Αθλητικά

Για νέα νίκη πάει σήμερα ο «Άγιαξ της Ηπείρου»

Στις 17.15 θα υποδεχθεί τη Λάρισα σε εξ αναβολής παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής. Εκτός αποστολής έμεινε ο Κάστρο.

Η νίκη φαντάζει ως μονόδρομος για τον ΠΑΣ Γιάννινα στη σημερινή αναμέτρηση με τη Λάρισα που θα γίνει στις 5.15 το απόγευμα στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

Είναι το εξ αναβολής παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής και ο ΠΑΣ θέλει τη νίκη για να υπάρξει συνέχεια των επιτυχιών και να ανεβεί ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα. Στα προηγούμενα δύο εντός έδρας παιχνίδια, έφερε ισοπαλία 1-1 με τον Ολυμπιακό και έχασε 1-0 από την ΑΕΚ με αμφισβητούμενο πέναλτι.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» είναι σε καλό φεγγάρι, τον τελευταίο καιρό ανέβασε στροφές και παίζει καλό ποδόσφαιρο, πετυχαίνοντας σε λίγες μέρες νίκες στη Ριζούπολη και στο Περιστέρι. Σήμερα θα έχει πάλι δύσκολο έργο απέναντι στην ιστορική ΑΕΛ, που παλεύει με πάθος όλα τα παιχνίδια. Όμως στο κυανόλευκο στρατόπεδο υπάρχει αισιοδοξία για τη νίκη, πιστεύοντας ότι η τελική έκβαση του αγώνα θα κριθεί πρωτίστως από τη δική τους εμφάνιση. Και από πλευράς ψυχολογίας ο ΠΑΣ είναι ανεβασμένος, αφού προέρχεται από τη σπουδαία νίκη με σκορ 2-0 που σημείωσε το περασμένο Σάββατο στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου.

Με προπόνηση που έγινε χθες το πρωί ολοκληρώθηκε η προετοιμασία. Εκτός αποστολής έμεινε ο Κάστρο που εξακολουθεί να είναι τραυματίας. Ο Αργύρης Γιαννίκης πήρε 22 παίκτες στην αποστολή, καθώς θα δουν και σήμερα πως θα είναι η κατάσταση των Κριζμάν και Σιόντη και αν μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν. Η λογική λέει ότι ο τεχνικός του «Άγιαξ» θα παρατάξει την ίδια ενδεκάδα, αλλά επειδή υπάρχει κούραση από τα απανωτά παιχνίδια και το Σάββατο υπάρχει και το ματς με τον Παναιτωλικό στα Γιάννινα, ίσως να ξεκουράσει κάποιους παίκτες. Αν γίνει αναγκαστικά αυτό, θα είναι σε πολύ μικρή κλίμακα, γιατί και το σημερινό παιχνίδι είναι δύσκολο.

Με βάση όλα αυτά, αναμένεται οι γηπεδούχοι να ξεκινήσουν με τερματοφύλακα τον Χουτεσιώτη, δεξιό αμυντικό τον Σάλιακα, αριστερό τον Πίρσμαν, στο κέντρο άμυνας τους Παντελάκη, Εραμούσπε, αμυντικά χαφ τους Κάργα, Ντομίνκγεθ, στα χαφ τους Ελευθεριάδη, Καρτάλη και στην επίθεση Λεό και Παμλίδη. Στην αποστολή έχουν συμπεριληφθεί και οι Γιαννίκογλου, Πήλιος, Οικονομόπουλος, Πανουργιάς, Σιόντης, Νάουμετς, Λιάσος, Λώλης, Μπρένερ, Δούμτσης, Κριζμάν.

Διαιτητής ο Βρέσκας

Τον σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο Γεώργιος Βρέσκας του συνδέσμου Πιερίας. Βοηθοί του οι Θεόδωρος Τζιουβάρας (Κοζάνης), Θεόδωρος Αϊναλής (Μακεδονίας). Τέταρτος διαιτητής ο Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας), διαιτητής VAR ο Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας), AVAR ο Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών). Παρατηρητής διαιτησίας ο Χρήστος Δαγκλής (Μακεδονίας).

Εκτός ο Σετσέροβιτς

H AΕΛ είναι από χθες το απόγευμα στα Γιάννινα. Σε σχέση με το προηγούμενο ματς στον Βόλο, για λόγους τακτικής εκτός αποστολής έμεινε ο Σετσέροβιτς. Ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε για το σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ τους εξής ποδοσφαιριστές: Μπάγιτς, Ντουρμισάι, Γρηγορόπουλο, Ηλιάδη, Κωστή, Μαιδανό, Μιχαήλ, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπέρτο, Μούζεκ, Ναντί, Νικολιά, Πλατέλλα, Πινακά, Γλυνό, Σπαρβ, Φιλίπ, Τόρζε, Γιούνες, Ζίζιτς, Δάκτυλα, Κοτσιανούλη.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος