Αθλητικά

Τι σκέφτεται ο Γιαννίκης για το ματς με Ολυμπιακό

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία για το παιχνίδι της Κυριακής. Πώς ο κόουτς θα αντιμετωπίσει τους ερυθρόλευκους.

Με προβολή βίντεο και ανάλυση των φάσεων από το περασμένο παιχνίδι με τον Άρη, αλλά και προβολή στιγμιότυπων από πρόσφατους αγώνες του Ολυμπιακού, ξεκίνησε το χθεσινό πρόγραμμα προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα για τον αγώνα της Κυριακής με τους ερυθρόλευκους.

Όσον αφορά το κυρίως πιάτο του προγράμματος, περιλάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και στη συνέχεια ασκήσεις τακτικής, με χωρισμένους τους παίκτες ανά γκρουπ. Ακολούθησε δίτερμα μικρής διάρκειας, χωρίς ο Αργύρης Γιαννίκης να αποκαλύψει τα χαρτιά του σχετικά με το σύστημα που θέλει να ακολουθήσει κόντρα στον Ευρωπαίο και νταμπλούχο Ολυμπιακό. Πέρσι, στη Σούπερ Λίγκα 2, έδειξε ότι είναι προπονητής που θέλει την ομάδα να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Το ίδιο φάνηκε και στους φιλικούς αγώνες του καλοκαιριού, καθώς σε όλα τα ματς είχε το κλασικό σύστημα 4-4-2. Έτσι ξεκίνησε και στο γήπεδο Χαριλάου κόντρα στον Άρη, αλλά με αρκετές διαφοροποιήσεις στην επανάληψη, όπου γέμισε περισσότερο τον χώρο του κέντρου. Ο Ολυμπιακός είναι ασφαλώς πιο ποιοτική και επικίνδυνη ομάδα σε σχέση με τον Άρη. Επειδή ο Γιαννίκης δε φοβάται το ρίσκο, μπορεί να ξεκινήσει ο ΠΑΣ με δύο επιθετικούς, τους Λεό και Κριζμάν. Υπάρχει όμως και η δεύτερη σκέψη να παίξει με πιο ενισχυμένο κέντρο, για να χαλά το επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού και οι παίκτες να κλείνουν καλά τους διαδρόμους. Σε μια διάταξη 4-2-3-1, θα παίξουν μαζί ως αμυντικά χαφ οι Κάστρο και Σιόντης, με μέσους τους Καρτάλη, Παμλίδη και Νάουμετς και στην επίθεση τον Κριζμάν. Στην περίπτωση αυτή ο Λεό θα μείνει στον πάγκο. Υπάρχει και ο Ντομίνγκεθ που είναι ποιοτικός παίκτης, έχοντας και το πιο βαρύ βιογραφικό από τους παίκτες που υπάρχουν στην ομάδα λόγω θητείας του στο ισπανικό πρωτάθλημα με την Λα Κορούνια Ντεπορτίβο, αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμος για να βγάλει ολόκληρο τον αγώνα. Πιθανόν να μπει ως αλλαγή, όπως έγινε και στο Χαριλάου, και όχι να ξεκινήσει από την αρχή και μετά να αντικατασταθεί. Για την άμυνα, λόγω τραυματισμού του Κάργα, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Χουτεσιώτης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, στα άκρα της άμυνας Σάλιακας (δεξιά), Πίρσμαν (αριστερά) και σέντερ μπακ οι Παντελάκης και Εραμούσπε. Ο Γιαννίκης έκανε και κάποιες παρατηρήσεις στους παίκτες του, για λάθη που έγιναν στο β’ ημίχρονο του αγώνα με τον Άρη, όταν οι κιτρινόμαυροι ισοφάρισαν από 0-2 σε 2-2, ζητώντας μεγαλύτερη προσοχή και αυτοσυγκέντρωση στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, γιατί στην αντίπαλη ομάδα υπάρχουν παίκτες που δε συγχωρούν το λάθος. Η προετοιμασία ουσιαστικά θα ολοκληρωθεί σήμερα, ενώ θα γίνει ελαφρύτερη προπόνηση αύριο πρωί και στη συνέχεια θα γίνει γνωστή η 20άδα που θα αποσυρθεί στο ξενοδοχείο. Άλλες εποχές θα χαλούσε ο κόσμος από τις κινητοποιήσεις των φιλάθλων για την προμήθεια των εισιτηρίων που πάντοτε με τον Ολυμπιακό παρουσίαζαν μεγάλη ζήτηση, αλλά τώρα η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε ριζικά και τη μοίρα του ποδοσφαίρου.

Στα μεταγραφικά, ίσως υπάρξουν εξελίξεις το Σαββατοκύριακο. Ο αργεντινός επιθετικός Φαμπρίτσιο Μπρένερ ξεκίνησε προπονήσεις, αλλά ακόμη δεν ανακοινώθηκε η απόκτησή του.

Διαιτητής ο Καραντώνης

Ο Δημήτρης Καραντώνης του συνδέσμου Ημαθίας ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα ΠΑΣ – Ολυμπιακός, που θα γίνει την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Βοηθοί του θα είναι οι Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Αντώνιος Διπλάρης (Καρδίτσας). Τέταρτος διαιτητής ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής), διαιτητής VAR Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας), διαιτητής AVAR Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών). Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Χρήστος Δαγκλής (Μακεδονίας). Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής ορίστηκαν οι εξής διαιτητές: Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης Ευαγγέλου (Αττικής), Παναθηναϊκός – Άρης Τσαγκαράκης (Χανίων), ΠΑΟΚ – ΟΦΗ Τζοβάρας (Φθιώτιδας), Απόλλων Σμύρνης – Λάρισα Μανούχος (Αργολίδας), Ατρόμητος – ΑΕΚ Παπαπέτρου (Αθηνών), Λαμία – Βόλος Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).

Στην Παναχαϊκή ο Αποστολόπουλος

Ένας ακόμη πρώην παίκτης του ΠΑΣ, απ’ αυτούς που αποχώρησαν το φετινό καλοκαίρι, βρήκε τη νέα ποδοσφαιρική στέγη του. Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Αποστολόπουλο, που μεταγράφηκε στην Παναχαϊκή.

Η ανακοίνωση της πατρινής ομάδας μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος είναι γεννηθείς στις 7/11/1991 και αγωνίζεται ως δεξί μπακ. Έχει ένα σημαντικό βιογραφικό με πολλές συμμετοχές στο υψηλότερο επίπεδο στην Super League 1, καθώς έχει αγωνιστεί κατά σειρά σε ΠΑΟΚ, Βέροια και Πλατανιά, ενώ την περσινή αγωνιστική περίοδο ήταν βασικό στέλεχος του πρωταθλητή της Super League 2 ΠΑΣ Γιάννινα έχοντας στο ενεργητικό του 18 συμμετοχές και 1 γκολ».

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος