ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Επαναλειτουργεί από Δευτέρα το Νέο Κλειστό

Από τη Δευτέρα 25 Μαΐου πρόκειται να λειτουργήσει ξανά το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο, ακολουθώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν οριστεί από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Κατά το χρονικό διάστημα των δύο μηνών περίπου που το γυμναστήριο δε λειτουργούσε, η Επιτροπή Λειτουργίας του Νέου Κλειστού προχώρησε σε μια σειρά νέων παρεμβάσεων. Κατασκευάστηκαν νέο, μεγαλύτερο αποδυτήριο διαιτητών και δύο νέα WC για εξυπηρέτηση αθλητών ΑμεΑ, έγινε ελαιοχρωματισμός αποδυτηρίων και κοινόχρηστων χώρων, αντικαταστάθηκαν σιφόνια και πλακίδια δαπέδου αποδυτηρίων, ενώ έγινε και διαγράμμιση του χώρου στάθμευσης.
Το επόμενο διάστημα θα αντικατασταθούν τα φωτιστικά οροφής του γηπέδου με νέα φωτιστικά τεχνολογίας Led, καθώς και ο ηλεκτρονικός πίνακας και τα χρονόμετρα των 24 δευτερολέπτων με νέο μεγαλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες πίνακα.
Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Νέου Κλειστού θα ισχύσουν τα εξής:
1. Με ευθύνη των συλλόγων οι αθλητές των σωματείων θα είναι ηλικίας άνω των 13 ετών.
2. Με ευθύνη των συλλόγων θα γίνονται ατομικές προπονήσεις είτε ομαδικές προπονήσεις χωρίς ασκήσεις με αντίπαλο σε γκρουπ των 5-6 ατόμων. Οι αθλητές θα πρέπει να είναι σε επαρκή απόσταση μεταξύ τους (2 μέτρα κατ’ ελάχιστον) χωρίς να έρχονται σε σωματική επαφή μεταξύ τους και χρησιμοποιώντας ατομικές μπάλες και ατομικό εξοπλισμό.
3. Δε θα επιτραπεί είσοδος άνω των 25 ατόμων (αθλητών, προπονητών, παραγόντων) βάσει της επιφάνειας του γηπέδου.
4. Κάθε αθλούμενος θα πρέπει να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση ότι είναι κλινικά υγιής, η οποία θα φέρει σφραγίδα και υπογραφή ιατρού. Θα πρέπει να προσκομιστεί στην Επιτροπή Λειτουργίας λίστα αθλητών που πρόκειται να αθληθούν στο γήπεδο μαζί με τις ιατρικές βεβαιώσεις. Αθλητής εκτός λίστας δεν πρόκειται να εισέλθει στο γήπεδο. Η λίστα μπορεί να ανανεώνεται σταδιακά.
5. Οποιοδήποτε μέλος συλλόγου (προπονητής, αθλητής, παράγοντας) εισέρχεται στο γήπεδο, υποχρεούται να γράφει το όνομά του και να υπογράφει στον ημερήσιο κατάλογο καταγραφής εισερχομένων-εξερχομένων ατόμων.
6. Η προπόνηση θα διαρκεί μια ώρα. Η επόμενη προπονητική ώρα θα ξεκινάει 30 λεπτά μετά τη λήξη της προηγούμενης προκειμένου να υπάρχει χρόνος να εκκενωθεί το κτίριο και να γίνουν οι κατάλληλες εργασίες απολύμανσης από τους φύλακες.
7. Τα αποδυτήρια θα παραμείνουν κλειστά. Οι αθλητές των συλλόγων θα αλλάζουν ενδυμασία εναλλάξ στα καθίσματα των πάγκων των ομάδων, τα οποία, μετά την έξοδο των αθλητών, θα απολυμαίνονται από το προσωπικό του γηπέδου.
8. Η αίθουσα με τα βάρη θα παραμείνει κλειστή.
9. Θα υπάρχουν συσκευές αντισηπτικών υγρών εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου για χρήση από τους συλλόγους.
10. Το προπονητικό και ιατρικό επιτελείο υποχρεούται να φοράει προστατευτική μάσκα.
11. Οι φύλακες του γηπέδου θα φοράνε υποχρεωτικά προστατευτική μάσκα και γάντια, όταν βρίσκονται στους εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους του γηπέδου.
12. Θα χρησιμοποιηθεί μόνο το WC και ο νιπτήρας ενός συγκεκριμένου αποδυτηρίου όταν υπάρξει μεγάλη ανάγκη.
13. Το βράδυ θα γίνεται απολύμανση σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του γηπέδου.
14. Ο κλιματισμός του γηπέδου απαγορεύεται να λειτουργήσει.
Oι σύλλογοι που ενδιαφέρονται να κάνουν προπονήσεις στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο, καλούνται να αποστείλουν email στο info@neokleisto.gr μέχρι την Παρασκευή, στις 2 το μεσημέρι, με τις ημέρες και ώρες που επιθυμούν να προπονηθούν, προκειμένου να καταρτιστεί εβδομαδιαίο πρόγραμμα λειτουργίας.

Σχετικά άρθρα

Εργασίες συντήρησης και παρεμβάσεις αναβάθμισης στο Νέο Κλειστό

Ξεχωρίζει ο αγώνας του IBC για το Κύπελλο

Ξεκινά η αγωνιστική δράση στο Νέο Κλειστό