ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

«Θα ερχόμαστε κάθε χρόνο», υπόσχεται ο Παναθηναϊκός

Με τη διαβεβαίωση ότι θα επιστρέψει και τις επόμενες χρονιές, αλλά και την ευχή ότι αυτό θα γίνει υπό διαφορετικές συνθήκες, έφτασε σήμερα στα Γιάννενα η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, η οποία θα δώσει δύο φιλικά παιχνίδια με τον Ηρακλή στις 2 αύριο το μεσημέρι στο Νέο Κλειστό και με τον ΠΑΟΚ στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου στο ανακαινισμένο κλειστό γυμναστήριο της Λιμνοπούλας.

Μάλιστα, το αυριανό παιχνίδι θα παρακολουθήσει και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος θα είναι ένας από τους λίγους που θα έχει αυτή τη δυνατότητα, λόγω του ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν επιτρέπουν την παρουσία θεατών.
Λίγο πριν την έναρξη της πρώτης προπόνησης στο κλειστό της Λιμνοπούλας, που ακολούθησε αυτή της ομάδας του Ηρακλή, οι υπεύθυνοι του Παναθηναϊκού, ο προπονητής Γιώργος Βόβορας και ο αρχηγός Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησαν για την επιλογή των Ιωαννίνων, αλλά και τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται η προετοιμασία την περίοδο της πανδημίας.
Όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του team manager Γιώργου Καλαϊτζή, καταλυτικό ρόλο έπαιξε η πρωτοβουλία της διοίκησης της ομάδας μπάσκετ του Σπάρτακου, που, με αρωγούς την Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ και την Επιτροπή Λειτουργίας του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου, φρόντισαν να γίνει αυτό το μίνι τουρνουά, αλλά κυρίως εξασφάλισαν τις υγειονομικές συνθήκες που απαιτούνται.
«Το κλειστό το έχω ζήσει και πριν την ανακαίνιση. Πλέον μιλάμε για ένα σύγχρονο γήπεδο. Ήρθαμε εδώ μετά από πρόσκληση του προέδρου του ΠΕΑΚΙ. Ο Παναθηναϊκός στηρίζει την περιφέρεια και είμαστε εδώ για να επιβραβεύσουμε ακριβώς αυτή την προσπάθεια. Η πόλη των Ιωαννίνων είναι μια αθλητική πόλη και εύχομαι αυτά τα φιλικά να γίνουν ένας θεσμός. Ως Παναθηναϊκός δίνουμε την υπόσχεση ότι θα ερχόμαστε κάθε χρόνο για να στηρίζουμε την προσπάθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο παλαίμαχος γκαρντ Γ. Καλαϊτζής και πρόσθεσε ότι η τήρηση των πρωτοκόλλων είναι προπομπός όσων θα ζήσουν από εδώ και πέρα.
Σε ανάλογο μήκος κύματος και οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Φραγκίσκος Αλβέρτης, οι οποίοι έχουν ρόλο general managers στο νέο διοικητικό σχήμα του Παναθηναϊκού. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το ότι είμαστε στα Γιάννενα και ευχαριστούμε τους φορείς. Είναι δύσκολες οι συνθήκες, αλλά προσαρμοζόμαστε όπως όλη η κοινωνία», ανέφερε ο Δ. Διαμαντίδης, με τον Φρ. Αλβέρτη να συμπληρώνει: «Θεωρώ χρέος να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του ΠΕΑΚΙ και τον κ. Καλλή για τη φιλοξενία. Είναι από τα πρώτα φιλικά της σεζόν. Ας ελπίσουμε του χρόνου να είμαστε ξανά εδώ υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες».
Την πόλη Ιωαννίνων και τους ανθρώπους του ΠΕΑΚΙ για την άψογη φιλοξενία ευχαρίστησε ο προπονητής των «πρασίνων» Γιώργος Βόβορας. «Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να είναι κοντά στην περιφέρεια, εισπράττοντας και την αγάπη του κόσμου», ανέφερε, κάνοντας μνεία στους λίγους, αλλά ένθερμους φίλους της ομάδας, που κατάφεραν να μάθουν την ώρα άφιξης της ομάδας στο γυμναστήριο και καλωσόρισαν με συνθήματα την αποστολή, υπό το διακριτικό βλέμμα της αστυνομίας.
Τη χαρά όλων των παικτών που βρίσκονται στα Γιάννενα, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες, μετέφερε ο αρχηγός της ομάδας Ιωάννης Παπαπέτρου. «Είναι περίεργες για όλους οι συνθήκες, αλλά θέλουμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Ακόμη κι έτσι είναι χαρά μας που είμαστε εδώ. Ο κόσμος λείπει πολύ, αλλά θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε», τόνισε μεταξύ άλλων.
Τέλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ Παντελής Κολόκας δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή για τα Γιάννενα το ότι ο Παναθηναϊκός και οι άλλες δύο ομάδες της Basket League είναι εδώ. «Είναι η επιβράβευση των προσπαθειών μας να αναγεννήσουμε το κλειστό γυμναστήριο. Οι συνθήκες είναι πολύ ιδιαίτερες, αλλά κάνουμε πολλές προσπάθειες. Τα Γιάννενα πρέπει να ανήκουν σε έναν διαφορετικό χάρτη αθλητικού και πολιτιστικού επιπέδου», υπογράμμισε σε δηλώσεις του.

Σχετικά άρθρα

Συγκινητικός αποχαιρετισμός του Νίκου Γκάλη στον Γιάννη Ιωαννίδη

Έτοιμος για τα πλέι οφ έδειξε ο Βίκος

Γ’ Εθνική – Επιστροφή στις νίκες για το IBC