Ο τερματοφύλακας Βασίλης Αθανασίου, 21 ετών, αποκτήθηκε χθες από τον ΠΑΣ
Αθλητικά

Πήρε τερματοφύλακα, πάει και για επιθετικό

Την απόκτηση του 21χρονου Βασίλη Αθανασίου, που έμεινε ελεύθερος από την Μάντοβα Ιταλίας, ανακοίνωσε χθες ο ΠΑΣ

Την 8η μεταγραφή του ανακοίνωσε χθες ο ΠΑΣ Γιάννινα, με την απόκτηση του 21χρονου τερματοφύλακα Βασίλη Αθανασίου, που είχε μείνει ελεύθερος από την ιταλική ομάδα Μάντοβα.

Με την κίνηση αυτή έκλεισαν οι θέσεις των γκολκίπερ στο ρόστερ και ο Αθανασίου, λόγω και του νεαρού της ηλικίας, θα είναι 3ος στην ιεραρχία, μετά τους Χουτεσιώτη και Γιαννίκογλου. Γεννήθηκε στο Αίγιο Αχαΐας στις 24 Ιουλίου 1999. Είναι ύψους 1,88 μ. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τη Θύελλα Αιγίου για να μεταγραφεί το καλοκαίρι του 2016 στον Παναιγιάλειο, κάνοντας συνολικά έξι συμμετοχές στο πρωτάθλημα φουτμπολ Λιγκ και 1 στο Κύπελλο Ελλάδος. Τον Ιούλιο 2018 άνοιξε τα φτερά για την Ιταλία, με μεταγραφή από τον Παναιγιάλειο στην Αλμπινολέφε και ένα χρόνο μετά (2019) στη Μάντοβα. Στις μικρές κατηγορίες της Ιταλίας είχε εννέα συμμετοχές. Από τη Μάντοβα έμεινε ελεύθερος για να ενταχθεί στον ΠΑΣ Γιάννινα.

«Είμαι χαρούμενος για τον ερχομό μου στην ομάδα του ΠΑΣ και ανυπομονώ να ξεκινήσω προπονήσεις με τους νέους συμπαίχτες μου», δήλωσε στην ιστοσελίδα του συλλόγου. Στον «Άγιαξ» παίρνει φανέλα με το νούμερο 99, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπέγραψε τριετές συμβόλαιο. Ο Αθανασίου έχει και δύο συμμετοχές στην Εθνική Νέων σε παιχνίδια με Ουγγαρία και Ουκρανία, με ομοσπονδιακό προπονητή τον Γιάννη Γκούμα. Σύμφωνα με τη διεθνή γερμανική ιστοσελίδα transfermarkt, στην παρούσα φάση η τρέχουσα αγοραία αξία του εκτιμάται στο ποσό των 25.000 ευρώ, από 150.000 ευρώ που κοστολογούνταν το 2018, όταν μετακόμισε από τον Παναιγιάλειο στην Αλμπινολέφε.

Ξεκαθαρίζει με Μπρένερ

Όσον αφορά τα μεταγραφικά, σήμερα που πέφτει η μεταγραφική αυλαία της κανονικής θερινής περιόδου, θα φανεί αν κλείσει τελικά ή όχι η μεταγραφή με τον 22χρονο αργεντινό επιθετικό Φαμπρίτσιο Μπρένερ, η οποία «κόλλησε» τις τελευταίες ημέρες.

Τι ισχύει για Ανδρούτσο

Τον προηγούμενο καιρό γράφτηκε κατά κόρον, κυρίως στα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, ότι ο ΠΑΣ κατέθεσε πρόταση στους ερυθρόλευκους για να αποκτήσει δανεικό για έναν χρόνο τον Θανάση Ανδρούτσο. Τότε δεν είχε ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του ο Μαρτίνς και αν τον υπολογίζει για τη νέα σεζόν.

Όμως, χθες γράφηκε από ρεπόρτερ του Ολυμπιακού, ότι ο Ανδρούτσος δεν είναι στα πλάνα του προπονητή για τη νέα σεζόν. Έχει προτάσεις από την πολωνική Γκόρνικ, εκεί που αγωνίζεται και ο Γιάννης Μασούρας, ενώ κατατέθηκε και επίσημη πρόταση από τον ΟΦΗ για αγορά και όχι για δανεισμό. Επειδή δεν είναι στις προθέσεις του Ολυμπιακού να τον πουλήσει, η πρόταση ΟΦΗ απορρίφθηκε. Αν τελικά ο παίκτης προτιμήσει να μείνει στην Ελλάδα, δεν αποκλείεται σήμερα να υπάρξουν εξελίξεις, μπαίνοντας στο παιχνίδι και ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Υπογράφει στη Λάρισα ο Νικολιάς

Όλα δείχνουν ότι ο πρώην μέσος του ΠΑΣ Αλέξανδρος Νικολιάς θα συνεχίσει την καριέρα του στη Λάρισα και σήμερα θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Θα υπογράψει στην ΑΕΛ διετές συμβόλαιο με το δικαίωμα της θεσσαλικής ΠΑΕ να το ανανεώσει μονομερώς για έναν ακόμη χρόνο.

Τέλος σήμερα οι μεταγραφές

Σήμερα το βράδυ ολοκληρώνεται η θερινή μεταγραφική περίοδος του 2020 που ξεκίνησε στις 3 Αυγούστου. Μέχρι χθες αργά το απόγευμα δε δόθηκε άλλη παράταση από την ΕΠΟ. Για τους ελεύθερους παίκτες η μεταγραφική περίοδος ισχύει μέχρι 16 Οκτωβρίου 2020.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος