Αθλητικά

Τελικά θα ξεκινήσει προπονήσεις ο ΠΑΣ Γιάννινα

Αν και δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνουν οι αγώνες, οι κυανόλευκοι θέλουν να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

Μπορεί να μην είναι σίγουρο αν θα συνεχιστεί μέσα στο καλοκαίρι το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, στον ΠΑΣ Γιάννινα θέλουν, ωστόσο, να είναι έτοιμοι για οποιοδήποτε ενδεχόμενο.

Όπως γράψαμε και χθες, από τα τέλη της άλλης εβδομάδας μπορεί να ξεκινήσουν προπονήσεις, βάσει των όσων προβλέπονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο και με τήρηση όλων των κανόνων. Χθες ήρθε στα Γιάννινα ο γυμναστής Γιάννης Ντουρουντός για να φροντίσει τα της προετοιμασίας. Μάλιστα, υπήρξε μια πρώτη συνεργασία με τον πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ Παντελή Κολόκα και τους συνεργάτες του, για το πώς θα γίνει η προεργασία στους υπαίθριους χώρους που θα γίνουν προπονήσεις και να γίνουν οι προεργασίες που προβλέπονται από τους υγειονομικούς κανονισμούς. Από Δευτέρα θα επιστρέψουν στα Γιάννινα οι παίκτες από τους τόπους καταγωγής των και ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης για να συναντηθεί με τον τεχνικό διευθυντή Γιώργο Ντάσιο και να καθοριστεί το πρόγραμμα που θα γίνουν οι αιματολογικές εξετάσεις και τα εργομετρικά. Επίσης, οι παίκτες Τρίτη ή Τετάρτη θα κάνουν πρώτα το τεστ για τον κορωνοϊό και αφού βγουν τα αποτελέσματα και είναι όλοι εντάξει, τότε θα ξεκινήσουν προπονήσεις σε ανοιχτούς υπαίθριους χώρους και σε γκρουπ των 6-8 ατόμων με όλες τις αποστάσεις μεταξύ των παικτών.

Όπως τονίσαμε και στην αρχή, αλλά και προηγούμενες φορές, είναι πολύ δύσκολο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2. Υπολείπονται δύο αγωνιστικές από την κανονική ροή του πρωταθλήματος και δέκα αγωνιστικές για τα πλέι οφ ανόδου. Ούτε τον 15αύγουστο δε θα τελειώσουν οι αγώνες, αν ξεκινήσουν στο τελευταίο 10ήμερο του Ιουνίου. Και αυτό θα γίνει αν όλα πάνε καλά και με την εξέλιξη της πανδημίας. Όμως ο ΠΑΣ, ως πρωτοπόρος ομάδα, δε θέλει να ρισκάρει τίποτα. Μπορεί να ξοδέψει κάποια χρήματα για να τηρηθούν οι κανόνες του υγειονομικού πρωτοκόλλου σε πολύ δύσκολες εποχές οικονομικά, αλλά θέλει να είναι έτοιμος για οποιοδήποτε ενδεχόμενο υπάρξει.

Από τις υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 δεν εκδηλώθηκε η επιθυμία να ξεκινήσουν προπονήσεις. Υπάρχει μια κινητικότητα στα Χανιά και στον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ μπορεί να ξεκινήσει και ο Λεβαδειακός. Η Δόξα Δράμας ανακοίνωσε ότι χωρίς να υπάρχει ημερομηνία επανέναρξης των αγώνων, δεν έχει νόημα να γίνουν προπονήσεις, ενώ η Παναχαϊκή ζήτησε άμεσα σύσκεψη όλων των ομάδων για να δουν τι θα γίνει. Ίσως αύριο να γίνει και διοικητικό συμβούλιο (μέσω τηλεδιάσκεψης) στη Σούπερ Λιγκ 2 για να δουν τι θα γίνει και πώς θα βρεθεί τρόπος να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, αν τελικά η κυβέρνηση επιτρέψει να γίνουν αγώνες.

Οι προπονήσεις στη Σούπερ Λιγκ 2 επιτράπηκαν από την περασμένη Τρίτη, αλλά χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Επίσης χωρίς φιλάθλους θα είναι και οι αγώνες, αν τελικά ξεκινήσουν τον Ιούνιο.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος