Η αποστολή του ΠΑΣ για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο
Αθλητικά

Σε καλό δρόμο ο ΠΑΣ κέρδισε 1-0 μέσα στο Αγρίνιο

Με γκολ του Νάουμετς στο 79’, ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε 1-0 στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας που έγινε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Στη φάση αυτή ο Γροσδάνης έκανε καλή πάσα δεξιά στον Παμλίδη που μπήκε σφήνα στα καρέ των γηπεδούχων, έκοψε δεξιά την μπάλα τον αμαρκάριστο Νάουμετς που δε δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα του Μελίσσα. Ο «Άγιαξ» είχα απωλέσει νωρίτερα και μια ακόμη σημαντική ευκαιρία να βάλει γκολ, όταν στο 64΄σε μπαλιά του Λιάσου, ο Ελευθεριάδης βγήκε μόνος στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, αλλά πλάσαρε βεβιασμένα πάνω στον Κνετ που βγήκε και του έκλεισε το πεδίο δράσης. Από την άλλη πλευρά, ο Παναιτωλικός έχασε στο 81΄ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν κοντινή κεφαλιά του Καββαδία σε σέντρα του Μπελεβώνη έφυγε άουτ. Οι φάσεις αυτές ήταν οι σημαντικότερες του αγώνα.
Ο γηπεδούχος Παναιτωλικός ξεκίνησε το παιχνίδι με 4-4-2 έχοντας τερματοφύλακα τον Κνετ, δεξιό αμυντικό τον Τζανακάκη, αριστερό τον Βάντερσον, στο κέντρο άμυνας τους Καρασαλίδη, Μπαλή, στο κέντρο Τσιγγάρα, Νάλσιο, Ντίας, Αγιρίμπι και στην επίθεση Βέργο και Μεντόσα.

Με 4-4-2 παρατάχθηκε και ο φιλοξενούμενος ΠΑΣ Γιάννινα. Κάτω από τα δοκάρια ο Χουτεσιώτης, δεξιά στην άμυνα ο Σάλιακας, αριστερά ο Πίρσμαν, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Παντελάκης, Κάργας, αμυντικό χαφ ο Κάστρο, πιό μπροστά ο Σιόντης, από δεξιά Λώλης, αριστερά Ελευθεριάδης και στην επίθεση Λεό και Κριζμάν.

Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν αμφίρροπο, χωρίς πολλές φάσεις και με τον Παναιτωλικό να έχει περισσότερο κατοχή μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως καλές τελικές προσπάθειες και ιδιαίτερες απειλές στην εστία του Χουτεσιώτη. Ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο, μετά το γκολ του ΠΑΣ, οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση, χωρίς όμως να βρουν διαδρόμους για τα δίχτυα. Ο ΠΑΣ στάθηκε σε ένα ακόμη παιχνίδι καλά στον αγωνιστικό χώρο, είχε καλές τοποθετήσεις, πολλά τρεξίματα, δεν είχε κενά η απόδοσή του και ήταν εξαιρετικά διαβασμένος στο γήπεδο. Αυτό που έκανε τη διαφορά και του έδωσε τη νίκη ήταν οι γρήγορες αντεπιθέσεις, από τις οποίες βγήκε το γκολ και η μεγάλη ευκαιρία με τον Ελευθεριάδη. Ο ΠΑΣ έχει ακόμη χρόνο για να βελτιωθεί περισσότερο, ενώ για τον Παναιτωλικό από ξεκίνησε η εβδομάδα του πρωταθλήματος με πρεμιέρα στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ.

Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Καζανά και των βοηθών Κολοσιώνη, Καλαμπόλη του συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετν (70΄Μελίσας), Βάντερσον (70΄Σκόνδρας), Καρασαλίδης, Ντάλσιο (80΄Σκιαδάς), Ντίας (80΄Άλβαρες), Αριγίμπι (80΄Καββαδίας), Τζανακάκης (70΄Κωνσταντόπουλος), Βέργος (80΄Μπελεβώνης), Μπεντόσα (59΄Ντουάρτε), Τσιγγάρας, Μαλής (70΄Ταχάρ).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης (61΄Γιαννίκογλου), Παντελάκης (46΄Πανουργιάς), Σάλιακας (46΄Οικονομόπουλος), Κάργας (73΄Γώγος), Πίρσμαν (46΄Πήλιος), Λεό (61΄Γροσδάνης), Κάστρο (46΄Λιάσος), Λώλης (46΄Νάουμετς), Σιόντης (61΄Καρτάλης), Ελευθεριάδης, Κριζμάν (46΄Παμλίδης).

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος