Αθλητικά

Ετοιμάζεται πυρετωδώς για να πατήσει χόρτο

Ο γιατρός Σταύρος Ριστάνης ενημέρωσε τους παίκτες τους ΠΑΣ για το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Εντατικά συνεχίζονται οι εργασίες στον ΠΑΣ, για να είναι όλα έτοιμα, ώστε την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή να γίνει η πρώτη προπόνηση, μετά από ένα δίμηνο αποχής από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα.

Οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν σε ειδικό χώρο στο ΠΕΑΚΙ, πιθανόν στο γήπεδο με τη μεγάλη εξέδρα, με όλους τους όρους και προϋποθέσεις που επιβάλει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Θα είναι ανά γκρουπ 6-8 ατόμων με φυσικές αποστάσεις μεταξύ τους και με στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης. Δε θα επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων, θα είναι κλειστά τα αποδυτήρια, οι παίκτες θα πηγαίνουν απευθείας από τα σπίτια τους για προπόνηση και θα γυρίζουν για μπάνιο πάλι σπίτι τους, και θα έχουν τα ατομικά τους είδη όπως και μπουκαλάκια με νερό. Με λίγα λόγια, κανένας δε θα αγγίζει πράγματα του άλλου, θα αποφεύγονται οι επαφές των παικτών, θα υπάρχει μόνο μία είσοδος στον χώρο προπόνησης και τίποτα κοινό δε θα υπάρχει. Δε θα υπάρχουν οι προπονήσεις που ξέραμε πριν και όσοι θα κάνουν τις πρώτες προπονήσεις στην εποχή του κορωνοϊού, θα γνωρίσουν πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Χθες, ο γιατρός του ΠΑΣ Σταύρος Ριστάνης έκανε την πρώτη ενημέρωση στους παίκτες, με επαφή που είχε με τον καθένα χωριστά μέσω skype, για το πώς θα γίνει η όλη διαδικασία, καταγράφοντας και το ιατρικό ιστορικό του καθένα όπως επιβάλλεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο. Τρίτη θα γίνουν τα τεστ των παικτών για τον κορωνοϊό, Τετάρτη θα περιμένουν τα αποτελέσματα και, αν όλα είναι καλά, Πέμπτη ή Παρασκευή θα ξεκινήσουν προπονήσεις.

Στην παρούσα φάση δε θα γίνουν εργομετρικά ούτε αιματολογικές εξετάσεις. Ο γυμναστής της ομάδας Γιάννης Ντουρνουντός εδώ και μια εβδομάδα συναντήθηκε με τους παίκτες σε ανοιχτούς χώρους που έκαναν ατομικές προπονήσεις. Απ’ όλους έχει πάρει όλα τα στοιχεία που καταγράφηκαν σε ειδική εφαρμογή, στο δίμηνο της καραντίνας, και μελετώντας αυτά θα έχει μια εικόνα για την κατάσταση που είναι ο κάθε ποδοσφαιριστής. Ο Νουρουντός θα ενημερώσει το Σαββατοκύριακο τον προπονητή Αργύρη Γιαννίκη και από κοινού θα καθοριστεί το πρόγραμμα των πρώτων ημερών.

Όπως τονίσαμε και χθες από τον Η.Α., ο ΠΑΣ είναι η πρώτη ομάδα στη Σούπερ Λιγκ 2 που ξεκινά άμεσα προπονήσεις. Και μάλιστα σε μια εποχή που όλα είναι στον αέρα και δεν είναι σίγουρο αν θα γίνουν οι αγώνες για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Όμως ο «Άγιαξ», ως πρωτοπόρος, θέλει να είναι έτοιμος όποια και αν είναι η εξέλιξη. Είναι ουσιαστικά με το ενάμιση πόδι στην Α’ Εθνική (Σούπερ Λιγκ 1) και δε θα ήθελε σε καμία περίπτωση να ρισκάρει στα υπόλοιπα παιχνίδια –αν ξεκινήσουν- τον κόπο και την προσπάθεια όλης της χρονιάς. Ξεκινά προπονήσεις και έχει ο Θεός για τη συνέχεια.

Πλην του ΠΑΣ, καμία άλλη ομάδα δεν ανακοίνωσε επιστροφή στα γήπεδα. Ούτε καν και ο Απόλλωνας Σμύρνης, που είναι η μοναδική ομάδα με οικονομική ευμάρεια λόγω του Μονεμβασιώτη (Φούρνοι Βενέτης). Οι περισσότερες ομάδες είναι αρνητικές στο να ξεκινήσουν προπονήσεις, καθώς δεν ξέρουν αν γίνουν αγώνες. Όμως ο ΠΑΣ είναι κάτι το διαφορετικό απ’ αυτές, γι’ αυτό και είναι μικρή για το εκτόπισμά του η κατηγορία που ανήκει, έστω και προσωρινά.

Όλα θα εξαρτηθούν από τη Σούπερ Λιγκ 1

Όπως τονίσαμε πολλές φορές, η Σούπερ Λιγκ 2 είναι άμεσα εξαρτώμενη από τη Σούπερ Λιγκ 1, λόγω της συνάφειας με τις ομάδες που θα ανεβούν και αυτές που θα υποβιβαστούν. Κρίσιμο είναι το διοικητικό συμβούλιο της μεγάλης λίγκας μεθαύριο Δευτέρα. Υπάρχει έντονη φημολογία ότι σκοπεύουν να ξεκινήσουν τους αγώνες στις 7 ή 14 Ιουνίου και να ολοκληρωθούν τα πλέι οφ και πλέι άουτ τέλη Ιουλίου. Αν γίνει αυτό, τότε και στη Σούπερ Λιγκ 2, στην οποία επιτράπηκαν αργότερα οι προπονήσεις, θα ξεκινήσουν οι αγώνες στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου. Λογικά δεν είναι δυνατόν να γίνουν οι αγώνες 12 αγωνιστικών (2 πρωταθλήματος και 10 πλέι οφ). Αν στη δεύτερη τη τάξει λίγκα αποφασίσουν να παίξουν μπάλα, ή θα καταργήσουν εντελώς τα πλέι οφ ή θα κάνουν μονούς τους αγώνες των πρώτων έξι ομάδων σε ουδέτερα γήπεδα. Επί του παρόντος, υπάρχει μια συγκεχυμένη εικόνα με πολλά ερωτηματικά για το τι θα γίνει στη συνέχεια.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση