Αθλητικά

Αποφάσισαν έναρξη αγώνων στις 29 Ιουνίου

Θα γίνουν πρώτα οι δύο τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και μετά θα αποφασίσουν για τα πλέι οφ.

Μετά από θυελλώδη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ Λιγκ 2, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 29 Ιουνίου. Τη μέρα αυτή που είναι Δευτέρα, να γίνει η προτελευταία αγωνιστική και στις 5 Ιουλίου η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ακολούθως να καθοριστούν και οι αγώνες των πλέι οφ. Νωρίτερα δεν μπορούσε να ξεκινήσει, γιατί η τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση έθετε ως προϋπόθεση προπόνηση τεσσάρων εβδομάδων και μετά αγώνες. Ο ΠΑΣ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη, που πρωτοστάτησε στο να παρθεί απόφαση επανεκκίνησης του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με το a-sports.gr, η πρόταση διακοπής που κατέθεσε ο Πλατανιάς, αν και πήρε έξι ψήφους (τους περισσότερους), έχασε, καθώς κάτι τέτοιο απαιτούσε πλειοψηφία των 3/4 και έτσι δεν εγκρίθηκε. Υπέρ της διακοπής τάχθηκαν οι Πλατανιάς, Απόλλων Σμύρνης, Παναχαϊκή, Εργοτέλης, Κέρκυρα και Απόλλων Πόντου. Έτσι, η πρόταση για επανέναρξη στις 29 Ιουνίου πέρασε με πέντε ψήφους (Απόλλων Λάρισας, Λεβαδειακός, Α.Ε. Καραϊσκάκης, Χανιά και ΠΑΣ Γιάννια), ενώ υπήρξαν και πέντε λευκά (οι τρεις εκπρόσωποι της FL, ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ και ο πρόεδρος της διοργανώτριας Λεωνίδας Λεουτσάκος). Όταν ήρθε η ώρα να αποφασίσουν για την ημερομηνία έναρξης, Χανιά και Λεβαδειακός πρότειναν 22 Ιουνίου και ο Απόλλων Σμύρνης 5 Ιουλίου! Είναι γνωστό ότι η αθηναϊκή ομάδα, βλέποντας ότι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί στα γήπεδα τον ΠΑΣ, προσπαθεί να περάσει σχέδιο αναδιάρθρωσης για να κερδίσει κατηγορία στα χαρτιά! Πάντως, το σχέδιο αναδιάρθρωσης είναι στο τραπέζι γιατί, όπως θα αναλύσουμε και παρακάτω, είναι δύσκολο να γίνουν οι 12 αγωνιστικές που απέμειναν.

Οι ομάδες τελικά αποφάσισαν να ξαναμπούν στα γήπεδα στις 29 Ιουνίου. Μέχρι τότε ειδική επιτροπή από προέδρους και εκπροσώπους ομάδων θα έχει σειρά συναντήσεων με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, την ΕΠΟ και την ΕΡΤ για να δουν τι καλύτερο μπορεί να γίνει για τη συνέχεια. Πιθανόν να αλλάξει ο τρόπος των πλέι οφ (διπλοί αγώνες των έξι πρώτων ομάδων) και να παίξουν οι ομάδες από μία φορά μεταξύ τους. Διαφορετικά, για να βγουν οι δύο αγωνιστικές του πρωταθλήματος και οι δέκα των πλέι οφ, θα πρέπει να γίνονται αγώνες μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο. Γι’ αυτό, παρά τη χθεσινή απόφαση, δεν είναι σίγουρο αν θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΣ, που άνοιξε πρώτος τον χορό των προπονήσεων, συνεχίζει το πρόγραμμά του απερίσπαστος. Έτσι και αλλιώς είναι καβάλα στο άλογο και τυπική υπόθεση είναι η συνέχεια γι’ αυτόν. Χθες έγινε πάλι δίτερμα και πλέον η φάση της προετοιμασίας έχει περισσότερο ασκήσεις με τη μπάλα τεχνικής, παρά τρέξιμο και ενδυνάμωση.

Σχετικά άρθρα

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Με 20 παίκτες η αποστολή του ΠΑΣ για το ματς με Ολυμπιακό

Με προβλήματα ο ΠΑΣ κόντρα στον Ολυμπιακό