ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Μαυρωτάς: «Ο αθλητισμός δεν είναι σαν τα πανηγύρια και τους γάμους»

Στοίχημα χαρακτήρισε το να μη σταματήσει η καρδιά του αθλητισμού να χτυπάει αυτή τη δύσκολη περίοδο του κορωνοϊού, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος βρίσκεται από το μεσημέρι στα Γιάννενα.

Σκοπός της επίσκεψής του ήταν να αποκτήσει ιδία αντίληψη για τις παρεμβάσεις που έγιναν στους αθλητικές υποδομές, η ευθύνη των οποίων ανήκει στο Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο, αλλά και να σχεδιάσει μαζί με την Επιτροπή Διοίκησης τις επόμενες. Με την ευκαιρία παρακολούθησε και το φιλικό παιχνίδι των ομάδων μπάσκετ του Παναθηναϊκού και του Ηρακλή στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο.
«Ζούμε σε δύσκολες εποχές. Ο κόσμος του αθλητισμού, ίσως περισσότερο από κάθε άλλον, και αυτό είναι μια μεγάλη προίκα που θα μπορούμε να την αξιοποιήσουμε για να κάνουμε σιγά- σιγά περισσότερο αθλητισμό, με μεγαλύτερη ασφάλεια», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες ανακοινώσεις σχετικά με τις αθλητικές διοργανώσεις εκτός σταδίων, που αίφνης μπήκαν στο ίδιο κάδρο με όλες τις υπόλοιπες συναθροίσεις, όπου δεν υπάρχουν κανόνες και υγειονομικά πρωτόκολλα.
«Είμαστε σε μία φάση που συζητάμε και με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για το πώς μπορούμε να σχεδιάσουμε πιο συγκεκριμένα πράγματα, γιατί ο αθλητισμός δεν είναι σαν τα πανηγύρια και τους γάμους, που υπάρχει -ας πούμε- μια μεγαλύτερη αναρχία. Γίνονται πιο οργανωμένα και οι αθλητικές εκδηλώσεις, και οι προπονήσεις και οι αγώνες, οπότε αυτό θα μπορούσαμε να το αξιοποιήσουμε. Δεν μπορούμε σίγουρα να κάνουμε αγώνες με 5000 αθλητές, όπως κάναμε στο παρελθόν, αλλά νομίζω πως μπορούμε να βρούμε μια μέση λύση, ώστε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα αλλά να μη σταματήσει να χτυπά η καρδιά του αθλητισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ανοιχτό άφησε ο κ. Μαυρωτάς και το ενδεχόμενο επιστροφής των φιλάθλων στις κερκίδες, λέγοντας ότι η ΓΓΑ αναμένει και τα επιχειρησιακά σχέδια των ομάδων, ώστε να καμφθούν οι αντιρρήσεις που σήμερα εκφράζουν οι λοιμωξιολόγοι.

Δικαιούνται τα Γιάννενα νέο κλειστό

Ο κ. Μαυρωτάς εμφανίστηκε θετικός στο να συνεχίσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να συνδράμει τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ στα σχέδιά της για νέες παρεμβάσεις, αναφερόμενος ειδικότερα στην επίστρωση ταρτάν στο γήπεδο της Λιμνοπούλας, αλλά και στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, ώστε να ενισχυθούν οι δυνατότητες και του ψυχαγωγικού αθλητισμού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητήριου, για την εξέλιξη του οποίου ενημερώθηκε από τα μέλη της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ.
Σε ό,τι αφορά το διαχρονικό αίτημα για νέο κλειστό, δεν προκύπτει κάτι το νεότερο, ωστόσο ο Γ. Μαυρωτάς εμφανίστηκε υπέρμαχος να αποκτήσουν τα Γιάννενα μία νέα, μεγάλη αθλητική εγκατάσταση. «Σημασία έχει να υπάρχει μία βέλτιστη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων και να μη γίνονται με κριτήρια πολιτικά ή ψηφοθηρικά, αλλά με κριτήρια ουσιαστικά. Τα Γιάννενα το δικαιούνται. Είναι μια περιοχή που δεν έχει τις αθλητικές υποδομές που έχουν οι άλλες περιοχές, ενώ έχει μία σημαντική αθλητική παραγωγή. Αν θέλουμε να κάνουμε μια βέλτιστη διαχείριση των πόρων, τα Γιάννενα πρέπει να τα δούμε ως μια πόλη προτεραιότητας», τόνισε.
Ερωτηθείς για τη μεταφορά ενός εκ των κλειστών του Ελληνικού στα Γιάννενα, είπε πως δεν ήταν κομμάτι των συζητήσεων, άρα δεν έχει και γνώση, ωστόσο τοποθετήθηκε γενικότερα, λέγοντας πως αν πάνε σε κορεσμένες περιοχές, δε θα πιάσουν τόπο, ενώ αν πάνε σε περιοχές που υπάρχει δίψα και ανάγκη, γίνεται μια καλή δουλειά.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης Παντελής Κόλοκας, αφού ευχαρίστησε τον γενικό γραμματέα για την επίσκεψη, επισήμανε ότι στόχος όλων στο ΠΕΑΚΙ είναι τα Γιάννενα να αποτελέσουν σημείο αναφοράς στον αθλητικό χάρτη της χώρας.
«Εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση και με τη βοήθεια της Γενικής Γραμματείας είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε να φτάσουμε τα Γιάννενα εκεί που τους αξίζουν», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Το ωράριο του ΠΕΑΚΙ τις ημέρες του Πάσχα

Ηπειρωτικός Αγών

9η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στους χώρους του ΠΕΑΚΙ

Επαναδημοπρατείται η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου