Ο Γιαννίκης δίνει οδηγίες για την εκτέλεση άσκησης κυκλοφορίας της μπάλας
Αθλητικά

Φιλικό με Α.Ε. Καραϊσκάκης σήμερα ο ΠΑΣ

Μετά από έξι μήνες οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη, στις 18.00 θα πατήσουν το χόρτο του καλλωπισμένου σταδίου «Ζωσιμάδες».

Μετά από έξι και παραπάνω μήνες, οι παίκτες του ΠΑΣ θα πατήσουν σήμερα το χόρτο του σταδίου «Ζωσιμάδες», καθώς θα υποδεχθούν σε φιλικό παιχνίδι την Α.Ε. Καραϊσκάκης Άρτας. Η προηγούμενη φορά, που αγωνίστηκαν στο ιστορικό γήπεδα, ήταν στις 8 Μαρτίου 2020 όπου για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ 2 οι «κυανόλευκοι» συνέτριψαν την Κέρκυρα με σκορ 4-1. Αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, καθώς απαγορεύθηκαν οι αθλητικές εκδηλώσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, για να διακοπεί στη συνέχεια οριστικά το πρωτάθλημα. Στο διάστημα αυτό, έγιναν σημαντικά έργα συντήρησης και καλλωπισμού του σταδίου, με παρεμβάσεις για τη βελτίωση και του αγωνιστικού χώρου. Ενός αγωνιστικού χώρου που για κάποια χρόνια αποτελούσε σημείο αναφοράς δυσμενών σχολίων για την κακή κατάστασή του, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, ενώ τώρα το τερέν είναι από τα καλύτερα της κατηγορίας. Αναγκαία η εισαγωγή, καθώς μετά από ένα εξάμηνο το στάδιο θα ανοίξει τις πύλες για τον ΠΑΣ Γιάννινα, σε ένα χώρο που γράφτηκε η ιστορία της τοπικής ομάδας.

Η σημερινή αναμέτρηση είναι η προτελευταία του κύκλου προετοιμασίας, αφού είναι προγραμματισμένο, ασχέτως αν δεν ανακοινώθηκε ακόμη, και φιλικό με τη Λάρισα το Σάββατο στο γήπεδο Καλαμπάκας. Από εκεί και μετά, η τοπική ομάδα θα μπει σε ρυθμούς πρωταθλήματος. Ήδη από χθες που ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής, με τον ΠΑΣ να αντιμετωπίζει τον Άρη στο γήπεδο Χαριλάου την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, τα βλέμματα των Γιαννιωτών είναι στραμμένα εκεί. Αύριο ο Αργύρης Γιαννίκης θα «κατασκοπεύσει» τηλεοπτικά τον Άρη στον αγώνα για το Γιουρόπα Λιγκ με την Κοβαλίβκα. Στο σημερινό φιλικό παιχνίδι με την Α. Ε. Καραϊσκάκης ο Αργύρης Γιαννίκης θα δώσει χρόνο σε όλους τους παίκτες, ξεκινώντας όμως τον αγώνα με όσους υπολογίζει για το πρωτάθλημα. Θα αγωνιστούν πάλι οι Ντομίνγκεθ, Εραμούσπε που καταβάλλουν καθημερινά μεγάλες προσπάθειες για να καλύψουν το χαμένο έδαφος από πλευράς φυσικής κατάστασης, αφού είναι μεταγραφές του τελευταίου καιρού. Στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, ο ΠΑΣ έχασε με σκορ 3-1, χωρίς να έχει καλή απόδοση. Στις τελευταίες προπονήσεις ο Γιαννίκης στάθηκε αρκετές φορές στο παιχνίδι αυτό και ανέλυσε τα λάθη που έγιναν, οπότε σήμερα περιμένει απ’ όλους καλύτερη εμφάνιση και παρουσία στο γήπεδο.

Το παλεύει για τον Μπρένερ

Το παλεύει ο ΠΑΣ για να κλείσει τη μεταγραφή του Φαμπρίτσιο Μπρένερ της Ατλέτικο Μπελγκράνο. Οι διαπραγματεύσεις είναι σε καλό δρόμο, αλλά ο αρραβώνας ακόμη δεν επήλθε. Στην Αργεντινή γράφουν ότι ο Μπρένερ θα έρθει δανεικός και ίσως στο σημείο αυτό να εστιάζεται και η εκκρεμότητα που υπάρχει, αφού ο ΠΑΣ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θέλει μονοετή δανεισμό. Πάντως γίνεται προσπάθεια να βρεθεί λύση και σύντομα ο 23χρονος αργεντινός επιθετικός να φτάσει για υπογραφές στα Γιάννινα.

Απορρίφθηκε η προσφυγή του Γκαρσία

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της ΕΠΟ, το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ομοσπονδίας απέρριψε την έφεση του αργεντινού ποδοσφαιριστή Πίτου Γκαρσία, που διεκδικούσε χρήματα από το περσινό συμβόλαιο. Η προσφυγή του αργεντινού μέσου απορρίφθηκε από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ, για να ακολουθήσει έφεση του ποδοσφαιριστή, που είχε και αυτή την ίδια τύχη με τη χθεσινή απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Ο Πίτου Γκαρσία δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον ΠΑΣ στο περσινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 και από την αρχή δεν ήταν στα πλάνα του Αργύρη Γιαννίκη, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει τον Ιανουάριο. Στην ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρεται στην ενότητα «Αποφάσεις Διαιτητικού Δικαστηρίου»: «Απέρριψε την έφεση του ποδοσφαιριστή Miguel Sebastian Garcia του Άνχελ κατά της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 και της υπ΄αριθμ. 197/2020 απόφασης της ΠΕΕΟΔ/ΕΠΟ».

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος