ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Φωνάζει και με το δίκιο του ο ΠΑΣ Γιάννινα WVC

Το πρωτάθλημα της Β' εθνικής κατηγορίας και την άνοδο στην Α2 Γυναικών έχασε η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα WVC, αν και ήταν 1η στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, όταν αυτό διακόπηκε λόγω κορωνοϊού.

Το πρωτάθλημα και η άνοδος κατέληξαν στη δεύτερη ομάδα του Φιλαθλητικού Πρέβεζας, η οποία στάθηκε πιο τυχερή στην κλήρωση που αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Πετοσφαίρισης Δυτικής Ελλάδας (ΕΣΠΕΔΕ), με την ομάδα των Ιωαννίνων να λέει ότι καταστρατηγήθηκε ακόμη και η απόφαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας, που σε ανάλογη περίπτωση ανακήρυξε τον Ολυμπιακό πρωταθλητή στην Α1 και δεν τον έβαλε στην κλήρωση με τον δεύτερο, με το αιτιολογικό ότι εκκρεμούσαν τα μπαράζ.
«Κι όμως. Ο πρώτος στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής κατηγορίας δε στέφθηκε πρωταθλητής! Αντιθέτως, καταστρατηγώντας τη λογική και τους κανονισμούς, η ΕΣΠΕΔΕ έβγαλε πρωταθλητή τον δεύτερο στη βαθμολογία Φιλαθλητικό Πρέβεζας! Το έκανε μάλιστα με κλήρωση, επειδή… έτσι της ήρθε», αναφέρει ο ΠΑΣ Γιάννινα WVC σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλοντας, επίσης, ότι η κλήρωση έγινε χωρίς παρουσία συμβολαιογράφου από την πρόεδρο του Φιλαθλητικού Πρέβεζας Ιφιγένειας Τέφα, η οποία, είναι και μέλος της ΕΟΠΕ.
Η κλήρωση έγινε το βράδυ της Τετάρτης, με τους ανθρώπους της ομάδας των Ιωαννίνων να προσπαθούν να τη σταματήσουν έως και την τελευταία στιγμή, προτείνοντας, μάλιστα, να γίνει ένας αγώνας μπαράζ, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, και οι δύο ομάδες να διεκδικήσουν τον τίτλο στο γήπεδο. Αλλά ούτε αυτό έγινε δεκτό.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα WVC δηλώνει ότι δε θα το αφήσει έτσι και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι των ανθρώπων της ομάδας για την ανατροπή της απόφασης, κινούμενος και νομικά. «Στο τέλος θα κερδίσουμε, όχι κατ’ ανάγκη το πρωτάθλημα, αυτό ας το πάρει ο καλύτερος, αλλά θα κερδίσουμε στο όνομα της λογικής», καταλήγει η ανακοίνωση.

Απάντηση της ΕΣΠΕΔΕ στη διαμαρτυρία του ΠΑΣ Γιάννινα WVC

Την απόφασή της να αναδείξει την πρωταθλήτρια ομάδα γυναικών μέσω κλήρωσης, δίνοντάς της και το εισιτήριο στην Α2 εθνική κατηγορία, αιτιολογεί η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Δυτικής Ελλάδας, μετά την ανακοίνωση διαμαρτυρίας που εξέδωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα WVC.
Η ΕΣΠΕΔΕ ουσιαστικά τονίζει ότι η α’ φάση του πρωταθλήματος, η οποία ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους 39 βαθμούς και τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας στους 38, δε μετρά από τη στιγμή που ξεκίνησε η β’ φάση με τις δύο ομάδες να φτάνουν στον τελικό, μεταφέροντας από μία νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια και μάλιστα με το ίδιο σκορ (3-0).
Η ΕΣΠΕΔΕ τροποποίησε την αρχική προκήρυξη και αποφάσισε τη διαδικασία της κλήρωσης διότι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «Λόγω της φάσης των play-off που βρίσκεται το πρωτάθλημα των Γυναικών κατά τη διάρκεια της προσωρινής του διακοπής ήτοι την 11-3-2020 και λόγω του ότι πρωταθλήτρια ομάδα θα ανακηρυχθεί αυτή που θα συμπληρώσει τρεις νίκες μεταφέροντας τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων της Α΄ΦΑΣΗΣ, η ΕΣΠΕΔΕ δε δύναται να κρίνει τη δυναμικότητα των ομάδων ως προς το τελικό αποτέλεσμα των νικών αλλά παρέχει όμως τη δυνατότητα ανόδου σε ανώτερη κατηγορία».
Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι προχώρησε στη διαδικασία της κλήρωσης, την οποία με επίσημα έγγραφά τους αποδέχθηκαν και τα δύο σωματεία, τα οποία υπέγραψαν και το σχετικό πρακτικό της κλήρωσης σύμφωνα με τους όρους αυτής που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά στα σωματεία. Η κλήρωση ήταν 3-2 υπέρ του σωματείου Φιλαθλητικός ΓΣ Πρέβεζας, το οποίο κατέλαβε τελικά την 1η θέση.

Σχετικά άρθρα

Πασαδόρο από τις ΗΠΑ έκλεισε ο ΠΑΣ Γιάννινα WVC

Επιστρέφει στον ΠΑΣ Γιάννινα WVC η Κλειώ Παππά

Βόλεϊ – Γιαννιώτικο ντέρμπι στην Α2 Γυναικών