Αθλητικά

Και τώρα δουλειά και συνέπεια στον ΠΑΣ

Τέλος οι διακοπές, άρχισαν οι εξετάσεις και από αύριο οι προπονήσεις. Στα Γιάννινα και ο Χριστοβασίλης.

Διακοπές τέλος για τους παίκτες του ΠΑΣ, καθώς άνοιξε η αυλαία προετοιμασίας για τη νέα σεζόν 2020-21.

Από χθες ξεκίνησαν οι ιατρικές εξετάσεις και τα εργομετρικά και από αύριο θα αρχίσουν οι ομαδικές προπονήσεις. Μέχρι τέλος του μήνα οι προπονήσεις θα γίνονται στο ΠΕΑΚΙ και σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στις 2 Αυγούστου η αποστολή θα αναχωρήσει για το Καρπενήσι για να κάνει εκεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Είναι η 8η στη σειρά σεζόν που κάνει στο Καρπενήσι, καθώς εκεί ο «Άγιαξ» βρήκε το κρησφύγετό του. Μάλιστα είναι η πρώτη ομάδα της Σούπερ Λιγκ 1 που ξεκινά προετοιμασία, αφού προχθές τελείωσαν στη μεγάλη κατηγορία οι αγώνες πλέι οφ και πλέι άουτ. Έτσι το αθλητικό κέντρο του ξενοδοχείου AVARIS θα είναι στη διάθεσή του αποκλειστικά και δε θα το μοιράζεται με άλλη ομάδα. Οι άλλες ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 θα ξεκινήσουν προετοιμασία αρχές Αυγούστου, οι διακοπές των παικτών θα είναι ολιγοήμερες, πλην του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ που θα παίξουν στον τελικό Κυπέλλου, ενώ επιπλέον οι «ερυθρόλευκοι» έχουν και τον αγώνα ρεβάνς με τη Γουλβς.

Από χθες έπιασαν κανονικά δουλειά και ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης και οι συνεργάτες του Νίκος Μπαδήμας (βοηθός), Γιάννης Ντουρουντός (γυμναστής), Σπύρος Χριστόπουλος (εκπαιδευτής τερματοφυλάκων). Η προετοιμασία ξεκινά έχοντας η ομάδα στο δυναμικό τους εξής παίκτες: Χουτεσιώτη, Γιαννίκογλου, Παντελάκη, Κάστρο, Νάουμετς, Παμλίδη, Ξύδα, Καρτάλη, Ελευθεριάδη, Λιάσο, Κριζμάν, Λεό, Λώλη, Πήλιο, Γώγο, Πανουργιά, Οικονομόπουλο, Γροσδάνη, Ζιούλη, Σιόντη. Απ’ αυτούς εμπειρία και παραστάσεις από αγώνες Σούπερ Λιγκ 1 έχουν μόνο οι Κριζμάν, Παμλίδης, Γιαννίκογλου, Σιόντης, Κάστρο, Λεό και λιγότερες οι Λιάσος, Παντελάκης, Ξύδας.

Επίσημο το διαζύγιο με τους πέντε

Προχθές η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα επισημοποίησε και το οριστικό διαζύγιο με τους πέντε παίκτες που έληξαν τα συμβόλαιά τους και αποχώρησαν, τονίζοντας σε ανακοίνωση τα εξής: «Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την λήξη της συνεργασίας με τους ποδοσφαιριστές, Σκόνδρα Απόστολο, Μπουκουβάλα Μιχαήλ, Αποστολόπουλο Αλέξανδρο, Περιστερίδη Κωνσταντίνο και Σεργκελασβίλι Λάσα (Shergelashvili Lasha). Ευχαριστούμε τους ποδοσφαιριστές για την προσφορά τους στην ομάδα, τις στιγμές που ζήσαμε στους αγωνιστικούς χώρους και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του, πάντα με υγεία».

Μεταγραφές και ανανεώσεις

Εντός των ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί η ανανέωση του συμβολαίου με τον Στέφανο Σιόντη και η επέκταση συμβολαίου (από 30/6/2021 σε 30/6/2023) των Παντελάκη και Κάστρο με καλύτερες αποδοχές. Επίσης θα ανακοινωθεί και η απόκτηση του 19χρονου τερματοφύλακα Γιάννη Μπότσαρη, που έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό. Έχει καταγωγή από την Ηγουμενίτσα και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Θεσπρωτό και στη συνέχεια μετακόμισε στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού.
Για τα μεταγραφικά δεν υπάρχει κάτι στους ορίζοντες. Ο δεξιός αμυντικός Μανόλης Σιάλακας που φημολογείται ότι είναι στο στόχαστρο του ΠΑΣ, χθες έλυσε τη συνεργασία με τη Λαμία, οπότε χωρίς δέσμευση μπορεί να γίνει καλύτερα η προσέγγιση.

Τα λένε Γιαννίκης – Χριστοβασίλης

Για τα μεταγραφικά θα συζητήσουν εκτενέστερα και από κοντά σήμερα ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης που αναμένεται στα Γιάννινα, με τον προπονητή Αργύρη Γιαννίκη. Όπως τονίσαμε και άλλες φορές, η ομάδα θέλει σημαντικές ενισχύσεις για να διεκδικήσει με αξιώσεις την παραμονή της στη Σούπερ Λιγκ 1. Θέλει τουλάχιστον 8 με 10 παίκτες, έμπειρους και νέους, για να ενισχυθεί η ιπποδύναμη της μηχανής.

Ξεκίνησε και η Κ19

Χθες το απόγευμα έγινε η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας Νέων Κ19 υπό την επίβλεψη του Χρήστου Αγγέλη. Σύντομα θα ξεκινήσει και η Κ17 υπό την επίβλεψη του Μιχάλη Μπόλου. Παραμένει κενή η θέση του προπονητή στην Κ15 (αν τελικά κατεβεί στο πρωτάθλημα αφού δεν είναι υποχρεωτικό).

Φιλικό των βετεράνων

Οι βετεράνοι του ΠΑΣ Γιάννινα θα δώσουν φιλικό παιχνίδι με τους βετεράνους του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά και οι εισπράξεις θα δοθούν για το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Πωγωνίου. Ο αγώνας θα γίνει την Δευτέρα 27 Ιουλίου, στις 6 το απόγευμα, στο γήπεδο του Παρακάλαμου. Παρόμοιο φιλικό των δύο ομάδων είχε γίνει και το καλοκαίρι του 2008 στο ίδιο γήπεδο.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος