Αθλητικά

Σε μεγάλα κέφια ο ΠΑΣ 4-1 τον Θεσπρωτό

Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε ο Πίρσμαν, ενώ καλά τα πήγαν και οι άλλοι παίκτες

Φωτογραφίες: Λαμπρινή Σταμούλη

Καλός ο ΠΑΣ Γιάννινα και με τις δύο ενδεκάδες που αγωνίστηκε ανά ημίχρονο, συνέτριψε με σκορ 4-1 τον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας, σε φιλικό παιχνίδι που έγινε κεκλεισμένων των θυρών στο ΠΕΑΚΙ.

Ο δείκτης του σκορ θα ήταν μεγαλύτερος αν οι γηπεδούχοι δεν έχαναν ευκαιρίες με το τσουβάλι. Τα πέντε γκολ του αγώνα σημειώθηκαν στο β΄ ημίχρονο. Δύο πέτυχε ο Ελευθεριάδης (50΄, 90΄) και από ένα πέτυχαν οι Γροσδάνης (76΄) και Λεό (86΄) για τον ΠΑΣ. Το γκολ της τιμής για τους Θεσπρωτούς σημείωσε ο Λούκας στο 63’, που ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1, αλλά δεν μπόρεσαν οι φιλοξενούμενοι να κρατήσουν το σκορ, γιατί η πίεση των γηπεδούχων ήταν ασφυκτική. Από την αρχή μέχρι το τέλος ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος, με πολλά τρεξίματα και δημιουργία δεκάδων φάσεων, οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν όπως θα έπρεπε. Είναι καλό ότι οι παίκτες πάτησαν μπάλα, ήταν καλοί στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά πρέπει να τελειώνουν και καλύτερα τις φάσεις.

Δεν αγωνίστηκε ο Ντομίνγκεθ που συνεχίζει να κάνει ατομικό πρόγραμμα, ενώ για πρώτη φορά εμφανίστηκε σε φιλικό παιχνίδι ο Κριζμάν που ήταν δραστήριος. Ο μοναδικός που αγωνίστηκε σε όλο το ματς, ήταν ο Καρτάλης. Ο «Άγιαξ» ξεκίνησε με το κλασικό 4-4-2, έχοντας γκολκίπερ τον Χουτεσιώτη, δεξιό αμυντικό τον Σάλιακα, αριστερό τον Πίρσμαν, στο κέντρο της άμυνας τους Παντελάκη, Κάργα, στη μεσαία γραμμή σε σχήμα ρόμβου τους Κάστρο, Λώλη, Καρτάλη, Νάουμετς και στην επίθεση Κριζμάν και Παμλίδη. Δεν άλλαξε τη διάταξη και στο β΄ ημίχρονο, παίζοντας με τερματοφύλακα τον Γιαννίκογλου, στην άμυνα Οικονομόπουλο (δεξιά), Πήλιο (αριστερά), Γώγο, Πανουργιά (στόπερ), στο κέντρο Σιόντη, Γροσδάνη, Λιάσο, Καρτάλη και στην επίθεση Λεό, Ελευθεριάδη. Πολλές φορές η διάταξη στην επανάληψη έγινε 4-3-3, αφού έβγαινε σαν κρυφός κυνηγός ο Γροσδάνης.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, ο ΠΑΣ ήταν καλός και στα δύο ημίχρονα. Πάτησε μπάλα, έκανε φάσεις, έβαλε τέσσερα γκολ, έχασε και ευκαιρίες. Κρίμα που δεν υπήρχε κόσμος στο γήπεδο, αφού το ματς έγινε κεκλεισμένων των θυρών βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ο Θεσπρωτός λίγες φορές μπόρεσε να βγει μπροστά και να φανεί απειλητικός. Η διαφορά των δύο κατηγοριών που χωρίζει τις ομάδες, αποτυπώθηκε και στην εικόνα του αγώνα. Στο α΄μέρος κορυφαίος ήταν ο Πίρσμαν. Ξέρει πολύ μπάλα και κάλυπτε όλη την αριστερή πλευρά, βγαίνοντας και στην επίθεση. Έχει να δώσει στη συνέχεια περισσότερα. Το αμυντικό δίδυμο Παντελάκη και Κάργα είχε καλή συνεργασία, ο Σάλιακας είχε καλές ενέργειες από δεξιά. Ο Κάστρο βελτιωμένος σε σχέση με πέρσι, ο Λώλης ήταν δραστήριος, κινητικός ο Νάουμετς και θετικός ο Καρτάλης. Καλός και ο Κριζμάν καίτοι είχε καιρό έξω από το πρόγραμμα λόγω τραυματισμού, όπως καλός ήταν και ο Παμλίδης. Στο β΄μέρος ξεχώρισαν οι Ελευθεριάδης, Γροσδάνης, Οικονομόπουλος, Λιάσος, Σιόντης.

Όσον αφορά το φιλμ του αγώνα, στο α΄ ημίχρονο ήταν γεμάτο με χαμένες ευκαιρίες από πλευράς γηπεδούχων, όπως στο 4΄, 20΄ με τον Κριζμάν, στο 15΄και 44΄με τον Λώλη, στο 33΄με τον Καρτάλη. Στην επανάληψη άρχισε ο χορός των τερμάτων. Στο 50΄ο Ελευθεριάδης με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0. Στο 63΄ισοφάρισε σε 1-1 ο Θεσπρωτός, όταν σε μια από τις λίγες επιθέσεις του ο Λούκας με φαλτσαριστό σουτ σημάδεψε τη γωνία του Γιαννίκογλου. Στο 76΄ ο Γροσδάνης με πλασέ από κοντά έκανε το 2-1, στο 86΄ο Λεό με συρτό διαγώνιο σουτ άφησε άναυδο τον τερματοφύλακα κάνοντας το 3-1, ενώ λίγο πριν σφυρίξει τη λήξη του αγώνα ο ρέφερι Νέος, ο Ελευθεριάδης, εκμεταλλευόμενος έξυπνη μπαλιά στον κενό χώρο του Λιάσου, πλάσαρε τον Θεσπρωτό γκολκίπερ και σφράγισε το σκορ σε 4-1.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης (46΄Γιαννίκογλου), Παντελάκης (46΄Πανουργιάς), Σάλιακας (46΄Οικονομόπουλος), Κάργας (46΄Γώγος), Πίρσμαν (46΄Πήλιος), Καρτάλης, Κάστρο (46΄Σιόντης), Λώλης (46΄Γροσδάνης), Νάουμετς (46΄Λιάσος), Παμλίδης (46΄Ελευθεριάδης), Κριζμάν (46΄Λεό).

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κινάλης, Ταουσάνης, Σταυρίδης, Καμμενής, Κωνσταντίνου, Ζιώγας, Ραμίρεζ, Μπίκας, Γώγος,Φερνάντο, Κάτσης. Στο β΄ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Καρδάνης Λ., Καρδάνης Στ., Βουλγαρίδης, Κατίδης, Τσουκάλας, Λούκας, Λούφλης, Πέντσας, Σούσι, Μπέικος.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος