ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

«Έφυγε» από τη ζωή ο θρυλικός αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα Θανάσης Παπάζογλου

Σε ηλικία 67 χρόνων «έφυγε» σήμερα το πρωί από τη ζωή ο Θανάσης Παπάζογλου, πρώην παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα, του Άρη Θεσσαλονίκης και του Α.Ο. Τρικάλα.

Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής κατέληξε στα χέρια της συζύγου του Γεωργίας, η οποία ήταν αυτή που έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου του μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.
Ο Θανάσης Παπάζογλου υπήρξε ποδοσφαιριστής του Άρη στην ομάδα των ρεκόρ στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 και θεωρήθηκε μία από τις πιο εμβληματικές παρουσίες του ΠΑΣ Γιάννινα. Επίσης, διετέλεσε και μέλος της Εθνικής ομάδας μαζί με τους άλλους δυο Θεσσαλονικείς, τον Γιώργο Φοιρό και τον Γιάννη Γούναρη.
Στον Άρη πήγε το 1972, ο Μακ Γκίνες τον προώθησε και έφυγε το 1977 συνεχίζοντας στον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου αγωνίστηκε έως το 1985 (215 συμμετοχές). Στον ΠΑΣ Γιάννινα αποθεώθηκε όταν δημιούργησαν την αχτύπητη μεγάλη ομάδα με τους Κοντογιωργάκη, Λιάκο, Σεϊταρίδη, Παπαχρήστο και Λάκη Παπαγγέλη. Έκλεισε την καριέρα του το 1989 στον Α.Ο. Τρίκαλα, με τον οποίο αγωνίστηκε για τρεις σεζόν στα πρωταθλήματα της Β’ Εθνικής και για μια σεζόν στην Γ’ Εθνική.
Τα τρία τελευταία χρόνια ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, μετά από διαμάχη με γείτονές του στη Θεσσαλονίκη για τη θέση ενός κάδου απορριμμάτων, με την υπόθεση να εκκρεμεί στη δικαιοσύνη, καθώς η σύζυγός του έχει καταγγείλει ότι έπεσε θύμα δολοφονικής ενέδρας.
Τις τελευταίες ημέρες, ο παλαίμαχος λίμπερο, ο οποίος πριν τον καταγγελλόμενο ξυλοδαρμό του είχε υποστεί και σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, είχε χάσει κάθε επαφή με το περιβάλλον.
Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία αναφέρει: «Η Car.gr Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του παλαιού αρχηγού της ομάδας μας, του Θανάση Παπάζογλου.Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».
Τον αρχηγό τους αποχαιρετούν και οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα. «Η εμβληματική μορφή του είναι χαραγμένη στην μνήμη όλων των φιλάθλων του Ajax της Ηπείρου, τόσο για την αγωνιστική του παρουσία μέσα στα γήπεδα όσο και έξω από αυτά. Είμαστε σίγουροι ότι θα τον περιμένουν εκεί αγαπητοί φίλοι και παλιοί του συμπαίκτες. Θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας, στην γυναίκα του και τα παιδιά του. Αρχηγέ καλό ταξίδι, θα είσαι αιώνια ένα μεγάλο κομμάτι του ΠΑΣ Γιάννινα. Σε ευχαριστούμε για όλα. Καλή αντάμωση», αναφέρουν.
Τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του «Φραντς Μπεκενμπάουερ» της Ελλάδος, όπως αποκαλεί τον Θανάση Παπάζογλου, εξέφρασε με ανάρτησή της στο facebook η ομάδα μπάσκετ γυναικών του ΠΑΣ Γιάννινα. «Ένα λίμπερο που με το μοναδικό του στυλ μας έκανε όλους, όταν ήμασταν νεότεροι, να αγαπήσουμε τον ΠΑΣ περισσότερο. Καλό ταξίδι αγαπητέ Θανάση και δικαίωση στην οικογένεια σου», αναφέρει ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος