Αθλητικά

Φινάλε με επίδειξη ισχύος θέλει ο ΠΑΣ

Στόχος οι έξι βαθμοί στα δύο τελευταία παιχνίδια με Καραϊσκάκη Άρτας και Απόλλωνα Λάρισας και ό,τι γίνει στη συνέχεια.

Μπορεί ο χρόνος να μην είναι σύμμαχος για τη διεξαγωγή των πλέι οφ και ενδεχομένως το πρωτάθλημα να σταματήσει μετά την τελευταία αγωνιστική του (22η), αλλά στον ΠΑΣ δεν εφησυχάζουν, παρά το γεγονός ότι έχουν προβάδισμα επτά βαθμών από τον δεύτερο Απόλλωνα Σμύρνης και τίποτα δε θα αλλάξει στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Από τη στιγμή που ελήφθη απόφαση από την κυβέρνηση να επιτραπούν οι αγωνιστικές δραστηριότητες και οι προπονήσεις, σε συνδυασμό και με την απόφαση της Σούπερ Λιγκ 2 να γίνουν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές και στη συνέχεια να ληφθούν νεώτερες αποφάσεις, ο Γιαννίκης και οι παίκτες δίνουν στο γήπεδο τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε η ομάδα στις 29 Ιουνίου που θα γίνει το ματς στην Άρτα με την Α.Ε. Καραϊσκάκης, να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Και μάλιστα η προετοιμασία γίνεται με τρόπο ώστε η ομάδα να αντέξει και στις δέκα αγωνιστικές των πλέι οφ, αν υπήρχε δυνατότητα να γίνουν αυτές.

Το κρίσιμο θέμα, πώς θα ολοκληρωθεί η αγωνιστική σεζόν και πώς θα βρεθεί λύση κοινής αποδοχής για τον τερματισμό του πρωταθλήματος, χειρίζεται αποκλειστικά ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης, που συμμετέχει και στην επιτροπή της Σούπερ Λιγκ 2, η οποία κάνει επαφές με την κυβέρνηση και τα όργανα του ποδοσφαίρου. Οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία, από τη στιγμή που πάτησαν χόρτο και ξεκίνησαν προετοιμασία με καθημερινές επίπονες προπονήσεις, το μόνο που σκέφτονται είναι νίκες στα δύο τελευταία παιχνίδια με Α.Ε. Καραϊσκάκη (εκτός) και Απόλλωνα Λάρισας (εντός). Και φυσικά να είναι όλοι πανέτοιμοι για το τι θα αποφασιστεί στη συνέχεια. Αν γίνουν μονοί αγώνες πλέι οφ, σε περίπτωση που ναυαγήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης, οι «κυανόλευκοι» θέλουν να κάνουν επίδειξη ισχύος και αν είναι δυνατόν να αυξήσουν και άλλο τη διαφορά από τις άλλες ομάδες που ακολουθούν. Στον ΠΑΣ όλοι θέλουν να βρεθεί τρόπος για να τελειώσει στα γήπεδα το πρωτάθλημα και εκεί να φορέσουν το στέμμα του πρωταθλητή.

Μετά το τριήμερο ρεπό του Αγίου Πνεύματος που έδωσε σε όλους ο Γιαννίκης, οι προπονήσεις συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό και με έμφαση στον τομέα τεχνικής και μονταρίσματος της ομάδας. Μπορεί η κάθε προπόνηση να ξεκινά με ασκήσεις φυσικής κατάστασης από τον γυμναστή Γιάννη Ντουρουντό, αλλά ακολουθεί δίτερμα όπου ο Γιαννίκης πολλές φορές έκανε και κάνει παρεμβάσεις για να διορθώνονται λάθη και παράλληλα να υπάρχει βελτίωση στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Στα δύο εναπομείναντα ματς με Καραϊσκάκη και Απόλλωνα Λάρισας, ο «Άγιαξ» θα παίξει επιθετικά για να πάρει τους έξι βαθμούς. Τα δύο αυτά τρίποντα μπορεί να ανεβάσουν περισσότερο τη διαφορά από τους επτά βαθμούς που είναι τώρα, ώστε να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση και από πουθενά για την κυριαρχία του ΠΑΣ, ή να αμφισβητηθεί το δικαίωμα ανόδου στην Σούπερ Λιγκ 1.

Η προετοιμασία της Α.Ε. Καραϊσκάκης

Συνεχίζονται οι ομαδικές προπονήσεις της ΠΑΕ Καραϊσκάκης στο προπονητικό κέντρο της Βλαχέρνας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα που θα γίνει τη Δευτέρα 29 Ιουνίου στο γήπεδο Αγίων Αναργύρων Άρτας. Άπαντες στην αρτινή ΠΑΕ περιμένουν την τελική ημερομηνία για την επανέναρξη του πρωταθλήματος (έχει οριστεί στις 29/6, όμως δεν έχουν γίνει γνωστές οι ώρες αλλά και οι ημέρες των αγώνων).

Δύσκολα η αναδιάρθρωση

Μπορεί οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 να πιέζουν για να αυξηθούν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 από 14 σε 18, ώστε να ανεβούν από τη δεύτερη κατηγορία και οι τρεις ομάδες (Απόλλων, Λεβαδειακός, Χανιά) που ακολουθούν τον ΠΑΣ, αλλά οι πληροφορίες λένε από Αθήνα ότι είναι δύσκολο να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο. Πρώτον γιατί η Σούπερ Λιγκ 1 δεν έκανε καμία κουβέντα για αύξηση των ομάδων και δεύτερον γιατί στο σχέδιο αυτό αντιδρά η NOVA που δε θέλει να καλύψει και άλλα τηλεοπτικά συμβόλαια. Υπάρχουν πιέσεις και από χαμηλότερες κατηγορίες, όπου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού από κάτω προς τα πάνω να υπάρξει αναδιάρθρωση ντόμινο για να ανεβούν περισσότερες ομάδες και να γλιτώσουν υποβιβασμούς κάποιες άλλες. Αν τελικά δε γίνει αναδιάρθρωση, στη Σούπερ Λιγκ 2 θα πρέπει να βρουν άλλες λύσεις. Οι δέκα αγωνιστικές των πλέι οφ δεν πρόκειται να γίνουν όλες, γιατί στις 5 Ιουλίου τελειώνει το πρωτάθλημα και στις 2 Αυγούστου τελειώνει η αγωνιστική σεζόν.

Η ανακοίνωση για τη συνάντηση με Αυγενάκη

Χθες, ο «Η.Α» σας ενημέρωσε σχετικά με τη συνάντηση αντιπροσωπείας της Σούπερ Λιγκ 2 αποτελούμενη από τους κ.κ. Χριστοβασίλη (ΠΑΣ Γιάννινα), Μονεμβασιώτη (Απόλλων Σμύρνης), Ροκάκη (Χανιά), Κολοκυθά (Λεβαδειακός) και Σταμούλη (Απόλλων Πόντου), αρχικά με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο και στη συνέχεια με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Η λίγκα για τις συναντήσεις αυτές ανακοίνωσε μεταξύ άλλων: «Η επιτροπή κατέθεσε την πρόταση περί αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων (SL1:18-SL2:16-FL:14) αρχικά στον πρόεδρο της ΕΠΟ και εν συνεχεία στον Υφυπουργό Αθλητισμού. Ο κ. Γραμμένος τόνισε πως θα την μεταφέρει στην Super League 1 προκειμένου να παρθούν σύντομα σχετικές αποφάσεις.

Ακολούθως, ο κ. Αυγενάκης, υπογράμμισε ότι με την συγκεκριμένη επίσημη πρόταση ανοίγει ο απαιτούμενος διάλογος για την αναγκαιότητα διαφορετικής διάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών, κάτι που είχε επισημάνει από πέρσι. Ο Υφυπουργός εκτίμησε ότι απαιτείται άμεσα μια συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο (ΕΠΟ, SL1, SL2, ΕΡΤ, Nova) για να προκύψει η ενδεδειγμένη λύση, με τους εκπροσώπους της Λίγκας να ζητούν να υλοποιηθεί η πρότασή του άμεσα».

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Αγρότες από επιλογή ο στόχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης