ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Οι διαφωνίες οδήγησαν σε ρήξη και η Α2 μάλλον θα μείνει όνειρο

Στον αέρα είναι η συμμετοχή της ομάδας μπάσκετ του Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα στην Α2 Εθνική κατηγορία ανδρών, καθώς η διοικούσα επιτροπή του τμήματος ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την ομάδα, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες των τελευταίων 24ώρων για ρήγμα στη συνεργασία με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη ΠΑΣ.

Παρά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις το τελευταίο διάστημα και την παρέμβαση των φιλάθλων, δε βρέθηκε η «χρυσή» τομή για την συνέχιση της συνεργασίας, με κύριο σημείο διαφωνίας τον τρόπο διαχείρισης, καθώς ο Ερασιτέχνης ζήτησε να γίνει η ομάδα ΚΑΕ για να αγωνιστεί στην Α2.
«Εξετάζοντας το ενδεχόμενο δημιουργίας ΚΑΕ ακόμα και στην Α2, διαπιστώσαμε ότι το κόστος λειτουργίας της θα ήταν υπέρογκο και μοιραία αυτό θα λειτουργούσε ενάντια στην δημιουργία μιας καλής και ανταγωνιστικής ομάδας στην Α2», αναφέρει στο κείμενο παραίτησής της η διοικούσα επιτροπή, που δε δείχνει διάθεση αντιπαράθεσης με τον Ερασιτέχνη ΠΑΣ. Μάλιστα, εύχεται η διάδοχη κατάσταση στην ανδρική ομάδα μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα να είναι αντάξια της ιστορίας της και να κάνει όλους υπερήφανους στην Α2. «Εμείς θα είμαστε εκεί να χειροκροτούμε», δηλώνουν, ευχαριστώντας τη διοίκηση του Ερασιτέχνη και τον πρόεδρό της Γιώργο Οικονόμου για την έως τώρα συνεργασία. Κάνουν επίσης γνωστό ότι αφήνουν την ομάδα χωρίς χρέη -ούτε ενός λεπτού του ευρώ- σε παίκτες, προπονητικό τιμ, ιατρικό τιμ, Νέο Κλειστό και Λιμνοπούλα, με μοναδική οικονομική εκκρεμότητα το ΦΠΑ του Β’ τριμήνου 2020, το οποίο, μόλις οριστικοποιηθεί από τον Ερασιτέχνη, θα τακτοποιηθεί και αυτό.
Στην ανακοίνωση, η μέχρι πρότινος διοικούσα επιτροπή κάνει και μια σύντομη αναδρομή στα επιτεύγματα της τελευταίας τριετίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Την αγωνιστική περίοδο 2017-18, ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα τερμάτισε πρώτος και αήττητος με 18 νίκες και 36 βαθμούς, κατακτώντας το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ, στα ημιτελικά των play off πέρασε με δύο νίκες τον ΠΑΣ Ναυπάκτου ενώ στον τελικό αντιμετώπισε το IBC και με νίκες 2-0 (80-73 εντός και 55-72 εκτός) κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητος μαζί και την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Τη σεζόν 2018 η ομάδα μας αγωνίστηκε στον Γ’ Όμιλο της Γ’ Εθνικής κατέκτησε και πάλι το πρωτάθλημα με ρεκόρ 21-3. Τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα αγωνίστηκε στον Β’ Όμιλο της Β’ Εθνικής κερδίζοντας την άνοδο στην Α2 και τελειώνοντας το πρωτάθλημα στην πρώτη θέση με ρεκόρ 19-2. Με συνολικό ρεκόρ την τελευταία τριετία 62 νίκες και 5 ήττες, η ομάδα μας θεωρούμε ότι αντιπροσώπευσε με τον καλύτερο τρόπο την πόλη και το “σήμα στη φανέλα”».
Όπως σημειώνει, «όλη αυτή η πορεία δεν θα ήταν εφικτή αν δεν είχαμε κοντά μας τους χορηγούς μας, μεγάλους και μικρούς, οι οποίοι σε δύσκολους, ομολογουμένως, καιρούς, πίστεψαν στο project Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα και συνεισέφεραν ουσιαστικά στο χτίσιμο αυτής της ομάδας». Ευχαριστίες εκφράζονται στο προπονητικό τιμ και τους παίκτες της ομάδας την τελευταία τριετία, ενώ ξεχωριστή αναφορά γίνεται στους φιλάθλους, οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, την τελευταία τριετία έκαναν τα γήπεδα της Λιμνοπούλας και το Νέο Κλειστό να φαίνονται «μικρά».

Σχετικά άρθρα

Στην Α1 ο ΠΑΣ WBC, στην Α2 ο ΠΑΣ, στη Β’ Εθνική το IBC

Ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην Α2 ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα

Αποστόλης Τζελέτας

Εύκολη νίκη παρά τις απουσίες για τον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα

Αποστόλης Τζελέτας