ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Ένας Γιαννιώτης στον Παναθηναϊκό

Πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό υπέγραψε ο Γιαννιώτης Λευτέρης Μαντζούκας, με την «πράσινη» ΚΑΕ να γνωστοποιεί επισήμως την απόκτηση του νεαρού άσου.

Ο 17χρονος διεθνής φόργουορντ, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στον Προμηθέα Πατρών, θα ενταχθεί άμεσα στο δυναμικό του Παναθηναϊκού και θα λογίζεται ως ισότιμο μέλος του rotation που θα κάνει ο Γιώργος Βόβορας, με τον νεαρό να αποτελεί μία ακόμη λύση για τις δύο θέσεις των φόργουορντ.
Ο Λευτέρης Μαντζούκας είναι γεννημένος στις 8 Ιουλίου 2003 (17 ετών) και με ύψος 2.07 αγωνίζεται τόσο ως σμολ όσο και ως πάουερ φόργουορντ. Ξεκίνησε το μπάσκετ από τις Ακαδημίες του Νίκου Ντούγια στα Γιάννενα και από το 2017 ανήκε στον Προμηθέα Πάτρας, ο οποίος εκπόνησε ειδικό πρόγραμμα για να βελτιώσει το κορμί και τις τεχνικές του δεξιότητες, εντάσσοντάς τον παράλληλα στις υποχρεώσεις της πρώτης ομάδας από πολύ νωρίς.
Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ο 17χρονος φόργουορντ θεωρείται εκ των κορυφαίων ταλέντων της ηλικίας του, είναι βασικό στέλεχος όλων των μικρών εθνικών ομάδων και θεωρείται prospect που μπορεί να φτάσει μέχρι το ΝΒΑ.
Στη διάρκεια της περσινής σεζόν (με εμφανή τη βελτίωση της σωματοδομής του) έκανε μάλιστα πολύ αισθητή την παρουσία του στη διάρκεια του Adidas Next Gen Tournament της EuroLeague, εκεί όπου στον όμιλο του Μονάχου είχε 32 πόντους με 65.1% στα δίποντα (28/43), 24.3% στα τρίποντα (9/37), 88.2% στις βολές (45/51), 12.8 ριμπάουντ (51), 3 ασίστ (12), 2.5 κλεψίματα (10), 5 λάθη (20) και 38.3 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης (153) σε 39’04” συμμετοχής, ανά αγώνα.
Μέσα σε όλα, απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου έκανε νέο ρεκόρ πόντων στη διοργάνωση με τους 49 που σημείωσε -είχε ακόμη 19 ριμπάουντ. Όπως ήταν φυσιολογικό επελέγη στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.
Ειδικά την τελευταία διετία, ο Μάκης Γιατράς έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη στο ταλέντο και τις ικανότητες του νεαρού παίκτη, τον οποίο υπολόγιζε ως ισότιμο μέλος του rotation. Στη διάρκεια της φετινής σεζόν άλλωστε, στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Γκραν Κανάρια για το EuroCup, ο Λευτέρης Μαντζούκας είχε 24 πόντους (με 3/4 δίποντα, 6/6 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Συγχαρητήρια από τη Ntougias Basketball Academy

Με αφορμή την ανακοίνωση της μεταγραφής του Λευτέρη Μαντζούκα στον Παναθηναϊκό, η Ntougias Basketball Academy, ακαδημία από την οποία ξεκίνησε ο Λευτέρης το ταξίδι του στο μπάσκετ, τον συγχαίρει για τη σπουδαία αυτή εξέλιξη στην καριέρα του.
«Είναι μια μεταγραφή που και δικαιούται, βάσει της απόδοσής του, αλλά κυρίως του ανοίγει δρόμους για να δείξει το υπέροχο ταλέντο του. Ταλέντο που είδαμε από την πρώτη στιγμή και μας «υπαγόρευσε» να φροντίσουμε για την εξέλιξή αυτού του παιδιού. Λευτέρη, πολλά συγχαρητήρια για την εξαιρετική αυτή πορεία που έχεις ξεκινήσει! Κάνεις περήφανους, όχι μόνο εμάς στην πρώτη μπασκετική σου οικογένεια, αλλά κυρίως όλο το γιαννιώτικο μπάσκετ», αναφέρεται σε δελτίο τύπου.

Σχετικά άρθρα

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα η Ntougias Basketball Academy

Christmas Special από τη Ntougias Basketball Academy

Στη Θεσσαλονίκη για φιλικά και αγώνα της Basket League η Ntougias Basketball Academy