ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Στην Α1 ο ΠΑΣ WBC, στην Α2 ο ΠΑΣ, στη Β’ Εθνική το IBC

Όχι απλώς βήματα, αλλά άλματα κάνει τα τελευταία χρόνια το γιαννιώτικπο μπάσκετ, με την άνοιξη του αθλήματος να συνεχίζεται και φέτος, βοηθούντος βέβαια και του κορωνοϊού.

Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών των Εθνικών Πρωταθλημάτων, που πραγματοποίησε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, αναμφίβολα, η μεγάλη είδηση είναι η άνοδος του Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα στην Α2 Ανδρών. Ο ΠΑΣ κατάφερε να ανέβει από την Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ στην Α2, κερδίζοντας τρεις κατηγορίες σε τρία χρόνια.
Κι αν για τον ΠΑΣ Γιάννινα η άνοδος ήταν αναμενόμενη, με δεδομένο ότι ήταν πρώτος στη βαθμολογία του Βορείου ομίλου της Β΄ Εθνικής και καμία ομάδα δεν έδειχνε ικανή να τον ανταγωνιστεί, η διακοπή των πρωταθλημάτων ευνόησε την ομάδα γυναικών του ΠΑΣ Γιάννινα και το Ioannina BC.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC θα αγωνίζεται και την επόμενη χρονιά στην Α1 Γυναικών, καθώς αποφασίστηκε να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα και το νέο πρωτάθλημα να γίνει με 14 ομάδες, αν φυσικά αποδεχθούν τη συμμετοχή τους οι ΕΦΑΟ Ζωγράφου και Παναθλητικός Συκεών. Για τον ΠΑΣ η εξέλιξη αυτή ήταν σωτήρια, καθώς βρισκόταν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και θα έμπαινε στη διαδικασία των πλέι άουτ, με μικρές πιθανότητες παραμονής.
Ανέλπιστη ήταν, όμως, η άνοδος στη Β’ Εθνική για το Ioannina BC, μετά από μία μόλις χρονιά στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Η ΕΟΚ αποφάσισε τον προβιβασμό 22 ομάδων, με το IBC να κερδίζει την κατηγορία ως τρίτη ομάδα του 3ου ομίλου. Βέβαια, η διοίκηση του συλλόγου είχε εκφράσει τη διάθεσή της να ανέβει κατηγορία, αν προέκυπτε αυτή η δυνατότητα.
Τέλος, ο ΑΓΣΙ παραμένει στη Γ’ Εθνική κατηγορία, όπου πιθανώς να βρεθεί την επόμενη χρονιά και ο Σπάρτακος Ιωαννίνων.

Σχετικά άρθρα

Η Ένωση Ξενοδόχων συγχαίρει τον ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC κρατούσε το… ρόπαλο

Υπέταξε τον ΠΑΟΚ και σειρά έχει ο Ηρακλής