκτης, είναι πιθανόν ο Χριστοβασίλης με αυξημένες αποδοχές να του προτείνει επέκταση συμβολαίου και όχι να τον παραχωρήσει.

Επιστροφή στις προπονήσεις

Οι διακοπές του Πάσχα τελείωσαν για τους παίκτες του ΠΑΣ, καθώς από προχθές το απόγευμα ξεκίνησε η προετοιμασία για τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, που θα γίνει μεθαύριο Σάββατο, στις 7.30 το απόγευμα, στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Μετά το ματς της Μεγάλης Τετάρτης με τον Ολυμπιακό, ο Αργύρης Γιαννίκης πήγε για Πάσχα στη Γερμανία και έδωσε άδεια έξι ημερών σε όλους. Στα Γιάννινα έμειναν μόνο οι ξένοι και οι ντόπιοι παίκτες. Από την Τρίτη του Πάσχα ξαναγύρισε η ζωή στο ΠΕΑΚΙ. Χθες γύρισε ο Γιαννίκης από τη Γερμανία, όπως και ο Σάλιακας που είχε μια μέρα επιπλέον άδεια.

Από χθες υπάρχει πληρότητα στις προπονήσεις, με μοναδικό απόντα τον τραυματία Σιόντη. Επειδή το ματς με τον Απόλλωνα δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού εξασφάλισε την παραμονή και η φιλοξενούμενη ομάδα, ο Αργύρης Γιαννίκης θα έχει την ευκαιρία να δώσει πάλι χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν ήταν βασικοί τον τελευταίο καιρό.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος