Αθλητικά

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον «Άγιαξ»

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, μπορεί να ξεκινήσουν τέλος της εβδομάδας οι προπονήσεις.

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την έναρξη των προπονήσεων του ΠΑΣ Γιάννινα σε χώρο του ΠΕΑΚΙ, με αυστηρούς περιορισμούς και κανόνες που επιβάλει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Από χθες επέστρεψαν όλοι στα Γιάννινα, παίκτες και τεχνική ηγεσία, έτοιμοι μέχρι τέλος της εβδομάδας, αν όλα πάνε καλά με τις εξετάσεις, να πατήσουν χόρτο. Για σήμερα είναι προγραμματισμένο το τεστ για τον κορωνοϊό και αύριο ή μεθαύριο αναμένονται τα αποτελέσματα. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, Παρασκευή ή το Σαββατοκύριακο θα γίνει η πρώτη προπόνηση.

Ο Αργύρης Γιαννίκης είχε συνάντηση με τους συνεργάτες του και περισσότερο με τον γυμναστή Γιάννη Ντουρουντό, ο οποίος θα έχει και το γενικό πρόσταγμα του προγράμματος αυτές τις μέρες. Επιτρέπεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο συγκεκριμένος τρόπος άθλησης, περισσότερο για ενδυνάμωση και φυσική κατάσταση, χωρίς ασκήσεις με την μπάλα και επαφές των ποδοσφαιριστών. Συνεπώς, ο γυμναστής είναι αυτός που θα δώσει τις κατευθύνσεις της προετοιμασίας. Η σειρά του κόουτς θα έρθει όταν επιτραπούν και στη Σούπερ Λιγκ 2 οι ομαδικές προπονήσεις.

Επίσης, όλοι στην ομάδα είναι σε επαφή με τον γιατρό της ομάδας Σταύρο Ριστάνη που θα έχει και την ιατρική επίβλεψη. Όλοι θέλουν οι προπονήσεις να γίνουν με απόλυτη ασφάλεια για τη διαφύλαξη της υγείας των αθλουμένων. Οι προπονήσεις θα γίνονται ανά γκρουπ και με συγκεκριμένο τρόπο, έχοντας οι παίκτες τα δικά τους ρούχα, είδη υγιεινής και χωρίς να κάνουν χρήση κοινόχρηστων χώρων. Είναι λογικό, μετά από δύο μήνες αποχή από προπονήσεις και αγώνες, η δουλειά να ξεκινήσει σταδιακά και από εβδομάδα σε εβδομάδα θα αλλάζει και το πρόγραμμα. Θα γίνουν τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες προετοιμασία, για να μπορέσουν οι παίκτες να αγωνιστούν, αν τελικά υπάρχει επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2, γεγονός που φαίνεται δύσκολο έως αδύνατο με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Γιατί υπάρχουν σε εκκρεμότητα δώδεκα αγωνιστικές για να ολοκληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις με τα πλέι οφ και πλέι άουτ, και δεν μπορούν να ξεκινήσουν αγώνες νωρίτερα από τις 15 με 20 Ιουνίου. Επίσης, υπάρχει και απροθυμία των ομάδων να ξεκινήσουν προπονήσεις, κυρίως λόγω του οικονομικού κόστους που έχει η τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου (τεστ, απολυμάνσεις κ.λπ). Πλην του ΠΑΣ, καμία άλλη ομάδα δεν εκδήλωσε την επιθυμία να ξεκινήσει προπονήσεις. Οι περισσότερες επικαλούνται το γεγονός ότι από τη στιγμή που δεν είναι σίγουρο ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, είναι περιττές και οι προπονήσεις. Διαφοροποίηση υπήρξε μόνο από τον Απόλλωνα Σμύρνης που επικαλέστηκε απροθυμία των ξένων παικτών να αγωνιστούν και η ΠΑΕ δε θέλει να αναλάβει ευθύνη σε περίπτωση που συμβεί κάποιο πρόβλημα με ποδοσφαιριστή.

Τηλεδιάσκεψη σήμερα στη Σούπερ Λιγκ 2

Μετά τη χθεσινή απόφαση της Σούπερ Λιγκ 1 να ξεκινήσουν τα πλέι οφ και πλέι άουτ στο διήμερο 6-7 Ιουνίου, εφόσον ασφαλώς το επιτρέψει η κυβέρνηση, θα γίνει τηλεδιάσκεψη και με εκπροσώπους ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2 για το τι μέλει γενέσθαι. Επί του παρόντος όλα είναι στον αέρα.

Ο ΠΑΣ, πάντως, ως εν δυνάμει πρωταθλητής, αποφάσισε να ξεκινήσει προπονήσεις για να είναι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο, ακόμη και αν προκύψει το ακραίο σενάριο να γίνουν τα δώδεκα υπολειπόμενα παιχνίδια (δύο για το πρωτάθλημα, δέκα για τα πλέι οφ). Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΦΩΣ», οι απόψεις στη Σούπερ Λιγκ 2 φέρεται να είναι μοιρασμένες. Από τη μια όσοι επιθυμούν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, επισημαίνουν πως μόνο έτσι θα καταβληθούν οι δύο τελευταίες δόσεις των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από την ΕΡΤ, που είναι αναγκαίες για τη βιωσιμότητα των ΠΑΕ. Από την άλλη, οι υποστηρικτές του λουκέτου υποστηρίζουν πως αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα για την τήρηση του Υγειονομικού Πρωτόκολλου με συνεχή τεστ των ποδοσφαιριστών και καθαρισμούς στους χώρους άθλησης. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, με τον Λεωνίδα Λεουτσάκο να τρέχει καθημερινά προκειμένου να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή προοπτική στο οικονομικό πεδίο, συζητώντας με τις υπερκείμενες αρχές. Για τα αποτελέσματα αυτών των επαφών, ο πρόεδρος της Λίγκας αναμένεται να ενημερώσει σήμερα το μεσημέρι τους δώδεκα επικεφαλής των ομάδων της Super League 2, οι οποίοι με τη σειρά τους, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα συζητήσουν και θα αποφασίσουν για το μέλλον του πρωταθλήματος.

Σχετικά άρθρα

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Με 20 παίκτες η αποστολή του ΠΑΣ για το ματς με Ολυμπιακό

Με προβλήματα ο ΠΑΣ κόντρα στον Ολυμπιακό