Φωτογραφία: Λαμπρινή Σταμούλη
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Φιλική νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 επί του Καραϊσκάκη

Καλά στοιχεία, αλλά και αδυναμίες εμφάνισε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο προτελευταίο του φιλικό παιχνίδι, πριν ξεκινήσει τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΣ επικράτησε με 1-0 της ΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας, με γκολ του Λεό, στην επιστροφή του στους «Ζωσιμάδες» μετά το τελευταίο παιχνίδι τον Μάρτιο.
Ο Γιαννίκης έδωσε περισσότερο χρόνο συμμετοχής στους παίκτες, οι οποίοι λογίζονται ως αναπληρωματικοί, καθώς και στους Ντομίνγκες και Εραμούσπε, που δείχνουν ότι θα είναι έτοιμοι με την έναρξη του πρωταθλήματος. Ειδικά ο ισπανός μέσος έδειξε ηγετικά χαρακτηριστικά και στοιχεία μεγάλου ποδοσφαιριστή, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι φορούσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.
Η ομάδα έδειξε να ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πλάνο, είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο είναι εμφανές πως χρειάζεται δουλειά στο τελείωμα των φάσεων. Τελευταίο φιλικό με τη Λάρισα στην Καλαμπάκα το Σάββατο.
Σήμερα θα φανεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του Ελευθεριάδη, ο οποίος τραυματίστηκε και αποχώρησε στο 25’

ΤΟ ΓΚΟΛ
35’: Κάθετη μπαλιά του Νάουμετς στον Πήλιο, που έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Λεό από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μπουργάνη.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ
4’: Ο Μπουργάνης έκανε λάθος και έστειλε την μπάλα στον Λεό στο ύψος του πέναλτι, όμως ο επιθετικός του ΠΑΣ έδειξε να αιφνιδιάζεται και σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα της αρτινής ομάδας.
8’: Ο Πήλιος τροφοδότησε τον Λεό, ο οποίος σούταρε από διαγώνια θέση στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
19’: Φαλτσαριστό πλασέ του Δούμτση, μπλόκαρε ο Μπουργάνης.
44’: Πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Μαραθωνίτης έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ του απέκρουσε ο Γιαννίκογλου.
56’: Σουτ του Λιάσου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κατέληξε άουτ.
68’: Κεφαλιά του Παμλίδη μετά από σέντρα του Λώλη, απέκρουσε ο Σοϊλεμέζογλου.
71’: Άγγιξε την ισοφάριση η ΑΕ Καραϊσκάκης, όταν ο Δεινόπαπας, μετά από κάθετη μπαλιά, βρέθηκε τετ α τετ με τον Γιαννίκογλου, αλλά το σουτ του κατέληξε ελάχιστα πλάγιο από το αριστερό δοκάρι της εστίας του ΠΑΣ.
84’: Ωραία προσωπική ενέργεια του Κρίζμαν, αλλά το σουτ του δεν ανησύχησε τον πορτιέρο της ομάδας της Άρτας.
91’: Ωραίος συνδυασμός Καρτάλη- Πίρσμαν, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα, αλλά στην προβολή του Κρίζμαν η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Γιαννίκογλου, Γώγος (46’ Κάργας), Εραμούσπε (60’ Παντελάκης), Πήλιος (60΄ Πίρσμαν), Οικονομόπουλος (60’ Σάλιακας), Λιάσος (60’ Σιόντης), Ντομίνγκεθ (60’ Καρτάλης), Ελευθεριάδης (25’ Νάουμετς), Δούμτσης (46’ Λώλης), Γροσδάνης (60’ Παμλίδης), Λέο (60’ Κρίζμαν).
Καραΐσκάκης Άρτας: Μπουργάνης (46’ Σοϊλεμέζογλου), Νταλακούρας (Δερμιτζάκης), Μαραθωνίτης (46’ Τσούτσης), Γιαννιώτης, Ταμπάς, Φαν Ίπερεν, Ναζίμ (Ρουμανγκούκα), Λουίς Φελίπε (Χατζηδίμπας), Γαλεάδης (Γυφτοκώστας), Παπανίκου (Φετεινίδης), Κορέλας (Δεινόπαππας).

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος